Grecia altfel. Opt locuri de care poate n-ai auzit, dar de care te vei îndrăgosti pe loc

Sambata, 02 Iulie 2022, ora 09:47
30896 citiri
Grecia altfel. Opt locuri de care poate n-ai auzit, dar de care te vei îndrăgosti pe loc
Tot mai mulți turiști își doresc să descopere Grecia autentică FOTO Pexels

Grecia rămâne o destinație de top în preferințele românilor, atât pentru frumusețea ei neasemuită, cât și datorită apropierii de România și faptului că este o țară unde te poți simți bine fără a cheltui mult. Atunci când vor să meargă în Grecia, românii se gândesc la plaje incredibile, apa îmbietoare a mării și taverne cu mâncare delicioasă, dar sunt tot mai mulți turiști aflați în căutarea unor experiențe inedite.

Pentru cei care vor să descopere Grecia altfel, o agenție de turism oferă un pachet tip fly&drive, care include zborul cu avionul până la Atena, de unde se închiriază o mașină și se urmează un traseu ales anume astfel încât turiștii să poată descoperi în fiecare zi locuri incredibil de frumoase.

„Am ales cu grijă pentru acest pachet special de vacanță câteva sate și orășele de care puțină lume a auzit, dar care sunt de o frumusețe unică și oferă foarte mult din ceea ce înseamnă Grecia autentică. Practic, în fiecare zi conduci 1-2 ore, te cazezi în condiții excelente și apoi ai toată ziua la dispoziție pentru a explora locurile unde ajungi și pentru a te desfăta de experiențe culinare și culturale aparte”, ne-a spus Anca Drugan, probabil cel mai bun expert din România în turismul elen, care conduce o agenție de turism de tip tailor made.

Ziua 1, Atena – Kalavrita (218 km)

Frumoasa aventură începe la Atena unde, după un zbor cu avionul, urmează o călătorie de 218 kilometri cu mașina. Sunt două ore de condus, în mare parte pe autostradă, până în munți, în inima Peloponezului, la Kalavrita, loc renumit pentru calea ferată de acolo, una dintre cele mai faimoase din lume, pentru rețeaua de peșteri și lacuri subterane, mănăstirile din primul mileniu și restaurantele unde se mănâncă bine și mult.

Ziua 2, Kalavrita - Kilini (134 km)

După ce ne luăm rămas bun la răcoarea munților, călătoria ne poartă spre vest, către Kilini, portul necesar pentru trei insule din Marea Ionică (Zakynthos, Kefalonia și Ithaca). Aici sunt ruinele orașului medieval Glarentza, Băile Kilini cu izvoare naturale, Castelul Chlemoutsi și plajele cu nisip fin, scăldate de o mare limpede, care te îmbie la înot. La 40 de kilometri, înspre următoarea destinație, Kilini, se află locul unde s-au desfășurat primele Jocuri Olimpice, în anul 771 înainte de Hristos.

Ziua 3, Kilini – Pyrgos (46 km)

Ziua a treia înseamnă mai puțin de o oră de condus și mai mult timp pentru a experimenta un oraș liniștit, Pyrgos, care nu este considerat o destinație turistică clasică, dar care are de oferit câteva lucruri de neratat: Latseio Megaron, una dintre cele mai frumoase clădiri neoclasice din Grecia, Eparcheion, dealul verde (și răcoros) din mijlocul orașului, lacul și plaja de la Kaiafos, pădurea de stejari Foloi și, în apropiere, portul Katakolo și fortăreața Pontikokastro. Localnicii spun că în zonă sunt cele mai bune plaje din Peloponez. Și sunt atât de multe, încât este imposibil să nu găsiți una care să va satisfacă toate poftele.

Ziua 4, Pyrgos – Kalamata (117 km)

Drumul către Kalamata durează o oră și jumătate. Aflată în sudul Peloponezului, în Golful Messenian, Kalamata s-a construit pe locul fostei cetăți Firai (Pharai), despre care a scris la un moment dat și Homer. Orașul este dominat de Castelul Kalamata și este mândru de numeroase alte clădiri istorice, precum catedrala bizantină Ypapanti, ori castelul Villhardouin. Dar probabil cel mai cunoscut „monument” al locului sunt celebrele măsline negre de Kalamata, precum și brânza Talagani și Sfela, ori deserturile Diples și Pasteli. Experiențe culinare de neuitat, deci.

Ziua 5, Kalatama – Gerolimenas (104 km)

După două ore de condus în zona de sud a Peloponezului, ajungem la Gerolimenas, o așezare pitorească aflată în sudul extrem al peninsulei Mani. Numele, care înseamnă „bătrânul port”, dar și „portul sacru” (Hieros Limen), descrie perfect locul: apele limpezi ale golfului, în care poți înota în voie, sunt împrejmuite de clădiri vechi, seculare, construite din piatră. Fostă bază importantă a piraților Mani din timpul dominației otomane, localitatea este faimoasă în zilele noastre pentru restaurantele și cafenelele tradiționale.

Ziua 6, Gerolimenas – Monemvasia (116 km)

Următoarea destinație este Monemvasia, un oraș asemănat nu întâmplător cu Gibraltarul, deoarece este construit în întregime pe o stâncă. Rezultă de aici priveliști amețitoare, poteci care șerpuiesc printre casele de piatră și străzi atât de înguste încât abia au loc să meargă alături doi oameni. Zidurile vechi ale orașului și multe biserici și clădiri datează din secolul al XII-lea și sunt conservate perfect. Este ca o întoarcere în istorie.

Ziua 7, Monemvasia – Nafplion (229 km)

Traseul Monemvasia – Nafplion înseamnă cea mai lungă perioadă petrecută la volan din toată călătoria. Durează trei ore, dar merită. Iar destinația are toate datele să vă rămână în suflet pentru totdeauna. Nafplion, vechea capitală a Republicii Elene, a fost în Evul Mediu un port important, care a lăsat până în zilele noastre un centru vechi plin de forfotă, cu străzi pietonale mici, clădirile istorice, două castele și o fortăreață - un conglomerat arhitectural cu influențe din Republica Veneția și Imperiul Otoman.

Ziua 8, Nafplion – Porto Heli (77 km)

Porto Heli, ultima destinație a acestui circuit turistic, se află în Golful Argolis, în apropiere de ruinele orașului antic Alieon. Este una dintre cele mai luxoase destinații de vacanță din Grecia continentală, renumită pentru portul de yachturi, plajele izolate, mici și cochete și atmosfera cosmopolitan a orașului, cu centrul alcătuit din străduțe mărginite de magazine, restaurante și hoteluri șic. Nu întâmplător, aici au locuit fostul rege Constantin al II-lea și soția sa, regina Ana Maria.

Ziua 9, Porto Heli - Atena (203 km)

Ultima etapă este ziua de „retragere”, cu trei ore de condus până în Atena. De unde urmează avionul către România sau, dacă nu vă vine să plecați din Grecia, puteți înnopta, pentru încă una sau două zile de descoperit Grecia. Iar în Atena ai mereu de descoperit câte ceva.

„Circuitul turistic cultural Fly&Drive poate fi prelungit sau scurtat, în funcție de preferințele turiștilor. Putem crea și rute alternative, avem de exemplu un circuit de trei zile „Pe urmele lui Aristotel”, un altul de patru zile „Acasă la Zeii Olimpului (Drumul vinului)”. La noi, totul este tailor made, adică croit perfect pe preferințele clienților noștri. Inclusiv prețul, care pornește de la 70 de euro/zi de persoană și poate varia în funcție de perioadă, traseu sau cerințe speciale ale turistului”, mai spune Anca Drugan, CEO Nordis Travel, care adaugă că în pachetul final sunt incluse asigurări medicale de călătorie, zborul cu avionul dus-întors, închirierea mașinii, cazare cu mic dejun la hoteluri și pensiuni tradiționale, rezervări pentru cină la restaurante locale alese cu grijă.

Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte a validat Alianța Dreapta Unită. USR, PMP și Forța Dreptei vor putea candida pe liste comune la alegerile europarlamentare
Înalta Curte de Casație și Justiție a validat, marți, 19 martie, alianța electorală Dreapta Unită USR – PMP – Forța Dreptei, admițând contestația făcute de cele 3 formațiuni...
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Cherecheș, extrădat din Germania. Fostul primar din Baia Mare este adus cu mașina în România
Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş a fost preluat din Germania şi se află în drum spre România, pentru executarea pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la cinci...
#vacanta grecia, #concediu Grecia, #oferte Grecia, #turism Grecia , #Grecia
Comentarii
Poza Flying_Dutchman
Flying_Dutchman
rank 1
Poza Emigrantul-Anonim
Emigrantul-Anonim
rank 5
Se poate compara cu discotecile din Mamaia Nord?