Cum să-ți ușurezi munca de Crăciun. Articole de bucătărie care să nu-ți lipsească

Advertorial
Miercuri, 21 Decembrie 2022, ora 08:00
7195 citiri
Cum să-ți ușurezi munca de Crăciun. Articole de bucătărie care să nu-ți lipsească
FOTO: freepik.com

Perioada Crăciunului vine cu o perioadă aglomerată în care gospodinele prepară cele mai savuroase și gustoase rețete. De la aperitive de Crăciun, la sarmale, cârnați și până la rețete de prăjituri pentru Crăciun, toate vor fi pregătite din timp pentru ziua cea mare. Însă, pentru a-ți ușura munca și pentru a nu petrece prea mult timp în bucătărie, este important să ai la îndemână câteva aparate magice care să te ajute în prepararea rețetelor savuroase pentru Crăciun și Revelion.

Iată care sunt aparatele care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie în această perioadă a anului.

Aparat de făcut sarmale

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. Iar dacă ai invitați la masă, cu siguranță vei petrece mult timp în bucătărie împăturind clasicele sarmale. Pentru a-ți ușura munca, dar și pentru a pregăti sarmale identice, care să aibă aceeași dimensiune, un aparat de făcut sarmale este ceea ce ai nevoie.

Aparatul de făcut sarmale este destinat persoanelor care doresc să obțină sarmale perfecte, fără a se chinui și fără a face deranj în bucătărie. Sarmalele ies egale și toți musafirii vor fi mulțumiți de acestea.

Avantajele acestui aparat este că poate fi folosit atât pentru a prepara sarmale în foi de varză cât și sarmale în foi de viță. În plus, este perfect atât pentru cei care prepara sarmale vegane sau de post, cât și pentru cei care prepara sarmale clasice, din carne.

Mașină de făcut cârnați

Niciun sortiment de cârnați din comerț nu se compară cu celebrii cârnați de casă, pe care îi prepari chiar tu și în care poți adăuga doar ingredientele dorite de tine. Dacă și tu ești adepta preparării cârnaților în casă, atunci ai nevoie de o mașină de cârnați care să-ți ușureze munca.

Cu ajutorul unui astfel de aparat, prepararea cârnaților va deveni o joacă de copii, deoarece are o capacitate de prelucrare de 2,5kg de cârnați pe minut. Tot ce trebuie să faci este să pui membrana pe suportul special și să adaugi carnea tocată și condimentată după gust, în cuva specială a aparatului.

Tavă pentru cozonac, din ceramică

Cozonacul este un alt preparat tradițional de Crăciun. Acesta nu trebuie să lipsească de pe masă. Din fericire, există numeroase rețete de cozonaci pe care le poți prepara, inclusiv rețete de cozonac fără frământare.

Însă, indiferent de rețeta aleasă, coacerea este un proces foarte important pentru a obține un cozonac perfect. Tocmai de aceea ai nevoie de o tavă de cozonac din ceramică. Aceasta previne arderea cozonacului pe margine (lucru frecvent in cazul tăvilor din aluminiu sau metal) și obținerea unei cruste perfecte.

Aparat pentru biscuiți și fursecuri

Sărbătorile de Iarnă sunt prilejul perfect pentru a prepara o mulțime de fursecuri și biscuiți pe care să-I savurezi alături de întreaga familie. Un astfel de aparat conține o presă pentru biscuiți și fursecuri, precum și 10 forme diferite pentru obținerea unor biscuiți perfecți.

Mai mult, pachetul include și 4 pâlnii minuscule din plastic, perfecte pentru a fi utilizate în decorarea torturilor și prăjiturilor, fie că sunt preparate pentru Crăciun sau Revelion, fie că sunt preparate cu o altă ocazie.

Set pentru decupare fructe și legume

Salata de beouf va avea un aspect mai plăcut dacă utilizezi un set de decupare legume cu ajutorul căruia să poți decora forme frumoase. La fel și torturile sau prăjiturile – decorate cu fructe decupate în diverse forme, vor arăta fenomenal și vor atrage privirile invitaților.

În plus, salatele de fructe, vor fi mai aspectuoase dacă tai fructele în diverse forme de flori, stele, inimioare sau fluturi.

Însă nu trebuie să te oprești doar la fructe și legume. Cu ajutorul acestor forme poți decupa și alte alimente, precum pâine, cașcaval, brânză și mezeluri.

#ustensile gatit, #ajutor in bucatarie, #sarmale, #carnati, #cozonaci, #retete craciun , #stiri life style