Stațiuni de lux din Grecia amenințate de incendii. Care sunt zonele în pericol de evacuare

Marti, 05 Iulie 2022, ora 11:25
2673 citiri
Stațiuni de lux din Grecia amenințate de incendii. Care sunt zonele în pericol de evacuare
Incendii ]n Grecia FOTO Facebook/Forecast Weather Greece

Două incendii mari amenință marți, 5 iulie, Itea și Kranidi, două dintre cele mai importante stațiuni de lux din Grecia.

Incendiul de la Itea, o stațiune din partea de sud-est a Focidei, centrul Greciei, care a izbucnit luni, arde incontrolabil.

Întreținut de vânturi puternice care înregistrează până la 6 pe scara Beaufort, se pare că incendiul își croiește drum prin plantații de măslini către mănăstirea Profitis Ilias, formată exclusiv feminin, și, de asemenea, spre orașul de coastă Itea.

Mănăstirea a fost evacuată, dar pompierii încearcă să împiedice focul să ajungă într-o regiune împădurită din apropiere.

Zeci de pompieri ajutați de patru avioane care aruncă apă și un elicopter încearcă să țină sub control focul care a dezvoltat un front de 20 km (12 mile).

Incendiul a izbucnit luni după-amiază la ora 13, însă situația s-a îngreunat seara, odată cu oprirea zborului vehiculelor aeriene.

Luni seara, pompierii au dispus evacuarea zonei de nord a orasului Itea si a satului Sernikaki.

„Ceea ce se întâmplă este șocant: vântul bate puternic, iar pompierii duc o luptă mare”, a declarat Ioannis Lytras, președintele municipiului Itea.

El a menționat că „unele afaceri sunt amenințate, precum fabricile situate în afara satelor, dar și unitățile de creștere a animalelor. Situația este foarte grea.”

Un incendiu amenință o stațiune de lux din Kranidi, Peloponez

Un hotel de lux din Kranidi, Argolida, a fost evacuat luni seară, după ce anumite părți ale incintei au fost avariate de un mare incendiu care a izbucnit în zona forestieră din zona Korakia și vântul l-a adus la hotel.

Aproximativ 40 de persoane, vizitatori și angajați, care au fost evacuați din hotel, au fost inițial „prinse:” pe plaja complexului hotelului. Au fost transferați în siguranță cu bărci, a informat presa locală argolida24.gr în jurul orei 21.30.

Potrivit Serviciului de Pompieri, incendiul a produs pagube grave bungalourilor, însă operațiunea de evacuare a avut succes și fără persoane rănite, relatează presa locală.

Autoritatea Municipală Hermionida a dislocat rezervoare de apă pentru a ajuta pompierii.

Pompierii din Nafplio și Argos au fost desfășurați în focul Kranidi, în timp ce mai multe forțe din alte zone din Peloponez sunt așteptate în curând.

Argolida24.gr relatează că există indicii puternice ale unui incendiu „pentru că cu câteva minute înainte de a izbucni incendiul în pădurea de lângă hotel, au fost declanșate alte două incendii în două case abandonate din așezările din zonă.

„În acest fel forțele de stingere a incendiilor au fost împărțite până la stingerea primelor incendii rezultând sosirea cu întârziere la hotel.”

52 de incendii au fost înregistrate în Grecia în 24 de ore

Un total de 52 de incendii au fost înregistrate în toată Grecia în ultimele 24 de ore.

Un incendiu care a izbucnit luni la Schimatari, la nord de Atena, a fost în cele din urmă adus sub control.

La un moment dat, autoritățile municipale au cerut evacuarea preventivă a Dilesi, o stațiune de pe litoral din regiunea Vioția.

Autoritățile din Grecia au emis sâmbătă avertismente de incendii, deoarece țara se confruntă cu vânturi puternice și temperaturi ridicate, scrie greekreporter.com.

Potrivit Secretariatului General al Protecției Civile, zonele cele mai expuse riscului sunt Marea Egee de Nord (Lesvos, Chios, Samos, Ikaria), Attica (inclusiv insula Kythira), Grecia Centrală (Viotia, Evia), Peloponezul și Grecia de Vest (Ilia)., Ahaia).

Există indicii puternice de incendiere, relatează presa locală.

Secretariatul a făcut apel la cetățeni să evite orice activități în aer liber care pot provoca un incendiu din cauza neglijenței.

Acestea includ activități precum arderea ierbii uscate sau a ramurilor, folosirea mașinilor care creează scântei, cum ar fi ferăstraie circulare sau dispozitive de sudură, folosirea afumătoarelor de albine și aruncarea țigărilor aprinse. Oamenii ar trebui să fie, de asemenea, precauți atunci când fac grătar în aer liber.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#vacanta grecia, #incendii Grecia, #evacuari, #statiuni , #stiri vacanta