Vacanță în Grecia. Lucrurile esențiale pe care e mai bine să le cumperi din România: ”Acolo sunt mai scumpe”

Luni, 08 August 2022, ora 15:27
5885 citiri
Vacanță în Grecia. Lucrurile esențiale pe care e mai bine să le cumperi din România: ”Acolo sunt mai scumpe”
Santorini, Grecia FOTO Pixabay

Turiștii se împart în două categorii: cei care preferă să plece la drum cu toate cele necesare deja pregătite și cei care preferă să nu se încarce cu foarte multe bagaje și să mai facă cumpărături la destinație.

O româncă a întrebat pe grupul de Facebook ”Forum Thassos” care sunt lucrurile esențiale pe care ar fi mai bine să le cumpere din România ca să nu plătească în Grecia mai mult decât ar face-o în țara noastră.

”Bună,

Ce să nu uit când plec în vacanță în Thassos? Ce să iau din România, acolo fiind foarte scumpe?

Nu dispun de un buget foarte mare și încerc să mă organizez cât de bine pot. Mulțumesc”, este mesajul scris de Maria.

Protecția de soare, medicamentele, cafeaua și tutunul au fost printre cele mai comune sugestii.

”Să nu uitați: buna dispoziție, curiozitatea, crema de protecție solară (dacă aveți o marcă preferată)”

”Crema de protecție solară. E puțin mai scumpă în Grecia, iar calitatea este superioară... Atât. În rest, totul e bine”

”Ceva medicamente și asigurare medicală.

Cipici din plastic, cauciuc, sunt unele plaje unde în apă sunt pietre sau arici de mare, cum ar fi Pachis, La Scala, Paradise Beach”

”Crema cu protecție solară. Mezelurile aici sunt diferite de cele cu care suntem noi obișnuiți, doar fyi. Să ai prosop de plajă, încălțăminte comodă închisă (dacă vrei plimbări pe dealuri sau la cascade). Repelent pentru țânțari și gelul acela cunoscut contra pișcăturilor - acesta din urmă s-a dovedit eficient și în cazul întâlnirilor cu meduze (nu vreau să le dau nume, că se activează roboții). Umbrela de plajă, pălărie, cutie frigorifică”

”Medicamentele uzuale dvs. E greu în Grecia, trebuie să găsească substanța înlocuitoare”

”Cafea, dacă aveți una preferată, pentru că bulgarii și grecii au o cafea ciudățică în general, măcinată f fin și altfel ca gust. Medicamente uzuale. Cipici de intrat în mare (în general sunt stânci). Crema de plajă și de după plajă. Tutun dacă este cazul”

”Eu iau cu mine întotdeauna cafea, crema de plajă și medicamente. În rest, nimic. Bine, și papuci de apă. Cafeaua lor nu e pe gustul meu, crema de plajă am o marcă care se găsește greu iar medicamentele nu știu care este denumirea substanței active, așa că mai bine le iau din țară”, sunt câteva dintre sugestii.

Citește și:
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu merg în Japonia. Evenimentul la care vor participa și întâlnirile pe care le vor avea cei doi
Premierul Nicolae Ciucă şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, fac o vizită în Japonia, unde vor avea mai multe întâlniri oficiale şi vor participa la funeraliile de stat ale...
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...