Proprietarul unui local din Grecia, acuzat că a încasat 560 de euro pentru o gustare rapidă. Rating devastator pe Tripadvisor

Duminica, 07 August 2022, ora 17:05
32695 citiri
Proprietarul unui local din Grecia, acuzat că a încasat 560 de euro pentru o gustare rapidă. Rating devastator pe Tripadvisor
Un cuplu a fost taxat cu 560 de euro pentru o duzină de stridii, o bere și un Aperol spritz FOTO Kennedy News and Media

Proprietarul unui restaurant din Grecia a fost acuzat că a înșelat turiștii: evaluarea Tripadvisor pentru DK Oyster este de 2,5 stele acumulate din cele 1.455 de evaluări ale sale.

Pagina este plină de relatări de o stea de la oameni care acuză restaurantul de servicii groaznice, tactici agresive și prețuri scandaloase.

Dimitrios Kalamaras, proprietarul DK Oyster din Mykonos, a răspuns la recenziile proaste ale turiștilor, susținând că toți sunt influenceri care încearcă să obțină o masă gratuită.

Nypost.com a relatat cazul un cuplu canadian, Lindsay Breen și soțul ei Alex, ambii în vârstă de 30 de ani, care susțin că li s-au refuzat meniuri, au fost presați să comande mâncare și au fost surprinși cu o factură șocantă.

„Din păcate, toți cei care lucrăm în sectorul ospitalității am fost abordați de „influenceri” notorii care, în loc să-și câștige existența publicând produse și servicii către publicul lor, au pus presiune asupra anumitor afaceri pentru taxe exorbitante și mese gratuite”, a explicat Dimitrios Kalamaras pentru Kennedy News.

„În DK Oyster ne-am făcut publicitate în modurile pe care le considerăm potrivite pentru restaurantul nostru și nu vom ceda în fața influencerilor care au fost atrași de frumoasa insulă Mykonos”, a continuat el.

Restaurantul se află pe malul orașului Mykonos, pe plaja Platis Gialos, primind turiștii în timp ce explorează destinația turistică de top.

Lindsay și Alex Breen au fost taxați cu 570 de dolari (560 de euro) pentru o duzină de stridii, o bere și un Aperol spritz la DK Oysters în timpul lunii de miere.

Proprietarul a descris locul ca fiind o „destinație foarte populară” pentru oamenii cu care anumiți influenceri ar dori să se amestece.

Cuplul de proaspăt căsătoriți a susținut că au fost surprinși de acuzație, deoarece li s-a refuzat un meniu adecvat și s-au făcut presiuni să comande mâncare.

Patronul neagă acuzațiile

„Această persoană care încearcă să devină celebră prin postările de pe Instagram sub numele de Lindsay Breen începe cu o minciună”, a spus el despre tânără.

„Ea susține că „a cerut în mod repetat un meniu de cocktailuri” și adaugă că „chelnerul nu părea să vrea să ofere unul”. În ciuda acestui fapt, ea a plasat o comandă. Un influencer, o persoană cu experiență, care își câștigă existența din experiențele lor în lume, a făcut ceea ce majoritatea adulților cu mintea potrivită nu ar face, a comandat băuturi și mâncare de la un ospătar care a refuzat să prezinte un meniu”, a insistat Kalamaras.

Proprietarul restaurantului a recunoscut numeroasele recenzii proaste de pe Tripadvisor, cu afirmații similare cu cele făcute de Breen, dar susține că toate sunt false.

„Această afirmație falsă a fost folosită atât de mult împotriva restaurantului nostru de către zeci de utilizatori anonimi din Tripadvisor, încât am decis să plasăm trei tabele uriașe la intrarea restaurantului, afișând meniul și prețurile”, a spus el.

În ciuda respingerii plângerilor de către Kalamaras, DK Oyster a fost recent amendat cu peste 30.000 de dolari pentru că a înșelat doi turiști americani, a raportat Greek City Times.

„M-am gândit că în acest fel oaspeții noștri, dacă recenziile ar fi într-adevăr scrise de clienți reali, ar avea cel puțin o idee despre gama de prețuri pentru a fi sigur că verifică meniul în detaliu înainte de a comanda”, a spus el.

Lindsay și Alex susțin că s-au uitat rapid la meniul din afara DK Oyster și cred că stridiile erau listate la 9 EUR, dar mai târziu au aflat că restaurantul a stabilit prețul meniului pe baza produselor pentru 100 g.

„Deci scrie că calamarii costă 29 de dolari, dar cu litere mici, se va spune că este pentru 100 g de calamari, așa că factura ta ajunge la 300 de euro”, a spus ea.

Însă Kalamaras este alături de restaurantul și de angajații săi, insistând că clienții ieftini distrug reputația localului.

„De fiecare dată când am primit o astfel de reclamație, întotdeauna de către utilizatori anonimi prin Tripadvisor, m-am consultat cu personalul, amintindu-mi că este esențial pentru reputația noastră să ne asigurăm că procedurile sunt urmate cu atenție”, a spus el. „M-au asigurat întotdeauna că respectă regulile.”

Kalamaras sugerează oaspeților să răsfoiască cu atenție meniul și prețurile înainte de a comanda.

„Nu pot opri fiecare persoană să intre în incinta noastră și să explic semnificația unei astfel de practici”, a spus el.

Proprietarul sugerează ca clienții care „nu sunt răuvoitori” fie să plece, fie să solicite să vorbească cu un manager dacă li se refuză un meniu.

„Administratorul poate ajuta înainte de a comanda și de a consuma, nu în momentul în care li se cere să plătească sumele percepute”, a spus Kalamaras, referindu-se la afirmațiile familiei Breen că Alex a fost presat să plătească factura scumpă.

„Din păcate, există oameni în Tripadvisor, care încurajează în mod deschis oaspeții să vină, să mănânce și să bea orice doresc și apoi să refuze să plătească facturile.”

El a continuat: „Înțeleg că unii oameni pot găsi prețurile noastre peste bugetul lor și le respect total opinia, chiar dacă nu apreciază valoarea serviciilor, bucătăriei, conceptului și experienței noastre.”

El a remarcat, de asemenea, afirmațiile lui Lindsay conform cărora alți patroni locali de restaurante avertizează turiștii despre DK Oysters și a notat afirmații similare pe Tripadvisor, dar sugerează că nu poate fi verificată și că reclamanții își copiază nemulțumirile reciproc.

Kalamaras a mai spus că răspunde la unele dintre comentariile Tripadvisor pentru a apăra restaurantul și calitatea serviciilor lor.

„Credem că valoarea experienței oferite este mare și nu avem intenția să explicăm de ce taxăm mai mult decât un supermarket sau o tavernă tradițională, care poate fi minunată, dar este cu siguranță un concept complet diferit de al nostru”, a spus el.

S-au deschis cele mai frumoase grădini aristocrate din România, vizitate anual de peste 100.000 de turiști FOTO VIDEO
S-au deschis cele mai frumoase grădini aristocrate din România, vizitate anual de peste 100.000 de turiști FOTO VIDEO
Cele mai spectaculoase grădini aristocrate din România, de la Banpotoc, Hunedoara, s-au deschis sâmbătă, 16 martie, cu câteva zile mai devreme decât termenul anunțat. Deschiderea a fost...
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
#vacanta grecia, #turisti, #inselati, #nota plata mare, #mykonos , #stiri vacanta