USR a prezentat „Cartea Neagră” a guvernării PSD-PNL: „La un an de guvernare se văd doar scumpiri record, plagiate şi proiecte ratate”

Joi, 24 Noiembrie 2022, ora 13:47
2998 citiri
USR a prezentat „Cartea Neagră” a guvernării PSD-PNL: „La un an de guvernare se văd doar scumpiri record, plagiate şi proiecte ratate”
Liderul USR Cătălin Drulă a realizat o conferință de presă în Piața Victoriei cu ocazia împlinii un an de la guvernarea Ciucă FOTO USR

Liderul USR Cătălin Drulă a prezentat joi, 24 noiembrie, un raport critic al activităţii Guvernului la un an de la preluarea mandatului, intitulat „Cartea Neagră” a guvernării PSD-PNL,

„Din cauza PSD-PNL, românii trăiesc astăzi mai rău decât în urmă cu an. Şi peste 85% dintre ei cred că România se îndreaptă într-o direcţie greşită”, a declarat Cătălin Drulă, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

De asemenea, USR a amplasat un ecran în Piaţa Victoriei pe care vor fi proiectate mii de mesaje ale oamenilor nemulţumiţi de diferite aspecte ale coaliţiei de guvernare, precum „Plecaţi acasă. Aţi furat viitorul copiilor noştri” sau „Fără privilegii. Stop pensiilor speciale!”.

Principalele concluzii ale raportului:

„1. După un an de guvernare PSD-PNL, oamenii suferă cele cele mai mari scumpiri din ultimii 19 ani: curentul, gazele şi încălzirea s-au scumpit cu 32%, pâinea cu 27%, laptele cu 28%, zahărul cu peste 60%. Ratele la bănci au crescut de patru ori. România nu a mai trecut printr-o astfel de inflaţie din 2004.

2. Deciziile inepte prin care Guvernul a încercat să controleze piaţa de energie au făcut ca România să aibă printre cele mai mari preţuri la energie pentru populaţie din Europa. Guvernul Ciucă a ales cea mai proastă formă de intervenţie: preţurile au continuat să crească şi bugetul public a fost făcut praf.

3. Marile proiecte ale României au fost ratate: nu avem spitale noi, nici legi ale Educaţiei, nici autostrăzi. Într-un singur an, guvernul PSD-PNL a anulat şi blocat licitaţii pentru 815km de autostrăzi şi drumuri naţionale şi a reziliat contracte pentru 330km. Alţi 660km aflaţi în faza de proiectare au un viitor incert. Din cauza incompetenţei ministrului Grindeanu, statul român trebuie să plătească aproape 6 milioane de euro pentru întârzierile la podul de la Brăila.

4. Principala sursă de modernizare a României – PNRR – este în pericol din cauza ritmului foarte lent cu care Guvernul reuşeşte să îndplinească cerinţele pentru putea cere noi tranşe de bani.

5. Într-un singur an patru miniştri au plecat din Guvern din cauza acuzaţiilor de plagiat, abuz în serviciu şi incompetenţă: Vasile Dîncu - ministrul Apărării, Florin Roman - ministrul Cercetării, Sorin Câmpeanu - ministrul Educaţiei, Adrian Chesnoiu - ministrul Agriculturii. Premierul Ciucă, Lucian Bode - ministrul de Interne şi Angel Tîlvăr – noul ministru al Apărării sunt şi ei acuzaţi de plagiat”, arată sursa citată.

Cătălin Drulă le-a cerut liderilor coaliţiei să oprească risipa din banii publici, să reducă taxele pe muncă astfel încât să lase mai mulţi bani în mâinile oamenilor şi companiilor şi să îi dea afară din Guvern pe miniştrii plagiatori şi incompetenţi.

#USR, #catalin drula, #coalitie psd pnl, #guvernul ciuca , #stiri USR