„Valuri” de scumpiri pe litoralul românesc. Prețuri în Mamaia mai ceva ca în Saint-Tropez sau Ibiza

Marti, 21 Iunie 2022, ora 04:38
13084 citiri
„Valuri” de scumpiri pe litoralul românesc. Prețuri în Mamaia mai ceva ca în Saint-Tropez sau Ibiza
Familie în concediu FOTO Pixabay

Românii care aleg să-și petreacă vacanța vara aceasta pe litoralul românesc pot găsi prețuri mai mari față de anii trecuți, după scumpirile în lanț din ultima perioadă.

Mamaia, cunoscută pentru prețurile piperate, nu „dezamăgește” nici anul acesta.

Șezlong

Un şezlong poate fi închiriat pentru sume între 50 şi chiar 100 de lei. Iar un baldachin poate ajunge să coste chiar şi 200 de lei pe zi, potrivit antena3.ro.

Practic, o familie cu 2 copii ar trebui să rezerve cel puțin 200 de lei doar pentru șezlonguri.

Pe site-urile de profil, cele mai ieftine șezlonguri de vânzare costă puțin peste 100 de lei.

Distracții

Familiile care vor să aibă parte de cât mai multe activități trebuie să aibă pregătiți și mai mulți bani.

Dacă cei mici vor să se plimbe cu telegondola, părinții trebuie să mai scoată din buzunar 25 de lei de persoană. Copiii sub 7 ani călătoresc gratuit.

Iar la parcurile acvatice de distracție biletul de intrare este aproximativ 70 de lei de persoană.

Iar cu cât vârful sezonului se apropie, cu atât preţurile pot creşte şi chiar se pot dubla în anumite weekend-uri din sezonul estival.

Și în ceea ce privește mâncarea și băutura s-au observat creșteri de prețuri.

Cazare

Nici cazarea nu e mai prejos. O noapte de cazare pentru o noapte, în perioada 25-26 iunie, la un hotel de 3 stele, situat la 3 minute de plajă, pentru 2 adulți și 2 copii poate costa peste 900 de lei.

Un alt hotel de 3 stele, situat însă la aproape 1 kilometru de plajă, solicită pentru aceeași noapte peste 600 de lei. Iar un studio într-o proprietate privată costă aproape 400 de lei pentru o singură noapte.

În anii de pandemie, românii au preferat vacanțele în țară, însă anul acesta s-a redeschis apetitul pentri vacanțele în străinătate, mai ales că, prețurile sunt comparabile, sau chiar mai mici.

Interesul românilor pentru călătorii a crescut în 2022 față de anul 2019, potrivit unei analize Google. În mai, volumul căutărilor legate de destinaţii, cazare și transport a fost cu 35% mai mare față de aceeași lună din 2019.

”Vara lui 2022 este punctul de cotitură aşteptat de toată lumea de la începutul pandemiei: momentul în care oamenii vor reîncepe să călătorească şi să-şi facă vacanţele aşa cum o făceau înainte de pandemie, mult aşteptata „revenire la normal”. O analiză a Google asupra căutărilor legate de călătorii, realizată pe ultimii 3 ani, arată că românii şi-au reluat intenţiile de călătorie în străinătate, odată cu ridicarea restricţiilor anti-COVID, şi se orientează către destinaţiile tradiţionale pentru vacanţa de vară - Grecia, Turcia, Bulgaria. Campingurile şi vilele private, opţiuni de cazare care oferă mai multă intimitate şi un risc redus de îmbolnăvire, sunt cele cu cea mai mare creştere în perioada post-pandemie”, arată analiza.

Cea mai mare creştere în căutările privind cazare a fost pentru destinaţiile internaţionale: +32% perioada martie - mai 2022 faţă de aceeaşi perioadă din 2019. În acelaşi timp, căutările de cazări în ţară au scăzut cu 2% în acelaşi interval. Cele mai căutate destinaţii de vacanţă din străinătate ale românilor sunt Grecia, Turcia şi Bulgaria, conform căutărilor pentru cazare.

Căutările românilor după zboruri internaţionale au crescut şi ele semnificativ anul acesta: +46% în ultimele 3 luni faţă de 2019. Cele mai populare destinaţii pentru zboruri, potrivit căutărilor pe Google, sunt Italia, Spania şi Marea Britanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Ironia lui Nicușor Dan după ce Piedone a venit cu un tricou pe care scria ”Şi eu sunt interlop”: ”Ştim toţi!”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a postat sâmbătă pe Facebook o fotografie în care apare în tribune, la un meci, afişând un tricou cu mesajul: Ştim Toţi!, ca răspuns la mesajul de pe...
#vacanta Marea Neagra, #litoralul romanesc, #Mamaia , #stiri Mamaia