Vacanta de Crăciun în Poiana Brașov versus cele mai renumite stațiuni de schi din Europa. Unde e mai scump

Marti, 06 Decembrie 2022, ora 04:32
4286 citiri
Vacanta de Crăciun în Poiana Brașov versus cele mai renumite stațiuni de schi din Europa. Unde e mai scump
Pentru Poiana Brașov, o platformă pentru rezervarea hotelurilor anunță că deja peste 70 la sută din locurile de cazare sunt ocupate FOTO Pixabay

Concediul de iarnă se apropie cu pași repezi, iar unitățile hoteliere, în special cele din zonele de munte, unde este zăpadă, au deja numeroase rezervări.

Iubitorii de schi pot merge atât în țară, cât și în străinătate. Europa are stațiuni montane ideale pentru toate gusturile.

Ziare.com vă prezintă exemple de prețuri pentru vacanța de Crăciun. Simularea a fost făcută atât pentru Poiana Brașov, cât și pentru stațiuni din afara țării, pentru doi adulți, pentru perioada 23-26 decembrie.

Pentru Poiana Brașov, o platformă pentru rezervarea hotelurilor anunță că deja peste 70 la sută din locurile de cazare sunt ocupate.

Pentru perioada 23-26 decembrie, pentru 2 adulți, prețurile la cazare pornesc de la 1.500 de lei în locuințe private și în pensiuni.

La hotelurile de 3 stele turiștii mai adaugă cel puțin 1.000 de lei.

Pentru aceeași perioadă, cea mai scumpă cazare este aproximativ 8.500 de lei. Este un apartament închiriat în regim hotelier situat la 100 de metri de centrul stațiunii cu vedere la munte.

În Bansko, desemnată cea mai bună staţiune de schi din Bulgaria la World Ski Awards, o cameră la un hotel de 4 stele, pentru perioada 23-26 decembrie, pentru 2 adulți, cu mic dejun și cină incluse, costă 2.735 de lei.

Cel mai mic preț pentru aceeași perioadă este la o vilă care oferă și mic dejun în ofertă. Turiștii plătesc puțin peste 300 de lei. Pe platforma de rezervări sunt o multitudine de oferte asemănătoare care costă câteva sute de lei. Pentru hoteluri de 3 și 4 stele prețurile pornesc de la 600 de lei.

Printre cele mai scumpe este un apartament situat la un kilometru de liftul care duce la pârtia de schi și costă 4.382 lei. De asemenea, vilele se închiriază întregi cu peste 12.000 de lei.

Și în faimoasa staţiune dedicată sporturilor de iarnă Kitzbühel, din Austria, locurile de cazare sunt ocupate în proporție de peste 80 la sută.

Pentru perioada 23-26 decembrie, pentru 2 adulți, prețurile la cazare pornesc de la 1.400 de lei pentru camere în vile.

Pentru un hotel de 3 stele turiștii scot din buzunar aproximativ 2.600 de lei. Cea mai scumpă cameră costă 14.755 lei și este într-un hotel de 5 stele situat extrem de aproape de pârtia de schi.

Și în St.Moritz, Elveția, 85 la sută din unitățile de cazare sunt deja ocupate.

Este una dintre cele mai bune regiuni de sporturi de iarnă din lume și are 87 de pârtii.

Pentru perioada 23-26 decembrie, pentru 2 adulți, prețul cel mai mic este de 2.474 lei, potrivit unei platforme de rezervări, la un hotel aflat la mai puțin de 500 metri de pârtia de schi.

La un alt hotel de 3 stele prețul trece de 10.000 de lei. Cea mai scumpă cameră este la un hotel de 5 stele cu acces instant pe pârtie și costă 34.614 de lei.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#vacanta Craciun, #concediu, #vacanta iarna, #Poiana Brasov , #stiri vacanta
Comentarii