Hotelurile din Grecia în care camerele s-au scumpit cu 110%: „Este o mare surpriză”

Joi, 07 Iulie 2022, ora 13:25
6336 citiri
Hotelurile din Grecia în care camerele s-au scumpit cu 110%: „Este o mare surpriză”

Prețul camerelor de hotel din Grecia a crescut la cote astronomice comparativ cu 2019, potrivit unei cercetări publicate săptămâna aceasta de un furnizor de informații turistice.

Potrivit unui raport al Mabrian Technologies, prețul mediu al unei camere de hotel de 5 stele în Grecia a crescut cu 110% față de 2019, cu un an înainte de pandemia COVID-19.

Prețul unei camere de hotel de 4 stele a crescut cu 62,7 la sută, iar cel al unei camere de 3 stele a crescut cu 19,2 la sută.

Mabrian Technologies, care a efectuat un studiu al prețurilor medii ale hotelurilor în funcție de tipul de cameră pentru toate principalele destinații mediteraneene, spune că „Grecia este o mare surpriză”.

Prețul mediu pe noapte pentru o cameră dublă în Grecia, așa cum este anunțat în perioada de vârf între 25 iulie și 7 august, este următorul:

  • 5 stele: 338 euro (352 USD)
  • 4 stele: 192 euro (200 USD)
  • 3 stele: 118 euro (123 USD)

Grecia este în prezent cea mai scumpă din Marea Mediterană în ceea ce privește hotelurile de 4 și 3 stele, și a treia cea mai scumpă pentru hotelurile de 5 stele sub Franța, cu un preț mediu pe noapte de 419 euro și Italia la 400 de euro.

„Cu puține excepții, toate principalele destinații mediteraneene înregistrează creșteri modeste ale prețurilor medii din 2019 la hotelurile de trei, patru și cinci stele”, a declarat directorul de vânzări și marketing Mabrian, Carlos Cendra, potrivit greekreporter.com.

Cercetarea arată că Franța este principala excepție, cu o scădere de 12% și 11,3% a prețurilor pentru hotelurile de trei, respectiv patru stele.

„Dar merită subliniat că nu toate sunt vești proaste, deoarece hotelurile sale de cinci stele sunt încă cele mai scumpe din regiune, cu 419 de euro pe noapte și cu 13,2% în creștere față de 2019”, a spus Cendra.

Între timp, prețurile Egiptului au crescut dramatic în toate cele trei categorii, la 25%, 40,9% și 48,3%.

„Dar Grecia este adevărata vedetă aici, hotelurile de patru și cinci stele înregistrând o creștere de 62,7% și, respectiv, de 110%”, a adăugat el.

Hotelurile ieftine din Grecia au devenit o raritate

În multe dintre cele mai populare insule, cum ar fi Mykonos și Santorini, este imposibil să găsești o cazare disponibilă pentru mai puțin de 100 de euro (103 USD) pe noapte. Salariul minim pentru un muncitor cu normă întreagă în Grecia este de puțin peste 700 de euro.

În Mykonos, unele șezlonguri de la baruri, restaurante și cluburi exclusive pe plajă pot costa aproape la fel de mult ca salariul minim lunar din Grecia.

Pe lângă creșterea ratelor inflației, care este un fenomen global, prețurile în Grecia au crescut constant de-a lungul anilor din cauza turismului excesiv.

Supraturismul se referă la supraaglomerarea cauzată de o cantitate masivă de turiști care vizitează un loc la un moment dat și, de obicei, duce la dificultăți atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Fenomenul a fost înregistrat în întreaga lume, precum și în multe zone ale Greciei în timpul lunilor de vară.

Citeste si:
Câți turiști ajung săptămânal în Grecia. Atena raportează creșteri uriașe în august chiar și fără clienții din Rusia sau Ucraina
Câți turiști ajung săptămânal în Grecia. Atena raportează creșteri uriașe în august chiar și fără clienții din Rusia sau Ucraina
Autoritățile de la Atena au dat detalii statistice privitoare la cifrele sezonului turistic în curs. Ministrul Turismului se arată entuziasmat de succesul pe care țara sa îl are inclusiv...
Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"
Partea nevăzută a turismului de masă în Grecia: "Cum poți plăti pentru a merge pe una dintre cele mai frumoase plaje din lume și a-ți lăsa gunoiul acolo"
O fotografie de la faimosul naufragiu din Zakynthos a făcut turul internetului în ultimele ore, deoarece arată partea adesea nevăzută a turismului de masă și problemele pe care le provoacă...
Comentarii