Top șase insule din Grecia cu nisip fin. Ce plajă să alegi în funcție de ce îți dorești: relaxare sau distracție VIDEO

Luni, 02 Mai 2022, ora 05:56
41867 citiri
Top șase insule din Grecia cu nisip fin. Ce plajă să alegi în funcție de ce îți dorești: relaxare sau distracție VIDEO
Plajele insulelor din Grecia atrag vizitatori din toată lumea FOTO / Pixabay

Plajele insulelor din Grecia atrag vizitatori din toată lumea an de an, iar turiștii români sunt în top.

Peisajele uluitoare, apele cristaline, nisipul fin, mâncarea tradițională delicioasă și multitudinea de activități estivale sunt apreciate de turiști.

Pe cele mai multe plaje, turiștii găsesc șezlonguri și umbrele de închiriat, dușuri, toalete, vestiare și taverne pentru a savura mâncăruri grecești delicioase. Sunt, de asemenea, și plaje virgine.

De regulă, în sezonul estival, tinerii călători care caută distracție merg pe insulele Mykonos și Corfu. Cei care preferă o vacanță mai liniștită și mai relaxantă aleg insulele Kefalonia, Karpathos sau Lefkada, care sunt perfecte pentru o vacanță relaxantă, mai ales pentru cei care călătoresc în familie. Și apa sau nisipul reprezintă criterii importante atunci când turiștii își programează vacanța.

Dacă ești unul dintre ei, Ziare.com îți prezintă un top al insulelor cu intrare lină în apă, potrivite mai ales pentru familii cu copii.

Zakynthos

Zakynthos este una dintre cele mai apreciate insule de familiile cu copii, deoarece are o multitudine de plaje cu intrare lină în apă.

În special în estul insulei, plajele au intrarea lină în apă, iar marea este tot timpul calmă, fiind perfect pentru vacanțele cu cei mici.

Zakynthos este a treia ca mărime dintre Insulele Ionice, iar turiștii găsesc soare din belșug, ape limpezi turcoaz, numeroase plaje cu nisip fin, sate tradiționale de munte fermecătoare și peisaje naturale deosebite.

Plaja Navagio este una dintre cele mai fotografiate plaje din Zakynthos. Aici se găsește epava unui Freightliner, MV Panagiotis, care a eșuat după o furtună în 1980 și de atunci a rămas abandonată pe plaja strălucitoare cu pietriș alb.

Turiștii găsesc o plajă cu pietriș alb, înconjurată de stânci albe de calcar.

Citește și: Top cinci insule din Grecia cu cea mai cristalină apă. Unde poți avea o vacanță de vis anul acesta VIDEO

Accesul pe plajă se face doar cu barca, cel mai apropiat port de acces fiind Porto Vromi.

O altă plajă apreciată de turiști este Banana Beach, cu nisip fin și apă limpede. Plaja este situată la 20 de minute de mers cu mașina din orașul Zakynthos.

Plaja este destul de comercială, cu o mulțime de operatori care oferă șezlonguri și umbrele cu baruri și restaurante răspândite de-a lungul plajei.

Lefkada

Și insula Lefkada este căutată de turiști datorită peisajului exotic și a apelor care par tropicale.

Cea mai apreciată plajă a insulei, Porto Katsiki, are un țărm nisipos înconjurat de stânci de calcar abrupte. Aici, culoarea Mării Ionice este azurie.

În apropiere de satul Agios Nikitas se află cea mai lungă porțiune de țărm din Lefkada, plaja Kathisma, apreciată pentru peisajul desăvârșit, nisipul alb fin și apele turcoaz strălucitoare. Kathisma Beach atrage mulțimi care vin să facă plajă, să înoate și să participe la sporturi nautice.

Sunt disponibile închirieri de șezlonguri și umbrele de soare. Turiștii vor găsi, de asemenea, o gamă bună de locuri de cazare în apropiere.

O altă plajă uimitoare este Egremni, care are un țărm lung cu nisip și pietriș și ape translucide.

Skiathos

Unele dintre cele mai apreciate plaje ale insulelor grecești se găsesc pe insula Skiathos. Pe insula sunt numeroase păduri de pini, iar nisipul este de un alb strălucitor.

Insula are zeci de plaje cu nisip fin, spectaculoase, cu peisaje luxuriante și ape cristaline. Pe partea de sud a insulei, turiștii găsesc pe plaje tot felul de facilități, în timp ce plajele din partea de nord sunt naturale.

Kefalonia

Peisajul insulei Kefalonia este de o frumusețe exotică. Turiștii sunt uimiți de frumusețea peșterilor marine, de priveliștile impresionante ale coastei de pe Muntele Enos (un parc național) și de apa azurie.

Lângă satul Assos se află plaja Myrtos, considerată una dintre cele mai bune plaje din Grecia. Stânci abrupte de calcar și dealuri acoperite cu arbuști înconjoară această plajă, creând senzația de liniște și izolare. Apa este cristalină, iar țărmul neted, cu pietriș.

Nisip alb, fin și ape albastre impresionante găsesc turiștii pe plaja Petanoi, un loc perfect pentru a face o baie în mare sau pentru a face plajă și pentru a te îmbarca într-o expediție de scufundări. Pe plaja Petanoi apusurile sunt extrem de frumoase.

Corfu

Înconjurată de apele fascinante albastre-verzi ale Mării Ionice, insula Corfu este plină de plaje cu nisip fin. Cele șase plaje din Paleokastritsa, de pe coasta de vest a insulei, se găsesc în golfuri uimitoare, unde apa este cristalină.

De-a lungul țărmurilor de nord-est ale insulei, în satul de pescari Kassiopi sunt plaje frumoase, mici, unele neatinse de intervenții ale omului.

Pe coasta de vest a insulei Corfu, una dintre cele mai apreciate plaje este Glyfada. Aici nisipul auriu abia își așteaptă turiștii. Pe Glyfada se găsesc extrem de multe cafenele, taverne și hoteluri.

O altă zonă populară printre turiști este Kontokali, de pe coasta de est a insulei Corfu. Aici există o plajă imensă care are eticheta „Steagul Albastru”, ceea ce înseamnă că îndeplinește standardele stricte de siguranță și mediu.

Creta

Creta se mândrește cu plaje superbe, dar și cu siturile culturale fascinante și orașele-port pitorești. Multe dintre cele mai frumoase plaje se găsesc de-a lungul coastei de sud-vest a Cretei. Acolo găsim și plaja Elafonissi, renumită datorită nisipului fin, de culoare roz și apa limpede.

Și plaja Balos atrage turiștii ca un magnet. Plaja de află într-o lagună, iar marea este calmă și apa nu este deloc adâncă. De asemenea, nisipul este fin. Înotul este potrivit pentru turiștii de orice vârstă. Pe plaja Bolos se ajunge cu barca din portul Kissamos.

Plaja Voulisima oferă, de asemenea, un peisaj care taie respirația, cu nisip fin și alb și apă cristalină.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#vacanta grecia, #insule Grecia, #plaje Grecia , #Grecia