Ce traseu spre Grecia evită românii care merg cu mașina. „Drumul are gropi noi din capitolul ocolești una și dai în alta”

Sambata, 28 Mai 2022, ora 16:33
39652 citiri
Ce traseu spre Grecia evită românii care merg cu mașina. „Drumul are gropi noi din capitolul ocolești una și dai în alta”
Grecia este destinația preferată de români în sezonul estival mai ales pentru că în această țară se ajunge destul de ușor și cu mașina, în special în Insula Thasos FOTO Google/ Wikipedia

Grecia este destinația preferată de români în sezonul estival mai ales pentru că în această țară se ajunge destul de ușor și cu mașina, în special în insula Thassos.

Pe grupul de Facebook Forum Thassos românii deja întreabă despre traseu și caută cele mai bune variante.

Potrivit unei aplicații de trafic, drumul până în Thassos durează mai puțin de 10 ore. Șoferii sunt nevoiți să tranziteze Bulgaria pentru a ajunge la una dintre frontierele cu Grecia.

Reprezentanții Forum Thasos recomandă mai multe variante de traseu pentru a ajunge la Vama Makaza.

Reprezentanții Forum Thassos au realizat si o sinteză a drumului Ruse- Makaza- Keramoti, potrivit forumthassos.ro.

Tranzitarea Bulgariei se poate face în aproximativ 5.30 ore, având doar 380 km, pe cea mai scurtă variantă posibilă, cu drumuri pe care putem circula în condiții bune, au scris aceștia.

Varianta 1

E85 (DN5) Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Zona loc. Debelets – (DN55) Kilifarevo – pasul Narepublikata – Gurkovo – (DN6) Zona loc. Maglizh – Tulovo – (DN5) Stara Zagora (prin centru) – Dimitrovgrad - Haskovo (prin centru) – Kardzali – Balabanovo – Makaza (punct frontiera) – Komotini – Egnatia Odos (autostrada) – Chrisoupoli – Keramoti – un total de min. 491 km, iar ca timp aproximativ 7.00 ore.

Am ales pasul Narepublikata (DN55) in detrimentul Pasului Shipka din câteva considerente: asfalt bun, drum destul de drept, diferență mică de nivel, număr mai mic de km. Ca timp, teoretic acesta este mai mic, dar depinde de norocul fiecăruia, pe aici trec camioane/tiruri (nu au voie prin pasul Shipka).

In zona Gurkovo NU intrați pe D5007 (asa cum arata scurtătura Google maps) drumul este foarte prost.

Varianta 2

E85 (DN5) Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Gabrovo - pasul Shipka – Kazanlak – Stara Zagora (prin centru sau pe centura) – Dimitrovgrad - Haskovo (prin centru sau pe centura) – Kardzali – Balabanovo – Makaza (punct frontiera) – Komotini – Egnatia Odos (autostrada) – Chrisoupoli – Keramoti – un total de min. 506 km, iar ca timp aproximativ 7.30 ore.

Pentru peisajele din Pasul Shipka pentru cei care nu au probleme cu serpentinele sau/și se orientează mai greu având posibilități mai mici de greșire a drumului.

Varianta 3

E85 (DN5) Ruse – Byala – Veliko Tarnovo – Zona loc. Debelets – (DN55) Kilifarevo – pasul Narepublikata – Gurkovo – Nova Zagora – A1 (autostrada) – (DN5) Zagore – Dimitrovgrad - Haskovo (prin centru sau pe centura) – Kardzali – Balabanovo – Makaza (punct frontiera) – Komotini – Egnatia Odos (autostrada) – Chrisoupoli – Keramoti – un total de min. 507 km, iar ca timp aproximativ 7.00 ore.

In zona Panicherevo drum cu piatra cubica. Atenție la ieșirea de pe autostrada în zona loc. Zagore: urmați indicatorul de Haskovo, nu cel de Stara Zagora.

Calitatea drumului

Alți români s-au plâns că drumul este mai punțin calitativ față de anii trecuți.

„Asa cum a mai spus cineva zilele trecute, starea drumului este mai rea fata de anul trecut în Bulgaria; pana în Stara Zagoza drumul are gropi noi din capitolul ocolești una și dai în alta”, se arată într-o altă postare.

„Nu e tot (n.r. cu gropi), are zone din loc în loc cu gropi. Dacă mergeți atent se pot evita. Asfaltul e gri deschis față de al nostru, iar gropile negre și se pot evita”, se arată într-un comentariu.

Eveniment Quarterly Report

Cinci persoane rănite după ce o mașină s-a izbit puternic de un camion cu pâine. Traficul pe DN 28 este blocat FOTO
Cinci persoane rănite după ce o mașină s-a izbit puternic de un camion cu pâine. Traficul pe DN 28 este blocat FOTO
Cinci persoane au fost rănite într-un accident produs joi 30 noiembrie pe DN 28, în județul Iași. Traficul în zona este restricționat. ”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al...
Reacția Andreei Esca după ce fiica sa și-a luat mașină cu 374 de cai putere: ”Îi plăcea mai mult”
Reacția Andreei Esca după ce fiica sa și-a luat mașină cu 374 de cai putere: ”Îi plăcea mai mult”
Alexia Eram, fiica Andreei Esca, și-a făcut o plăcere costisitoare, investind aproximativ 60.000 de euro într-o mașină. Ea câștigă bani frumoși din meseria de influencer, ieșind de...
#vacanta grecia, #masina, #Grecia , #Grecia