"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic

Marti, 23 Aprilie 2024, ora 03:41
23156 citiri
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Imagine panormaică din Grecia FOTO Pixabay

Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au vizitat țara.

Un grec născut în Atena a menționat care sunt cele 10 lucruri pe care crede că ar trebui să le știe turiștii înainte de a vizita țara sa, într-un articol publicat de Business Insider.

Există mult mai mult de văzut în Grecia decât insulele populare

"Se pare că toată lumea vizitează Mykonos, Santorini și poate Paros, dar Grecia are peste 220 de insule locuibile. În plus, majoritatea sunt mai accesibile din punct de vedere financiar decât locurile populare.

Recomand să explorezi locuri precum Kimolos, Astypalaia, Paxoi (cunoscută și sub numele de Paxos și Paxi) sau Folegandros.

Și continentul grec este frumos. Există multe de văzut acolo, de la situri UNESCO la Delphi și Meteora și apele turcoaz din Peloponez la munții impresionanți și satele din Epirus."

Atena este mai mult decât Acropolele

"Atena are o viață de noapte minunată, restaurante excelente, muzee și cartiere interesante precum Plaka, Exarcheia, Psyrri și Pangrati.

Turiștii care trec doar pe la Acropole pentru a bifa un obiectiv din lista lor pierd multe. Am constatat întotdeauna că este unul dintre cele mai animate orașe din lume."

Nu este nevoie să dai bacșiș de 20%

"În general, chelnerii greci se bazează pe salarii orare, deci nu există aceeași cultură a bacșișului ca în SUA.

De obicei, rotunjesc suma facturii sau las câțiva euro pe masă ca bacșiș - cu excepția cazului în care am primit un serviciu excepțional sau am luat masa la un restaurant mai formal (și orientat spre turiști)."

Mergi cu atenție când bei alcool

"Mulți călători profită de atitudinea relaxată a Greciei față de restricțiile privind alcoolul. Împreună cu faptul că barurile și cluburile grecești se închid destul de târziu (gen 4 dimineața), unii turiști devin neglijenți.

Localnicii de obicei își amestecă băuturile cu mâncare și apă pentru a putea rezista întreaga noapte, și recomand turiștilor să facă la fel."

Încetinește ritmul și ia-ți liber duminica

"Grecii au o relație destul de relaxată cu timpul - oamenii întârzie adesea și magazinele pot deschide jumătate de oră mai târziu decât au spus că vor face.

Serviciile în Grecia pot părea încete pentru persoanele din locuri mai agitate, în special pe insulele mai liniștite. Multe magazine și supermarketuri sunt, de asemenea, închise duminica, chiar și în Atena.

Știu că acest lucru poate fi enervant uneori, dar recomand să te bucuri pur și simplu de ritmul mai lent al vieții."

Nu încerca să vizitezi prea multe insule într-o singură călătorie

"Atât de multe persoane mă întreabă dacă pot include patru sau cinci insule într-o călătorie de șapte zile, și niciodată nu o recomand. Ia-ți timp și bucură-te de fiecare destinație pentru cel puțin câteva zile.

Jumătate din bucuria insulelor grecești este să te destresezi. Dacă sari de la un feribot la altul și te grăbești să acoperi toate punctele de interes, vei rata cele mai frumoase părți ale țării."

Fii sensibil în legătură cu dezastrele naturale

"Niciodată nu credeam că voi trebui să spun asta, dar am văzut mai mulți turiști în ultimii ani postând despre cât de "frumoase" sunt cerurile sau apusurile de soare datorită lumii arzătoare a incendiilor de vegetație.

Într-o perioadă în care mulți greci se întreabă dacă casele lor mai stau în picioare sau dacă cei dragi au ajuns în siguranță, este un lucru destul de insensibil de făcut."

Nu rata experiența unei taverne tradiționale

"Atena și alte destinații grecești populare au acum multe restaurante elegante cu bucătării din întreaga lume. Dar asigură-te că mănânci într-o tavernă tradițională cel puțin o dată.

O tavernă este un restaurant casual cu servire stil familial. Oaspeții pot petrece ore întregi socializând cu prietenii în timp ce împart mâncare alături de un vin sau ouzo excelent (un aperitiv grecesc)."

Mâncarea grecească este mai mult decât doar gyros

"Mâncărurile binecunoscute precum gyros și souvlaki sunt cu adevărat delicioase, dar bucătăria grecească este mult mai mult decât atât.

De exemplu, mulți greci își încep ziua cu un tiropita (plăcintă cu brânză) și o cafea freddo. Fiecare regiune are, de asemenea, specialități locale despre care recomand să întrebați.

În taverne, printre preparatele populare de pe meniu se numără calamarul, caracatița, tot felul de pește, brânzeturile la grătar și prăjite (cum ar fi saganaki și halloumi), și garnituri precum fava."

Învățați câteva cuvinte locale

"Majoritatea tinerilor greci înțeleg engleza, dar s-ar putea să întâmpinați probleme în comunicarea cu persoanele mai în vârstă - în special în zonele mai rurale.

Chiar dacă o persoană locală vă poate înțelege, cred că este frumos să învățați câteva cuvinte și expresii simple precum "bună dimineața", "mulțumesc" și "cum te simți?".

Este plăcut când turiștii fac un mic efort."

Quarterly Report - Editia 4

Turiști evacuați de pe o insulă exotică, unde au izbucnit revolte violente soldate cu moartea mai multor persoane VIDEO
Turiști evacuați de pe o insulă exotică, unde au izbucnit revolte violente soldate cu moartea mai multor persoane VIDEO
Aproximativ o sută de turişti au fost evacuaţi din Noua Caledonie, un arhipelag francez din Pacific scufundat de o săptămână într-o criză politică şi de securitate, a anunţat miercuri...
O însoțitoare de bord a dezvăluit de ce pasagerii unui avion nu trebuie să adoarmă niciodată înainte de decolare
O însoțitoare de bord a dezvăluit de ce pasagerii unui avion nu trebuie să adoarmă niciodată înainte de decolare
O însoțitoare de zbor experimentată a dezvăluit de ce pasagerii nu ar trebui să adoarmă niciodată în avion înainte de decolare. Ale Pedroza, care locuiește în Orlando, Florida, a recurs...
#vacanta grecia, #turisti, #reguli, #ponturi, #localnic , #Grecia