Ciorbă "ca la mama acasă", într-un restaurant românesc din Atena: "Nu știm cum să mai lărgim stomacul pentru minunata mâncare grecească"

Luni, 13 Martie 2023, ora 22:00
4678 citiri
Ciorbă "ca la mama acasă", într-un restaurant românesc din Atena: "Nu știm cum să mai lărgim stomacul pentru minunata mâncare grecească"
Imagine panoramică din Atena FOTO Pixabay

Românii îndrăgostiți de Grecia așteaptă cu nerăbdare noul sezon estival, iar mulți și-au planificat deja vacanțele.

Unii români s-au mutat acolo, iar alții au deschis mici afaceri. De exemplu, un restaurant cu specific românesc îi așteaptă pe turiști în Atena.

"În atenția turiștilor români aflați în Atena!

Înainte de a vă lua rămas bun de la acest oraș nu ezitați să ne împărtășiți părerile voastre de călătorie și nu numai. Restaurantul Dorna vă așteaptă cu o ciorbiță caldă ”ca la mama acasă" și multe alte preparate cu specific românesc. Ambianță românească în inima Atenei", scrie pe grupul Forum Grecia.

"Nu vreau să aud de mâncare românească"

Vestea i-a luat prin surprindere pe membrii grupurilor în care a fost distribuit anunțul. Cei mai mulți amintesc că ei caută mâncarea grecească atunci când merg în Grecia.

"Părerea mea că se adresează românilor mutați acolo. Eu care vin să stau 10 zile în Atena, nu vreau să aud de mâncare românească. În primul rând vin pentru mâncarea grecească."

"Când stai 5 zile în Grecia și mergi la taverne ei neavând ciorbe în meniu și dacă ai și copil mic să te văd atunci ce faci cu calamarii și caracatițele."

"Am doi copii mici. Am stat chiar și o lună. Și ne-am descurcat. Au ciorbă de pește. Ciorbă de vită (mai gen supă cremă), dar au. Să nu mai zic dacă te duci în Thasos. Au toate modelele de ciorbă."

"Îmi pare rău, dar în Grecia chiar nu îmi este dor de mâncarea românească. Desigur că poate fi binevenită pentru românii stabiliți acolo."

"Pe bune! De ce, ca și turist, aș dori să mănânc mâncare “ca la mama acasă” în Grecia?"

"Pentru românii din Grecia. Restul nu știm cum să mai lărgim stomacul pentru minunată mâncare grecească."

"O oferta pertinentă, dar când merg într-o altă țară vreau să gust bucatele lor și bucătăria grecească e la superlativ!"

"Care este scopul turismului, valabil pentru orice țară? Să mănânci și să bei produse tradiționale. Eu pentru asta merg în Grecia. Pentru gyros, pentru fructe de mare sau red fish, pentru bere Mmythos sau alfa sau Corfu, pentru bougatsa, pentru baclava, pentru vinul grecesc cumpărat de la localnici, etc, etc. Am stat și peste 45 de zile și nu am avut poftă de sarmale, mămăligă sau ciorbă de burtă."

"Să vină grecii acolo ca să aprecieze și ei bucătăria noastră."

"Suntem sătui de sarmale și ciorbă. Vrem pește și fructe de mare."

Avertizare pentru turiștii români care merg în Albania. Metoda pusă în practică de poliția locală care te poate lăsa fără permis VIDEO
Avertizare pentru turiștii români care merg în Albania. Metoda pusă în practică de poliția locală care te poate lăsa fără permis VIDEO
În Albania, țara pe care tot mai mulți turiști români o preferă pentru vacanță, autoritățile locale au găsit o metodă neobișnuită pentru a pune capăt unui obicei deosebit de...
Soluțiile „de avarie” ale românilor, speriați de prețurile din Grecia. „Avem 2 lăzi frigorifice / 20 euro de persoană pentru tot”
Soluțiile „de avarie” ale românilor, speriați de prețurile din Grecia. „Avem 2 lăzi frigorifice / 20 euro de persoană pentru tot”
Românii care vor să ajungă în Grecia în vacanță anul acesta se întreabă dacă au crescut prețurile acolo și apelează la tot felul de soluții pentru a economisi bani. Pe grupurile de...
#vacanta grecia, #turisti romani, #ciorba, #restaurant romanesc, #mancare greceasca , #stiri vacanta
  1. 10 beneficii ale utilizării cărucioarelor pliabile în călătorii
  2. Experiență de coșmar la Costinești a unei vedete din România: ”Apar când stingi lumina sau dai drumul la apă. Doar în Africa le-am mai văzut...”
  3. Amenzi mari pentru turiștii români în Bulgaria. Trebuie să respecte o lege pe litoral chiar și fără vreun semn de avertizare
  4. Selly pretinde că nu știa de apariția lui Andrew Tate la Beach, Please!: ”Nu este treaba noastră”
  5. Horoscop zilnic. Luni, 15 iulie. Zodia care primește o propunere de petrecere a timpului liber
  6. Bancul zilei: Un dirijor se întâlnește cu Dumnezeu
  7. Andrew Tate a urcat pe scena festivalului organizat de Selly: „România te iubește, frate!". Droguri și manele la „Beach, Please!" VIDEO
  8. El este singura „bonă masculină" din România. Ce salariu cere de la clienți: „Mulți copii duc dorul unei prezențe masculine”
  9. A murit „Brenda” din Beverly Hills. Actrița Shannen Doherty avea 53 de ani
  10. Asistenta TV Natalia Mateuț a recunoscut câți bani a plătit dealerilor de droguri. ”A avut, pur si simplu, ghinion”