Cele mai frumoase locuri în care îți poți petrece Paștele. Prețurile sunt considerabil mai mici acum

Miercuri, 19 Ianuarie 2022, ora 05:27
3830 citiri
Cele mai frumoase locuri în care îți poți petrece Paștele. Prețurile sunt considerabil mai mici acum

Cu toate că nici nu a trecut bine perioada concediilor de Crăciun, oamenii deja se gândesc la următoarea vacanță și au început să facă inclusiv rezervări pentru vară. Totuși, până atunci, urmează vacanța de Paște a copiilor, de care mulți părinți profită pentru a se retrage măcar câteva zile din agitația cotidiană.

Traian Bădulescu, consultant în turism și purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), a declarat pentru Ziare.com că românii preferă să petreacă Paștele în România, cel mai adesea într-un grup restrâns, în natură, în zone de munte sau deal.

”De Paște turiștii merg de obicei în țară, pe turism rural, Bran, Moeciu, Mărginimea Sibiului, Maramureș, Bucovina, Oltenia de sub munte. Mai merg și la munte, stațiunile Sinaia, Predeal, Poiana Brașov, Păltiniș, Borșa, Slănic Moldova, Vatra Dornei. Merg și în stațiuni Balneare, cum ar fi Băile Felix sau Băile Herculane.

De Paște mulți își doresc să se retragă într-o zonă cu natură, de munte sau deal. O pensiune are maximum 15 camere și merg de obicei fie în familie, cu rudele, fie cu prieteni apropiați sau colegi, oricum grupuri mai restrânse”, a explicat Traian Bădulescu.

În plus, cei care se încumetă să rezerve de pe acum au un avantaj financiar consistent. Sumele scoase din buzunar sunt mult mai mici decât dacă s-ar organiza cu o săptămână sau două înainte de Paște.

În anul 2022, Paștele ortodox pică în duminica de 24 aprilie, când și copiii au vacanță. Astfel, am ales intervalul 22-25 aprilie, un weekend prelungit, patru zile, trei nopți.

De exemplu, la o pensiune de trei stele din Bran, suma totală pentru întreg sejurul ar fi 581 de lei, pe când la una de patru stele, cu mic dejun inclus, ajunge la 1.736 de lei.

În Moeciu de Jos, la o pensiune de trei stele, cu mic dejun inclus, prețul este de 720 de lei.

În Borșa, Maramureș, o cameră la o pensiune de trei stele costă 1.056 de lei, pe când un apartament întreg, cu patru camere, în Gura Humorului, Bucovina, costă 1.040 de lei.

Pe de altă parte la munte, în Sinaia, în același interval, o cameră la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, costă 1.296 de lei, iar în Predeal, tot la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, costul este de 1.053 de lei.

În Poiana Brașov, la un hotel de patru stele cu mic dejun inclus, prețul unei camere în intervalul menționat este 2.403 lei, iar la o vilă, tot cu mic dejun inclus, 1.170 de lei.

În Păltiniș, la o vilă de trei stele, cu mic dejun inclus, prețul este 648 de lei, iar în Slănic Moldova, la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, 1.393 de lei.

În Băile Felix, la un hotel de trei stele, cu mic dejun și cină incluse, prețul este 1.560 de lei, iar în Băile Herculane, la un hotel de patru stele, cu mic dejun inclus, prețul este de 1.220 de lei.

Citeste si:
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna își anunță susținerea pentru Cătălin Drulă la şefia USR: ”Am încredere în capacitatea lui de a duce organizaţia mai departe”
Dan Barna, fost președinte al USR, a declarat, după ce Cătălin Drulă şi-a anunţat candidatura la şefia USR, că ”lupta pentru destinul României va fi una grea”. Barna apreciază că...
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Scandal în PNȚCD. Aurelian Pavelescu, acuzat că a produs multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu
Comitetul Naţional de Conducere al PNŢCD îl acuză, sâmbătă, pe Aurelian Pavelescu de ”management defectuos” şi de multe ”găuri negre” legate de vânzarea unui sediu. Imobilul ar fi...