Românii sunt deja cu gândul la vacanța de vară. Cât costă să rezervi de acum un sejur pe litoral

Luni, 03 Octombrie 2022, ora 23:16
2582 citiri
Românii sunt deja cu gândul la vacanța de vară. Cât costă să rezervi de acum un sejur pe litoral
Cei care doresc o vacanţă all-inclusive găsesc oferte care pornesc de la 380 de lei pe noapte FOTO: Pixabay.com

Prin programul Înscrieri Timpurii, românii pot să își rezerve încă de pe acum vacanța din următorul sezon estival.

Multe unităţi de cazare şi-au păstrat tarifele nemodificate în comparaţie cu anul trecut sau, în unele cazuri, sunt hoteluri care promovează sejururi la preţuri mai mici decât în 2022.

"Interesul românilor pentru rezervarea unei vacanţe pentru sezonul estival 2023 a apărut încă de la finalul lunii august, iar în acest moment, odată cu lansarea primelor pachete pentru vara viitoare, ritmul rezervărilor este unul mai bun faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda incertitudinilor generate de inflaţie", potrivit unui turoperator care trimite cei mai mulţi turişti în staţiunile de la Marea Neagră.

Cât costă o noapte la Eforie sau în Costinești

Românii care îşi rezervă vacanţa prin programul Înscrieri Timpurii pot găsi cazare de la 65 de lei/noapte/camera dublă la un hotel de două stele din staţiunea Eforie Nord.

La o unitate de cazare de trei stele din Costineşti, o noapte de cazare cu mic dejun inclus poate fi rezervată cu 196 lei camera dublă. Tot la un hotel de trei stele, dar în Jupiter, o noapte de cazare cu mic dejun costă 164 de lei camera.

Cât costă pachetele all inclusive

Turiştii interesaţi de pachete all inclusive pot rezerva cu preţuri de la 379 de lei pe noapte camera dublă la un hotel de trei stele din Eforie Nord.

În Mamaia, preţurile pornesc de la 174 de lei/noapte/camera la un hotel de două stele, cu mic dejun inclus, iar la trei stele - de la 220 lei/noapte/camera, cazare cu mic dejun.

Rezervările nu se pot modifica sau anula

Programul Înscrieri Timpurii presupune reduceri de până la 50% dacă sejurul este achitat până la 31 decembrie. Următorul prag, cu reduceri ceva mai mici, se încheie la 31 ianuarie.

Plata poate fi făcută în mai multe rate, iar turiştii trebuie să aibă în vedere faptul că rezervările nu se pot anula sau modifica decât cu pierderea integrală a sumelor achitate în avans, cu excepţia celor care au achiziţionat şi o asigurare storno pe lângă pachetul turistic, subliniază sursa citată.

Până la 1 noiembrie, vor fi lansate ofertele turistice pentru majoritatea unităţilor de cazare din staţiunile de la Marea Neagră.

Citește și:
De ce proprietarii de pensiuni trimit ofertele în mesaje private: "Am sunat de pe numere diferite și prețul a fost altul mereu"
De ce proprietarii de pensiuni trimit ofertele în mesaje private: "Am sunat de pe numere diferite și prețul a fost altul mereu"
Cu doar câteva săptămâni înaintea Sărbătorilor de iarnă românii caută pe ultima sută de metri pensiuni în care să petreacă Crăciunul sau noaptea de revelion. Cei mai mulți...
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Poate România să recupereze inimile ungurilor ardeleni?
Bucureștiul are nevoie de o strategie inversă celei folosite de Budapesta din 2011, de când a adoptat „Cadrul strategic al politicii naționale”, dacă vrea să inverseze trendul pe care se...