Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

7 insule din Grecia absolut superbe unde merită să mergi în concediu

Sambata, 11 Iunie 2022, ora 21:15
23135 citiri
7 insule din Grecia absolut superbe unde merită să mergi în concediu
Grecia are mii se insule și insulițe FOT Pixabay

Santorini și Mykonos se numără printre preferatele românilor atunci când vine vorba despre o vacanță în Grecia. Avantajul lor e ca au și aeroport, deci sunt varinate rapide de a ajunge la ele din orice colț al lumii.

Grecia are câteva mii de insule, unele mai mari, altele mai mici și neexploatate. Totuși, dacă vrei să petreci o vacanță relaxantă pe o insulă din Grecia, de preferat ar fi să alegi una mai puțin populară printre turiști. Iar variantele sunt numeroase.

Publicația greekcitytimes.com a realizat un top 7 al insulelor extrem de frumoase, dar mai puțin cunoscute printre turiști. Iată, așadar, unde ți-ai putea face următoarea vacanță în Grecia:

Insula Anafi

Anafi este o insulă mică, situată în sud-estul complexului Ciclade. Conform mitologiei grecești, Anafi a ieșit din fundul Mării Egee pentru a oferi adăpost argonauților. Este încă neatinsă de turismul de masă, cu ape cristaline, păstrându-și caracterul autentic. Capitala, Chora, este senzațional de frumoasă. Vei putea admira casele albe, florile și aleile pitorești.

Insula Anafi FOTO travelthegreekway.com

Are destul de puține plaje, însă sunt cu adevărat minunate. Mikros, Megalos Roukounas și Klisidi sunt cele spre care trebuie să te îndrepți și nu vei regreta.

Nu trebuie să îți faci griji pentru mâncare. Gospodinele din Anafi au mici business-uri cu pâine de casă, plăcinte, miere. La taverne poți alege homari delicioși, dar și spaghete.

Insula Astypalea

Această insulă poate fi descrisă ca un mic colț de rai, unde marea albastră se întâlnește cu casele frumos văruite. Aici vei putea explora viața reală, autentică a Greciei. În partea de sus a insulei, vei vedea un castel. Te poți bucura de plimbări pe aleile pitorești, poți descoperi colțuri colorate, iar la apus pregătește-te să faci fotografii uimitoare, cu peisaje magice! Astypalea are o forță magnetică pe care o vei înțelege doar când o vei vizita.

Insula Astypalea FOTO discovergreece.com

Cele mai moderne plaje sunt Livadi, Pera Yalos, Plakes și Ble Limanaki, în timp ce Vatses și Kaminakia sunt mai mult „sălbatice”. Vathy, în schimb, este o plajă care arată ca o lagună. Merită să închiriezi o barcă și să vizitezi Koutsomiti, Kounoupes, Diaporia, Chondro și Ligno, insule minuscule care se află la o distanță foarte mică.

Și aici vei găsi mâncare tradițională, cum sunt roșii și ardei umpluți, dolmadakia, caracatiță în ouzo și feta. Vei găsi și pescări unde ai șansa să mănânci un pește super proaspăt și bine gătit.

Insula Nisyros

Această mică insulă vulcanică face parte din complexul Dodecanez, situat între Kos și Tilos. Este minunată și neatinsă de expansiunea turismului. Nisyros a fost modelată de explozia vulcanului. Insula este ideală și pentru cei să viziteze numeroasele mănăstiri, Panagia Spiliani fiind cea mai pitorească.

Insula Nisyro FOTO Wikimedia.com

Poți înota la Mandraki,la Chochlaki, cunoscută pentru pietrele mari și negre, în zona plajelor Lefki și Gialiskari.

Vei mânca niște calamari numaipomeniți, dar și paste grozave. Delicios este și modul în care se gătește aici carnea de vită în sos roșu, dar și pitia, un preparat din boabe de năut.

Insula Donousa

Insula este ideală pentru cei care doresc să scape de mulțime. Este perfectă pentru cei care vor să campeze în aer liber, care pot găsi ușor un loc chiar pe plajele Kedros sau Livadi. Stavros este capitala și locul care este practic punctul de întâlnire pentru vizitatori. Donousa este perfectă pentru cei care iubesc drumețiile, datorită dimensiunii și opțiunilor de traseu. Plajele menționate mai sus sunt cunoscute pentru apele cristaline și nisipul alb.

Insula Donousa FOTO greeka.com

Creveți mici, salată de linte și pui cu boia de ardei, cârnați și carne în sos roșu cu cartofi sunt doar câteva dintre variantele de meniu pentru un prânz sau o cină cu marea aproape.

Insula Samothraki

Insula muntoasă din nordul Mării Egee este binecuvântată cu frumusețe naturală. Samothraki se remarcă prin împrejurimile sale naturale, cascadele impunătoare și bogata sa istorie antică. E suficient să ajungi o singură dată aici și te vei îndrăgosti iremediabil de aceste locuri. Nu rata Sanctuarul zeilor greci. Acest loc a fost venerat de peste 1.000 de ani și încă îi poți simți aura. Samothraki este, de asemenea, ideală pentru cei care caută aventură și activități, cum ar fi drumeții, traversarea cheilor sau raftingul. Ai putea să descoperi la pas potecile muntelui Saos, să experimentezi o baie răcoritoare în cascadele de poveste sau să mergi la Agios Andreas, unde este un observator de păsări.

Insula Samothraki FOTO booking.com

Pachia Ammos este cea mai cosmopolită plajă a insulei, în timp ce Vatos este cea mai exotică, dar la ea nu poți ajunge decât cu barca din Kamariotissa.

Samothraki este populară pentru mâncărurile pe bază de carne de capră. Dar evident că vei putea mânca și o mulțime de preparate din pește.

Insula Thassos

Thassos este deja mult mai cunoscută printre români, fiind apreciată pentru culorile sale fascinante care creează un peisaj idilic, potrivit pentru o super vacanță. Insula este ideală pentru cei care vor să fie activi chiar și în vacanță, oferind opțiuni de drumeții, ciclism montan, călărie în Skala și scufundări la epava din Insula Panagia.

Insula Thassos FOTO Pixabay.com

Plaja Saliara este una dintre cele mai bune. Imediat după Saliara se află Porto Vathy. Alykes este cunoscută pentru apa rece, iar Paradise este populară pentru apele sale turcoaz. Toate au taverne superbe unde poți mânca după ce ai înotat.

Ai putea vizita peștera Drakotripa, care te va uimi cu stalagmitele sale interesante. De la mănăstirea Arhanghelului Mihail din Limenaria vei face poze cu priveliștile uimitoare. Nu rata nici vizita la Teatrul Antic.

Pâinea și pizza la cuptorul cu lemne te vor face să nu uiți niciodată Thassosul. Tot aici vei mânca probabil cel mai bun souvlaki.

Insula Itaca

Sfârșitul simbolic al călătoriilor și aventurilor lui Ulise este insula Itaca. Când a găsit Itaca, Ulise și-a găsit liniștea. Odiseea, una dintre cele mai grozave povești spuse vreodată, se încheie aici. Insula este situată aproape de Kefalonia. Capitala Vathy este și cea mai minunată parte a insulei. Combină perfect Marea Egee și aura peisajului lacurilor elvețiene. Satul Perachori oferă priveliști splendide asupra insulei. Merită să vizitezi Peștera Nimfei sau Marmarospilia.

Insula Itaca FOTO greecetravelideas.com

Pentru prânz sau cină poți alege fie taverne cu bucătărie modernă, fie cu specialități locale. Peștele folosit pentru acest fel de mâncare este de obicei mic, marinat cu oțet, rozmarin, usturoi și coacăze negre. Ar trebui să încerci și creveții cu ouzo și salatele.

"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#vacanta grecia, #concediu Grecia, #insule Grecia, #cele mai frumoase insule grecia , #Grecia