Bugetul generos pe care câțiva români îl alocă pentru o casă în Grecia: "Între 160.000 și 350.000 euro. Să fie la maxim 400 metri de plajă"

Miercuri, 10 August 2022, ora 11:18
15555 citiri
Bugetul generos pe care câțiva români îl alocă pentru o casă în Grecia: "Între 160.000 și 350.000 euro. Să fie la maxim 400 metri de plajă"
Case în apropierea plajei în Grecia FOTO Pixabay

Unii români îndrăgostiți de Grecia nu se mai mulțumesc cu vacanțele din sezonul estival și fac planuri să achiziționeze o proprietate care să le permită să petreacă mai mult timp acolo.

Este cazul unor cupluri care vor să cumpere împreună o casă. Aceștia nu au exigențe legate de zonă, însă își doresc ca proprietatea să fie în vecinătatea plajei și în apropierea unui aeroport, după cum a scris o româncă pe Facebook.

"Suntem două cupluri care iubim enorm Grecia. Suntem hotărâți să cumpărăm o casă în Grecia care să aibă: 4-5 dormitoare, terasă, grădină, piscină și să fie la maxim 400 m de plajă.

Nu ne putem hotărî asupra zonei, locației, dar am dori să existe spital (punct medical), aeroport la maxim 90 km.

Buget între 160.000-350.000 euro.

Dacă ne puteți ajuta cu niște sfaturi privind aceste caracteristici și etapele care trebuiesc parcurse pentru achiziționarea imobilului va mulțumim", a scris românca pe Forum Grecia.

Într-un comentariu, autoarea postării detaliază ce planuri ar avea cu casa. Aceasta a precizat că vrea o "locuință de vacanță, cu posibilitate de închiriere pe sezon."

E destul de costisitoare achiziția

În comentarii, părerile sunt împărțite. Și alți români au făcut demersuri similare sau sunt interesați.

"Dvs doriți o casă de vacanță sau locuință permanentă? Că în funcție de asta trebuie să vă orientați și în alegere! Pe insule și stațiuni merită casă de vacanță, dar în afara sezonului turistic pot să apară neajunsuri, ușor de intuit, iar pentru locuința permanentă aș alege ceva în apropierea marilor orașe sau zone cu localnici mulți, cu magazine, spitale, transport, bănci, centre culturale, unde să ai activitate tot anul. Părerea mea!"

"Cea mai bună idee este asta! Eu la fel aș fi gândit o afacere în care să îmbin și utilul și plăcutul! Și să scot în timp și investiția. Succes, să va iasă, poate vă caut dacă rezolvați."

"Dacă postați și adresa de acasă veți avea foarte multe cereri de "prietenie" în scurt timp."

"Din câte am citit, interesându-mă de problemă, e destul de costisitoare achiziția. Dacă nu greșesc presupune să angajați un avocat și ar exista și o taxa la cumpărare de 10% din valoarea proprietății care adăugată la prețul de vânzare trebuie luată în calcul. Asta doar pt a cumpăra. Taxe, impozite, ulterioare nu cunosc. Deocamdată rămâne un vis frumos pentru mine."

"Marja mare de buget. Fixează mai bine bugetul și fugi în Grecia să cauți casă."

"Sincer, cred că nu aici e locul unde să găsești un răspuns la întrebarea asta. Caută un consultant imobiliar, și comisionul lui o să facă toți banii. Sunt multe de luat în calcul, de la vecini, utilități și până la impozite locale, sau alte chestii care, după achiziție, vor părea mult mai importante decât acum. Sunt multe variante de luat în calcul, de la un teren pe care puteți construi voi, până la a alege o casă deja construită. Succes!"

"Doamna dorește cred să își facă o opinie și despre zone, cu bune și rele, greutăți întâmpinate, birocrație, șpăgi, facturi, diferența între traiul pe insule și cel de pe continent, drumuri, accesul la instituțiile de educație și sănătate, adică niște lucruri de care trebuie să țină cont și cu care care s-au lovit alții în situația ei în trecut și pe care un consultant poate le omite sau nu are interes să le spună."

"Puteți suprapune zona de care v-ați atașat cel mai mult cu recomandările de aici, deși nu am văzut să va dea cineva niște argumente viabile. Ulterior, după ce alegeți zona, căutați o firmă de consultanță care să va explice toate etapele unui astfel de demers.

Spre exemplu, vă recomand Halkidiki sau Kavala, aveți aeroport aproape, avantajul continentului și de a ajunge la servicii medicale rapid. În Halkidiki puteți împleti avantajele peisajelor specifice unei insule cu cele ale continentului.

Pe insule dacă locuiți, în perioada rece e cam pustiu și nu aveți ce face."

"Sunt două cupluri, suma se împarte la doi, poate nu mai înseamnă mult. Un apartament un pic peste mediu în București, dar asta cu banii chiar nu își are rostul, zic, ce, cum, de unde, nu suntem de la ANAF."

Citește și:
Prețul infim plătit pentru o casă-comoară din Maramureș. "Sunt oameni care le dau și gratis ca să "scape" de ele" FOTO
Prețul infim plătit pentru o casă-comoară din Maramureș. "Sunt oameni care le dau și gratis ca să "scape" de ele" FOTO
Mulți români sunt interesați de construcția unei case în afara orașului în care să locuiască permanent sau ocazional. Unii au făcut deja pasul, ridicând-o de la zero, alții au...
Ce se va întâmpla la finalul lui 2022 cu prețul gazelor tranzacţionate pe burse
Ce se va întâmpla la finalul lui 2022 cu prețul gazelor tranzacţionate pe burse
2021 a fost anul în care au crescut, la un nivel extrem, preţurile diferitelor forme de energie pe întreg mapamondul, iar acest fapt a fost pus pe seama creșterii cererii la energie. O...
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Ce-i de mirare? Fuge fiecare de Zaporojie pe câte parale are!