Turiști înșelați cu o notă de 510 dolari "în cel mai rău loc din Grecia". "Două cizme uriașe pline cu câte un litru jumătate de bere"

Miercuri, 10 August 2022, ora 13:08
42052 citiri
Turiști înșelați cu o notă de 510 dolari "în cel mai rău loc din Grecia". "Două cizme uriașe pline cu câte un litru jumătate de bere"
Cele două halbe uriașe pline cu bere FOTO thesun.co.uk

Celebrul bar DK Oyster din Mykonos a ajuns din nou în presa internațională, la mai puțin de o săptămână după ce niște turiști canadieni au fost suprataxați cu aproape 600 de dolari. Restaurantul a devenit viral pentru încă un incident, de data aceasta pentru că ar fi înșelat un cuplu din SUA.

510 USD pentru o duzină de stridii și patru băuturi

„Soțul meu a spus: „Trebuie să fie o greșeală””, a declarat pentru Sun avocata din New Jersey, Theodora McCormick, în vârstă de 50 de ani, despre presupusa „experiență ciudată”, care a avut loc luna trecută, în timp ce ea și soțul ei se aflau în vacanță pe insula mediteraneană.

Din păcate, evadarea lor idilică la malul mării a mers spre sud după ce s-au oprit la bar pentru o băutură.

Cei doi căutau un taxi să ajungă înapoi la hotel când au văzut un panou în afara DK Oyster care se anunța că taxiurile ar putea fi chemate din interior.

Theodora McCormick din New Jersey a acuzat barul că are un „model de afaceri bizar” de „răpirea turiștilor și de a face oamenii nefericiți”.

„I-am spus soțului meu: ‘Oh, de ce nu chemăm un taxi și luăm o băutură’”, și-a amintit McCormick. „Asta a fost marea mea greșeală.”

Călătorii și-au dat seama pentru că ceva era suspect atunci când i-au cerut unui chelner un meniu de cocktailuri, iar acesta a preferat să spună cu voce tare o listă de opțiuni de băutură.

Clienții au cumpărat două beri, două martini și o duzină de stridii, pe care chelnerul a făcut presiuni să le comande.

Una dintre cele mai problematice componente a fost berea, care presupunea două pahare în formă de cizme, pline cu trei halbe de bere, potrivit lui McCormick.

Cupul nu a putut să înțeleagă cifra exorbitantă care apărea pe nota de plată.

DK Oyster Bar are 2,5 stele din cinci, pe baza a 1.576 de recenzii, cu clienți nemulțumiți etichetând localul drept „înșelăciune totală”, „hoți” și „cel mai rău loc din toată Grecia”.

„A fost Mykonos; știam că va fi ridicol... 250 de euro, la asta ne gândeam”, a spus turistul cu experiență. „Dar am primit nota și era în jur de 500 de euro”, sau aproximativ 510 de dolari.

Cu toate acestea, când au încercat să se plângă de factură, perechea a fost înconjurată de „un grup de bărbați mari, uriași”, care nu au plecat până când mesenii au fost de acord să scoată banii.

„Nu au chelneri de sex feminin”, a exclamat McCormick, care a acceptat să plătească nota în penultima zi petrecută pe insulă.

„I-am spus soțului meu: „Suntem într-o țară străină. Este ridicol, dar este evident un fel de înșelătorie. Vom plăti și vom încerca să ne ocupăm de asta mai târziu.”

Cele două beri au implicat două cizme uriașe pline cu câte un litru și jumătate fiecare. Cizmele uriașe ar fi fost umplute cu câte trei halbe de bere.

Temerile ei au fost confirmate după ce locuitorii din New Jersey s-au întors la hotel și au găsit o mulțime de recenzii negative pe pagina Tripadvisor a DK Oyster.

„A fost doar o chestie de moment. Nu plănuiam să mâncăm acolo, dar am văzut semnul taxiului”, a spus ea.

Proprietarul DK, Dimitrios Kalamaras, i-a numit pe critici „influenceri” care încearcă să opteze pentru o masă gratuită.

Avocata și soțul ei nu sunt primii înșelați la DK Oyster.

La începutul acestei luni, doi proaspăt căsătoriți Lindsay și Alex Breen, ambii în vârstă de 30 de ani, au susținut că au fost taxați cu 570 de dolari pentru o bere, un Aperol spritz și o duzină de stridii - pe care se presupune că ar fi fost forțați să le comande.

Cu toate acestea, proprietarul DK, Dimitrios Kalamaras, a negat acuzațiile, susținând: „Această persoană care încearcă să devină celebră prin postările de pe Instagram sub numele de Lindsay Breen începe cu o minciună”.

„Un influencer, o persoană cu experiență, care își câștigă existența din experiențele lor în lume, a făcut ceea ce majoritatea adulților cu mintea bună nu ar face, a comandat băuturi și mâncare de la un ospătar care a refuzat să prezinte un meniu.”

Proprietarul restaurantului a recunoscut numeroasele recenzii proaste de pe Tripadvisor, dar insistă că toate sunt false, scrie greekcitytimes.com.

„Din păcate, toți cei care lucrăm în sectorul ospitalității am fost abordați de „influenceri” notorii care, în loc să-și câștige existența publicând produse și servicii către publicul lor, au pus presiune asupra anumitor afaceri pentru taxe exorbitante și mese gratuite.”

„În DK Oyster, ne-am făcut publicitate în modurile pe care le considerăm potrivite pentru restaurantul nostru și nu vom ceda în fața influencerilor care au fost atrași de frumoasa insulă Mykonos.”

În ciuda afirmațiilor sale, DK Oyster a fost recent amendat cu peste 30.000 de dolari.

S-au deschis cele mai frumoase grădini aristocrate din România, vizitate anual de peste 100.000 de turiști FOTO VIDEO
S-au deschis cele mai frumoase grădini aristocrate din România, vizitate anual de peste 100.000 de turiști FOTO VIDEO
Cele mai spectaculoase grădini aristocrate din România, de la Banpotoc, Hunedoara, s-au deschis sâmbătă, 16 martie, cu câteva zile mai devreme decât termenul anunțat. Deschiderea a fost...
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţia de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
#vacanta grecia, #turisti, #inselat, #nota plata mare, #taverna, #mykonos , #stiri vacanta