Limba oficială a "județului" Thassos care îți întrerupe firul gândurilor: "Seamănă cu povestirile nostalgice despre cum era în Vamă înainte de anii '90"

Marti, 30 August 2022, ora 17:06
4963 citiri
Limba oficială a "județului" Thassos care îți întrerupe firul gândurilor: "Seamănă cu povestirile nostalgice despre cum era în Vamă înainte de anii '90"
Thassos, Grecia FOTO Unsplash

Spre finalul celui mai aglomerat sezon din Grecia, românii împărtășesc în continuare impresii din vacanță.

Toată lumea este de acord că zonele populare de pe tărâmul elen au fost pline de turiști, mai ales români, însă cei mai mulți anunță că vor reveni și anul următor.

Un român aflat zilele acestea în Thassos a comparat plaja pe care se afla cu cea din Eforie, referindu-se la numărul mare de conaționali, după cum a scris într-o postare pe Facebook.

"Observ aici cu oarecare amuzament o încercare de auto-ierarhizare în funcție de "vechimea" în vizitarea acestei insule. A povesti despre zilele în care românii prezenți în Thassos erau la paritate cu englezii, germanii, sârbii, turcii sau bulgarii, seamănă cu povestirile nostalgice despre cum era în Vamă înainte de anii '90. Acum pe plajă e ca la Eforie... am văzut fix trei cupluri de nemți, două de englezi, câțiva turci, câțiva bulgari, sârbi, unguri, albanezi și greci... în rest, numai RO.

Am avut o revelație, în urma acestui episod: Lângă noi, o familie cu un copil. Fetița, 4-5 ani, cânta: "O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă...O broscuuțăă minunatăăăă..." timp de 5-7 minute... 🥹 vine tăticul, implicat, completând cântecelul pe muzica din "Iepuraș coconaș": "...a fugit peste imaș / și s-a dus, colo sus, într-o tufă s-a ascuns..." Parenting, tată!"

"De ce ne place nouă în Thassos?"

"Îmi întreb nevasta: Oare de ce ne place nouă în Thassos? Răspuns: PENTRU CĂ ÎNȚELEGEM VERSURILE!

Concluzia e că dacă vrei să te relaxezi pe plajă, să citești o carte, să bei un cocktail sau o bere, să te bronzezi, să... alea-alea, n-ai șanse. Zgomotul de fond produs de oamenii care vorbesc limbi pe care nu le înțelegi e diferit de zgomotul produs de conaționalii tăi.

Nu neapărat pentru că ar fi sonorul mai tare sau manifestările mai extrovertite, ci pentru simplu fapt că ÎNȚELEGEM VERSURILE. Orice broscuță minunată care pleacă la imaș, face sens imediat în urechile noastre, orice înjurătură sau cuvând obscen, orice convorbire la telefon sau orice bârfă mică, ies din zgomotul de fond și devin limba oficială a Județului Thassos care îți întrerupe firul gândurilor.

Probabil că voi mai veni în Thassos. Principalele motive pentru care am tot venit sunt: 600km din București până acolo, mâncare bună, servicii decente, plaje frumoase și apă curată. Odată ajunși aici, ar trebui să ne concentrăm pe ce ne place și să ne prefacem că nu pricepem versurile.

Grecii fac turism și cu noi și fără noi, chiar dacă în plină pandemie tot românii erau primii prezenți pe plajele lor.

Altfel, 600km sunt și până la Istanbul... doar zic", a scris românul pe Forum Thassos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#vacanta grecia, #turisti romani, #thassos, #aglomeratie , #stiri vacanta
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Stan Pățitu: Și-n vremea asta, la Mamaia s-a ajuns la emiterea de