Producția Uzinei Dacia, oprită temporar: ”Nu putem să onorăm cererile”

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 09:54
3192 citiri
Producția Uzinei Dacia, oprită temporar: ”Nu putem să onorăm cererile”
FOTO Facebook/ Dacia

Uzina Dacia de la Mioveni își va opri temporar producția din cauza dificultăților de aprovizionare cu diverse componente, mai ales semiconductori.

Viorel Ungureanu, liderul Sindicatului Dacia, a declarat că capacitatea uzinei este de 1.400 de vehicule pe zi și că producția va fi oprită din cauza lipsei componentelor.

„Programul Uzinei Dacia se va opri în perioada 13-18 aprilie. Este legat și de Sărbătorile de Paște. Mai exact, producția se va opri pentru două zile datorită crizei componentelor electronice (…). Cred că pentru luna aprilie, cam atât.

Nu știm (n.r. - dacă se va prelungi această perioadă), această situație o vom face lunar. Există la nivel de management de la Dacia o celulă de criză și ne va comunica programul pe fiecare lună. Decât că pentru luna aprilie cele două zile nu au fost acoperite cu piese care beneficiază tot Grupul Renault.

Credeam că în 2023 nu mai avem aceste dificultăți, dar întotdeauna există și situații neprevăzute (…). Cu cât avem oprită producția, problemele sunt și pentru potențialii clienți ai Dacia. Avem foarte multe cereri și, din păcate, nu putem să le onorăm în timpul pe care ni l-am dori, dar să sperăm că poate revenim cu această criză și vom putea tura mai bine în perioada următoare”, a declarat Viorel Ungureanu la B1TV.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
China folosește inteligența artificială pentru a influența alegerile din SUA
Potrivit unui raport recent publicat de Microsoft Threat Analysis Center (MTAC), atât China cât și Coreea de Nord intensifică eforturile de a influența procesul electoral din Statele Unite ale...
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
#uzina dacia, #oprire productie, #criza semiconductorilor , #Dacia