USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi

Miercuri, 29 Iunie 2022, ora 22:19
7607 citiri
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Filiala Diaspora a USR a criticat conducerea centrală a partidului FOTO Facebook / Dan Barna

Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc.

Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții și numeroși membri. Acești au făcut anunțul pe un grup intern al partidului în care critică conducerea centrală a USR, precum și lipsa clarificărilor în alegerile cu scandal a conducerii filialei din Diaspora.

„Totodată, nu putem trece cu vederea dublul standard practicat de conducerea USR - una predicăm în extern și alta executăm în intern. De asemenea, nu am uitat cum suspiciunile de fraudare a alegerilor din diaspora nu doar că au fost mușamalizate de conducerea centrală a USR, ci și o verificare amănunțită a procesului electoral a fost împiedicată sistematic. Nu în ultimul rând, am observat, cu tristețe, cum atacurile între membrii USR au fost și sunt girate în continuare de conducerea USR, aceștia neluând o poziție pentru aplanarea conflictelor interne. Și cu toate acestea, niciunul dintre liderii actuali ai USR nu par să își asume vreo responsabilitate.

(...)

În acest moment, după o perioadă suficient de lungă de analiză și speranțe că USR va reuși să redevină partidul care să ne reprezinte, cu deosebită părere de rău, vă anunțăm că nu mai putem continua activitatea în USR”, se arată în mesajul transmis de demisionari.

#USR, #scandal usr, #fuziune USR PLUS, #Dan Barna, #catalin drula, #usr diaspora , #stiri USR