Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Top 10 greşeli fatale pe care trebuie să le eviţi dacă vrei să ai un concediu ieftin şi odihnitor. Ce sunt cardurile speciale de călătorie ANALIZĂ

Luni, 10 Octombrie 2022, ora 05:10
9667 citiri
Top 10 greşeli fatale pe care trebuie să le eviţi dacă vrei să ai un concediu ieftin şi odihnitor. Ce sunt cardurile speciale de călătorie ANALIZĂ
Bagajele pot aduce taxe suplimentare, dacă nu esti atent FOTO / Pixabay

Cu noile contexte: politic, social şi economic, te gândești serios ce poţi face ca să mai apuci să călătorești ieftin prin Europa sau prin alte continente. Ar mai fi posibilă o astfel de aroganţă?

Astfel că, este bine să stii să eviti trucurile false şi orice "travel hacks", iar specialistii în turism de la vola.ro au realizat un clasament al celor mai des întâlnite greșeli care nu nu te ajută să călătorești cu un buget redus şi îți pot crește semnificativ cheltuielile de vacanță.

1. Nu îți stabilești niciun buget

Prima greșeală fatală pentru bugetul tău de călătorie este să nu ai unul. Știm că entuziasmul este mare atunci când vezi bilete de avion ieftine spre o destinație la care visezi și te încurajăm să fii spontan.

Totuși, dacă ești un călător frecvent și pasionat, încearcă să ai mereu în vedere ce buget ai pentru următoarea aventură. Astfel, când apare oferta, vei ști exact câți bani ai la dispoziție și în ce sumă trebuie să te încadrezi.

În plus, când pui toate cheltuielile împreună și faci calcule, îți vei da seama imediat dacă vacanța va fi una ieftină sau nu și cum poți să îți optimizezi cheltuielile pe parcurs.

2. Nu îți faci niciun fel de asigurare de călătorie

Mulți călători încep procesul de rezervare a vacanței cu biletele de avion. Adaugă bagajele, selectează locurile, apoi sar peste orice fel de asigurare de călătorie, gândindu-se că nu merită costurile suplimentare.

În realitate, o asigurare te poate salva din nenumărate situații neplăcute și mult mai costisitoare decât taxa propriu-zisă a asigurării.

3. Îți rezervi călătoria pe ultima sută de metri

Mulți călători se află într-o continua vânătoare de prețuri last-minute. Deși aceste oferte pot apărea, uneori, de cele mai multe ori așteptarea va duce la tarife uriașe.

Cea mai bună alegere este să urmărești prețurile existente, să analizezi calendarele de călătorie ale agenţiilor și să-ți rezervi plecarea cu minimum o lună înainte. Este valabil și în cazul cazării, unde prețurile cresc simțitor cu fiecare zi care trece!

4. Nu citești cu atenție politica privitoare la bagaje

Dacă ai fost pus vreodată în situația de a plăti o taxă de zeci de euro în aeroport, doar pentru că bagajul depășea dimensiunile admise cu cinci centimetri, știi despre ce vorbim.

Greșeala de a nu citi cu atenție ce tip de bagaj îți este permis să aduci fără taxe suplimentare se poate plăti scump, la propriu.

Așadar, gândește-te bine dacă ai nevoie de un rucsac, de un bagaj de cabină sau unul de cală. Momentul achiziționării biletelor de avion este cel mai bun și pentru achiziționarea bagajelor. Ulterior, costurile vor fi foarte mari!

5. Nu te informezi cu privire la plăți și la moneda locală

În unele destinații, tot ce ai nevoie pentru a face plăți convenabile și fără comisioane mari este un card Revolut sau un alt tip de card avantajos. În alte locuri, este nevoie să apelezi la schimbul valutar și să ai la îndemână bani cash în moneda locală.

O greșeală majoră este să nu te informezi în avans, căci vei fi nevoit să schimbi bani la un curs valutar nerentabil, în aeroporturi sau în orașul de destinație, precum și să folosești ATM-uri care aplică taxe enorme.

Așadar, înainte să pleci în vacanță, fă-ţi puțină documentare și, dacă este nevoie, pregătește-te cu bani în moneda locală, schimbați la cel mai avantajos curs pentru tine.

6. Alegi prima metodă de transport care îți iese în cale

Adesea, transportul local din orașul ales pentru vacanță poate fi atât ieftin, cât și extrem de scump, în funcție de metoda aleasă.

De exemplu, poți călători cu doar câțiva euro folosind metroul sau trenul de la aeroport către oraș, în timp ce o cursă cu un transfer privat sau un taxi te va costa dublu sau chiar triplu.

7. Nu profiți de reducerile care ți se aplică

În multe destinații din lume, intrarea la muzee este gratuită în anumite zile – prima duminică din lună, în zilele de luni etc.

De asemenea, dacă ești student, ai nenumărate beneficii, precum: reduceri sau chiar intrare gratuită. Iar dacă ești în vacanță alături de copii, și ei beneficiază de discount și acces gratuit – trebuie doar să verifici sau să întrebi!

8. Nu verifici oferta locală de carduri pentru turiști

Multe capitale europene, dar nu numai, oferă călătorilor carduri speciale, cu acces la cele mai populare obiective turistice și transport inclus.

Deseori, acestea îți oferă și reduceri la diferite restaurante cu specific local, spa-uri și activități interesante, ajutându-te să economisești semnificativ.

Pe de altă parte, dacă nu ai în plan să folosești prea mult mijloacele de transport, preferând să te plimbi pe jos, și nu vrei să vizitezi foarte multe muzee, s-ar putea ca aceste carduri să nu fie în avantajul tău.

De aceea, este esențial să consulți ofertele și să alegi ceea ce îți permite să călătorești cel mai ieftin.

9. Vizitezi și atracțiile care nu te pasionează, doar pentru că sunt celebre

Multe dintre obiectivele turistice consacrate necesită bilete de intrare destul de scumpe, care pornesc de la câteva zeci de euro și ajung chiar și la câteva sute.

Probabil că ți s-a întâmplat, cel puțin o dată, să plătești intrarea și să rămâi dezamăgit de experiență, întrebându-te de ce ai ales să vizitezi locul respectiv. De cele mai multe ori, răspunsul este simplu: presiunea popularității și ideea de obiectiv „de neratat”.

10. Te oprești în cele mai accesibile locuri

Restaurante, baruri, cafenele, magazine cu suveniruri. Toate pot fi ieftine sau extrem de scumpe, în funcție de locul în care se află.

Dacă te întrebi cum să călătorești ieftin, potrivit analizei vola.ro, este să stai departe de locurile cele mai accesibile, situate în piețe centrale sau în centrul vechi al destinației.

Alege, în schimb, localuri mai mici, mai puțin turistice. Vei avea parte de servicii chiar mai bune, la prețuri mai mici.

O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
O companie franceză furnizează echipamente de avionică pentru oficialii ruși, inclusiv pentru Putin
Echipamentul permite o comunicare sigură și fiabilă pentru telefoanele mobile utilizate de oficialii ruși, inclusiv de președintele Vladimir Putin și de ministrul apărării Serghei Șoigu....
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
"A fost așa toată durata zborului de patru ore". Pasagerul unui avion, deranjat de un cuplu de tineri îndrăgostiți
Nu este niciun secret că a te simți confortabil în avion poate fi o provocare. Pasagerii sunt limitați în pozițiile pe care le pot adopta într-un spațiu restrâns. Asta nu a împiedicat...
#vacanta ieftina, #calatorie, #greseala, #asigurare, #ieftin, #moneda, #euro, #transport, #avion, #vola ro , #calatorie