Locul în care poți merge de Paște la all-inclusive cu 200 de euro: ”O familie poate sta un weekend prelungit”

Duminica, 26 Martie 2023, ora 22:38
19365 citiri
Locul în care poți merge de Paște la all-inclusive cu 200 de euro: ”O familie poate sta un weekend prelungit”
Tineri turiști FOTO Unsplash

A mai rămas foarte puțin timp până la Paște, iar românii se împart de regulă în două categorii: cei care îl petrec acasă, în familie, alături de cei dragi, și cei care preferă să profite de zilele libere pentru a călători fie în România, fie în afara țării.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al ANAT, a explicat pentru Ziare.com că prețurile sunt pentru toate buzunarele, în funcție de destinație. De exemplu, în România, o noapte la o pensiune începe de la 300 de lei. În cazul celor care doresc să treacă granița, pot merge cu familia trei nopți la all inclusive cu doar 200-300 de euro.

Consultantul în turism arată că, față de anul trecut, există o creștere de 30-35%. Acesta amintește că în 2022, în perioada Paștelui, conflictul din Ucraina izbucnise de puțin timp, astfel că turiștii erau mai reticenți.

Traian Bădulescu menționează că aproximativ 100.000-200.000 de români călătoresc de Paște, iar majoritatea preferă să rămână în țară.

”Majoritatea turiștilor preferă România sau țări creștin-ortodoxe ca să-și urmeze tradițiile de Paște. De exemplu, stațiunile balneare: Băile Herculane, Băile Felix, Sovata, Covasna, turiștii caută hoteluri cu piscine interioare sau exterioare încălzite, dar caută și hoteluri pe litoral deoarece sunt deschise 15% dintre ele, prețurile evident sunt mult mai bune decât în plin sezon. Delta Dunării e căutată, Poiana Brașov, Valea Prahovei firește cu Predeal, Sinaia, Bușteni.

Tarifele sunt pentru toate buzunarele. Se găsesc inclusiv camere cu 300 de lei pe noapte la pensiuni sau hoteluri de 2-3 stele. Bine, se poate ajunge și la 600-700 de lei în funcție de locație. Bine, de Paște media e cam 500 de lei camera pe noapte, cu mic dejun, cu cină de Paște”, declară Traian Bădulescu.

Purtătorul de cuvânt al ANAT menționează și că tarifele s-au majorat atât pe plan intern, cât și pe plan extern: ”tarifele s-au majorat cu 10-30%, dar media e 15-20% față de anul trecut. Asta din cauza inflației, hotelierii plătesc dublu sau chiar triplu, mai ales iarna, la încălzire, utilități, plătesc mai mult și pentru aprovizionare”.

Destinații externe pentru toate gusturile

Românii optează și pentru destinații externe, iar în funcție de preferințe aleg țări cu tradiții creștin-ortodoxe, destinații exotice sau destinații ideale pentru city-breakuri.

”Referitor la destinațiile externe, românii se orientează în special spre țările cu tradiții creștin-ortodoxe: Grecia și Bulgaria. Litoralul bulgăresc va fi plin de români, în special stațiunile din nord: Albena, Nisipurile de Aur, Balcic. Avantajul e că au servicii all inclusive, românii pot să meargă și la slujbă și prețurile sunt imbatabile într-adevăr în perioada de Paște. Adică o familie poate să stea un weekend prelungit de 3 nopți la un all inclusive cu 200-300 de euro de familie.

Și Grecia, în special cu zonele continentale: Halkidiki, Riviera Olimpului, Paralia Katerini și ca insule Thassos, Corfu. Majoritatea merg cu mașina sau cu autocarul.

Cei care reușesc să își ia mai multe zile libere se mai orientează spre Egipt, Turcia, Thailanda, Bali, Republica Dominicană, Zanzibar, Maldive.

Sau city break-uri în Europa, în special tinerii și cuplurile: Istanbul, Atena, Viena, Amsterdam, Barcelona, Paris, Londra, Roma”, exemplifică Traian Bădulescu.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (22 aprilie - 5 mai) va fi unul cu alternanţe semnificative de temperatură, atât pe timpul zilelor, cât şi pe...
#vacanta Paste, #paste, #concediu , #stiri vacanta