Taxa surpriză pe care o poți găsi în Grecia pe nota de plată. Reacțiile turiștilor români: "Tot prăduială se cheamă"

Luni, 27 Iunie 2022, ora 13:19
22336 citiri
Taxa surpriză pe care o poți găsi în Grecia pe nota de plată. Reacțiile turiștilor români: "Tot prăduială se cheamă"

Turiștii români care au ajuns deja în vacanță în Grecia au epuizat temele legate de scumpirea mâncării și prețul combustibilului și semnalează situații inedite.

Este cazul unui român care a descoperit în nota de plată de la restaurant strecurată taxe despre care mărturisește că nu a mai auzit până acum, taxa de pahar și cea de capac, după cum a scris într-o postare pe Facebook, pe grupul Forum Thassos:

"Dacă vedeți pe undeva 0.05 cenți și nu știți ce e, să știți că e taxa de pahar și taxa de capac. Eu până azi nu am mai văzut."

"Și plastic și carton. Sunt trecute 2 capace în loc de unul pe care l-am primit, dar nu o să ne certăm pentru 0.05 cenți, nu?", a adăugat acesta.

Este un fenomen european

În comentarii, membrii grupului îl lămuresc despre ce taxă este vorba, nu înainte de a-l corecta: "Cred ca sunt 5 centi sau 0.05 eur"

"Este pentru plastic."

"Da, dar unul dintre pahare este de hârtie și nu are capac, asta e partea amuzantă", precizează autorul postării.

"Data viitoare vino cu propriul pahar".

"Interesantă "taxa de dop". Se adaptează și ei și cred cu tărie că în viitor Grecia va deveni mult mai inaccesibilă pentru o parte dintre noi. Deja este scumpă."

"Este un fenomen european nu numai grec, și în Italia și Franța de exemplu se plătește de ani "couvert" sau coperta care este taxa de masă pe trotuar. În felul asta se rafinează clienții."

"Taxa pentru item de plastic nu are de a face cu ceea ce numiți "taxa de masă". Această taxa este nouă și a fost introdusă pentru reducerea poluării cu plasticuri."

"Personal cred că ar trebui o asemenea taxă peste tot - pe mine nu mă deranjează să vin cu un pahar de camping decât să utilizez unul de plastic, dar asta e o opțiune personală. Despre cea de "couvert" nu am nicio părere, o iau așa cum este, nu sunt nici împotriva și nici pentru."

"Mergi la noi și o să vezi că nu e scumpă deloc, și app la noi dai la o masă lejer 100 lei 2 persoane, 100 lei 2 șezlonguri, stai cu stres dacă îți fură cineva bani /telefon sau alte lucruri, ajungi 2 persoane undeva la 400 lei pe zi cheltuiala așa pe sărăcie să zic.

Da ieși ieftin dacă mănânci răcituri din magazinele cu alimente și gătești ceva. Și app din 3 seri 1 ce l puțin dai la,, boboci,, din cauza mâncării. Te duci și faci baie în urină celor peste 100.000 de,, țărani,, ce nu dau 2 lei la WC.... am văzut și rahați plutitori.. deci josnic.

Recomand și prefer personal și 1000e dacă îi cheltui în plus măcar te bucuri de concediu și o duci bine. Cu 100 e mănânci super bine 2 persoane în Grecia și mâncare foarte bună. Șezlong uri moca dacă faci consumație acolo și ești client. Nu mai comparați cu România, ne mai trebuie 500 de ani minim. Parcă sunt zone unde bagă 1 2 euro pe acolo ceva... pâine sau alte prostii... dar cine se uită la atât. E frumos să le lași ceva ciubuc că la următoarele vizite ești regele lor."

"Urmează, taxa pentru razele soarelui, pentru apus&răsărit."

"O astfel de "rotunjire" atrage după sine tăierea oricărui "comision" lăsat benevol. La 2 cafele a câștigat în cazul dvs 1 leu. Sunt sigură că luat un bacșiș mai bun și neimpozabil dacă nu punea suprataxa."

"Mda cred că este atunci când iei la pachet doar. Fiind plastic sau carton. Când servești la ei nu are de ce să pună, doar să pună taxa pe meniu tacâmuri etc. În Italia este 3 eur tacamul la terasă / restaurant."

Citeste si:
Proprietarii de plaje din Grecia exasperați de românii care vin cu pachet: "S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin"
Proprietarii de plaje din Grecia exasperați de românii care vin cu pachet: "S-a aruncat asupra lui ca un uliu și i-a vărsat sticla cu vin"
Mulți români au abandonat litoralul din România, însă unii au mers pe plajele din Grecia cu obiceiurile de acasă. Deși este interzis accesul cu mâncarea sau băutura care nu sunt...
Vacanța elevilor se termină pe 4 septembrie. Când se întorc românii din Grecia: "Hai lăsați, că școala e tot acolo și după 16"
Vacanța elevilor se termină pe 4 septembrie. Când se întorc românii din Grecia: "Hai lăsați, că școala e tot acolo și după 16"
Au mai rămas doar trei săptămâni până când elevii se întorc la școală. Unii părinți nu au de gând să-și încheie vacanțele în Grecia, chiar dacă au copii. În luna septembrie...