Top trei insule din Grecia ușor accesibile cu mașina din România. Thassos nu e pe listă VIDEO

Duminica, 18 Februarie 2024, ora 04:25
37398 citiri
Top trei insule din Grecia ușor accesibile cu mașina din România. Thassos nu e pe listă VIDEO
Plajă din Grecia FOTO / Pixabay

Grecia oferă nu doar plaje însorite, ci și posibilitatea de a explora mai multe insule cu mașina personală. Iar experienţa cu autoturismul poate fi autentică, o adevărată incursiune în frumusețea insulelor grecești, la volanul propriei mașini.

Insulele sale pitorești și plajele cristaline reprezintă o destinație de neratat pentru mulţi turişti români. Thasos este una dintre cele mai populare insule grecești în rândul turiștilor romani. Dar dacă îți dorești o aventură într-un alt decor mediteranean, iată topul celor mai accesibile insule, la care poți ajunge cu ușurință cu mașina din România.

Corfu, perlă verde a Mării Ionice

Pentru a ajunge la insula Corfu, poți alege varianta cu mașina personală, parcurgând distanța de aproximativ 1.200 de kilometri din România, traversând Serbia și Albania. Un alt mod de a ajunge este prin intermediul feribotului, care operează în zona Igoumenitsa, Grecia.

Durată și costuri:

• Durata călătoriei cu mașina: aproximativ 12-14 ore, în funcție de traseu și trafic.

• Costurile: combustibilul, în funcţie de maşină, taxele de autostradă și eventual tarifele de feribot. Cel puţin 200 de euro pe sens, în funcție de consumul mașinii.

Corfu impresionează cu arhitectura sa venețiană, plajele aurii și peisajele montane. Vizitează orașul Corfu pentru fortărețe medievale și străduțe pline de istorie, și nu rata plajele Paleokastritsa și Glyfada.

Lefkada, insula cu plaje exotice

Insula Lefkada este conectată la continent printr-un pod, facilitând accesul cu mașina. Traversând Serbia și Albania, poți ajunge la Lefkada, evitând astfel costurile suplimentare ale feribotului.

Durată și costuri:

• Durata călătoriei cu mașina: Aproximativ 14-16 ore, inclusiv timpul de traversare a Serbiei și Albaniei.

• Costurile: similar cu cele pentru Corfu, adăugând eventual taxe de pod.

Lefkada este cunoscută pentru plajele sale exotice, cum ar fi Porto Katsiki și Egremni. Explorează satul Nidri, și, pentru cei pasionați de sporturi nautice, Vasiliki oferă condiții excelente pentru windsurfing.

Chios, Insula Masticului

Este o insulă din Grecia, aflată în Marea Egee, la 7 km de coasta Turciei.

Chios poate fi atinsă cu mașina prin intermediul unui feribot care leagă insula de orașele turcești Çeșme sau Izmir. Traseul auto din România spre porturile de îmbarcare din Turcia poate fi parcurs în aproximativ 15-18 ore.

Durată și costuri:

• Durata călătoriei cu mașina: aproximativ 15-18 ore, în funcție de traseu și trafic.

• Costurile: combustibil şi costul feribotului.

Orașul Chios este plin de istorie şi cultură. Turiştii pot vizita satele medievale Mesta și Pyrgi, și explora pajele idilice din jurul insulei. De neratat sunt delicioasele produse locale, precum masticul, specific insulei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez”. Medicul Cătălin Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#vacanta grecia, #vacanta grecia 2024, #vacanta, #insule Grecia , #Grecia