Destinații de vis din Grecia cunoscute doar de localnici. Plaje extraordinare departe de aglomerația de sezon FOTO

Joi, 30 Martie 2023, ora 22:54
5215 citiri
Destinații de vis din Grecia cunoscute doar de localnici. Plaje extraordinare departe de aglomerația de sezon FOTO
Limeni, Mani, Grecia FOTO Twitter/ @TheSuperGreek2

Dacă ați fost deja în Grecia de mai multe ori, probabil că ați vizitat deja destinațiile populare precum Atena, Thassos, Santorini sau Mykonos. Mulți turiști care ajung pe tărâmul elen se îndrăgostesc iremediabil de insule, astfel că ajung să caute în permanență noi destinații cu un farmec autentic și mai puțin marcate de aglomerația de sezon.

Vestea bună este că Grecia are o mulțime de destinații alternative, în afara cărărilor bătătorite și departe de aglomerație, potrivit greektraveltellers.com.

Mani

Regiunea Peloponez are atât de multe destinații frumoase de oferit. Cu toate acestea, majoritatea turiștilor vizitează partea de nord a acesteia, unde se află Nafplion, Olympia antică, Corint și Micene. La câteva ore spre sud, se află Peninsula Mani, care oferă un peisaj unic, cu multe orașe pe vârfurile dealurilor și cu vedere spectaculoasă asupra mării. Puteți face o excursie pentru a explora orașele, puteți cunoaște comunitățile locale și produsele lor, puteți încerca bucătăria locală (una dintre cele mai bune bucătării din Grecia). Localnicii vă vor povești despre pirați și comori pierdute. Vizitați Areopolis și plimbați-vă pe aleile sale de piatră sau mergeți spre Peșterile Diros, unde natura este sculptată cu artă și răbdare de neegalat. Peștera lui Vlychada este considerată una dintre cele mai importante din lume, cu o vechime estimată la 2 - 3 milioane de ani.

Kythera

Dacă sunteți în căutarea unei insule liniștite, cu plaje și peisaje frumoase, oameni liniștiți și bucătărie uimitoare, atunci Kythera este răspunsul. Insula singuratica este situata in partea de jos a Peloponezului, aproape de continent. Viața acolo este simplă, iar economia se bazează în principal pe produse locale și agricultură. Acest mic paradis oferă zile leneșe perfecte de vară: cafeaua de dimineață la mare, relaxare pe o plajă frumoasă cu ape cristaline, o masă de prânz gătită într-o tavernă locală, un pui de somn după-amiază, mai mult înot și plimbări de seară.

Ioannina

Ioannina este orașul legendelor: capitala regiunii Epir se înalță în jurul magnificului lac Pamvotida. Lacul, cu apele sale cristaline și mica insulă din mijloc, este un monument natural care definește identitatea și cultura orașului. Ioannina a fost întotdeauna multiculturală, cu multe comunități care lucrează și trăiesc împreună. Castelul său impunător este cea mai veche fortăreață bizantină din Grecia și fosta casă a misterioasei figuri a lui Ali Pașa, cândva conducătorul otoman al Ioanninei. Faimoasa lui dragoste pentru Kyra-Frosini încă vibrează pe străzile tradiționale și în viața orașului. Celebra expresie din greacă „trăiește ca un pașa în Ioannina” înseamnă că cineva se bucură de tot ce are de oferit viața. Așadar, dacă doriți să trăiți ca un pașa, trebuie neapărat să vizitați acest oraș aristocratic din Epir și să încercați celebrele sale deserturi, cum ar fi baklava. Ioannina este, de asemenea, renumită pentru arta bijuteriilor, cu nenumăratele sale magazine în care se vând cele mai elegante bijuterii din argint sau aur.

Metsovo

Situat la doar o oră de Ioannina, Metsovo este un sat tradițional de pe muntele Pindus. Pe jumătate ascuns în ceață sau sub o pătură de zăpadă în timpul iernii, Metsovo arată practic ca un tablou cu străzile sale pietruite, fântânile tradiționale și casele din piatră. Veți observa că locuitorii mai în vârstă încă poartă costumele tradiționale și vorbesc în dialectul local vlah. Cu siguranță ar trebui să încercați faimoasa „brânză de la Metsovo” și să explorați bucătăria locală. Satul oferă și multă cultură, având un Muzeu de Artă Populară și Muzeul de Artă Neoelenă Averoff. Deși este în mare parte privită ca o destinație de iarnă de către greci, Metsovo este o destinație minunată și pentru celelalte anotimpuri.

Itaca

Patria mitică a lui Ulise și a soției sale credincioase, Penelope; Itaca este una dintre cele mai echilibrate insule pe care le puteți găsi în mările grecești. Deși se află la doar 2 km nord-est de insula cosmopolită Kefalonia, Itaca este un tărâm liniștit, o destinație ideală în Grecia. Vă puteți relaxa pe o plajă liniștită, vă puteți bucura de ospitalitatea autentică a localnicilor sau vă puteți îndrepta spre munți și explora traseele de drumeții sau de biciclete. De asemenea, puteți vizita Colecția Arheologică Stavros din Pilikata, unde există descoperiri care, potrivit cercetătorilor, ating realitatea mitică a lui Ulise.

Samotracia

Situat lângă Troia, legenda spune că zeul Poseidon s-a așezat pe vârful Muntelui Saos, muntele Samotraciei și cel mai înalt munte din Marea Egee, pentru a urmări războiul troian. Insula este renumită pentru cascada și bazinele de piatră, așa-numitele „vathres”, care se formează la baza fiecărei cascade. Înconjurate de păduri bogate, aceste ape sunt ideale pentru înot și mulți oameni campează în jurul lor și trăiesc câteva zile sau săptămâni de relaxare totală. Samotrocia este, de asemenea, renumită pentru comorile sale arheologice și istoria bogată. Primele indicii de ocupare a insulei datează din epoca neolitică. Ciclismul montan, parașutismul și drumețiile sunt doar câteva dintre activitățile pe care turiștii le pot face.

Xanthi

Xanthi este un oraș din nordul Greciei. Orașul este faimos pentru centrul vechi, o adevărată comoară arhitecturală. Plimbați-vă pe străzile pietruite, printre casele tradiționale și conacele vechi din cărămidă roșie. Descoperiți Piața Municipală, desemnată ca monument conservat, impresionantul complex de tutun și piața multiculturală ce se ține sâmbăta. În februarie, aici are loc celebrul carnaval grecesc de Xanthi, întregul oraș îmbrăcându-se în costume și umplând străzile, în timp ce cântă și dansează. În august, au loc celebrele Festivități din Orașul Vechi, care oferă o varietate de evenimente care includ concerte ale artiștilor populari și trupelor de muzică locale, spectacole de dans și teatru tradițional și contemporan, nopți folclorice și expoziții de pictură despre obiceiurile și tradițiile din regiunea Traciei.

Chios

Chios este una dintre cele mai mari insule ale Mării Egee, cunoscută drept pământul care produce masticul „magic”. Produs natural celebru în întreaga lume, masticul (rășină naturală) crește doar în Chios, unde a fost crescut încă din antichitate. Astăzi este folosit în medicină, stomatologie și cosmetică. Vizitați piața centrală din Chios și cumpărați dulciuri pe bază de mastic, alcool și gemuri. Este cunoscută drept locul de naștere al lui Homer. Este o destinație faimoasă de Paște pentru greci pentru festivitățile sale religioase.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#vacanta grecia, #destinatii Grecia, #turisti Grecia , #Grecia