Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Locuri lângă București bune pentru o evadare de weekend. Plaje sălbatice și peisaje spectaculoase la o oră distanță

Sambata, 18 Iunie 2022, ora 23:02
8269 citiri
Locuri lângă București bune pentru o evadare de weekend. Plaje sălbatice și peisaje spectaculoase la o oră distanță
Plaja Gostinu se găsește la mică distanță de București, la Dunăre FOTO YouTube

Bucureștenii care vor să evadeze o zi sau un weekend din orașul aglomerat și zgomotos în care locuiesc au la dispoziție multe variante. În doar o oră sau două de mers cu mașina se poate ajunge în locuri spectaculoase în zone de munte sau chiar pe plaje sălbatice, la Dunăre.

O escapadă din haosul vieții cotidiene, dar fără să parcurgeți un drum prea lung, vă poate reîncărca bateriile pentru următoarea săptămâna. Iar aproape de București găsim diverse locuri perfecte pentru o excursie.

Curtea de Argeș

În mai puțin de două ore de mers cu mașina, cei care vor să evadeze din București, pot ajunge la Curtea de Argeș.

Curtea de Argeș a fost prima capitală a Țării Românești și păstrează cele mai importante edificii bizantine de pe teritoriul României, printre care se numără Biserica Domnească, monument de secol XIV aflat pe lista UNESCO.

Curtea de Argeș este un oraș cu o ofertă turistică complexă: clădiri de patrimoniu, mănăstiri, ruine medievale, dar și numeroase muzee și monumente. Majoritatea obiecticvelor turistice se află în centrul orașului.

Transfăgărășan

Drumul din București până pe Transfagarasan durează aproximativ 3 ore cu mașina personală. Această zonă este perfectă pentru o excursie de o zi, dar turiștii pot petrece și o noapte la o pensiune sau un hotel.

Drumul București - Transfăgărășan este de 213 kilometri. Șoferii recomandă drumul pe autostrada București - Pitești. De la Bascov se intra pe DN 7 și se continuă drumul pe traseul Curtea de Argeș – Corbeni – Arefu.

Transfăgărășan are o lungime de 151 km și începe din localitatea Bascov și se termină la nord la intersecția cu DN1 (Brașov - Sibiu).

Construcția lui a durat 4 ani (1970 - 1974).

Pe lângă priveliștea spectaculoase, pe Transfăgărășan turiștii au la dispoziție și obiective turistice, printre care Lacul Bâlea, Cetatea Poenari, Barajul Vidraru, Mânăstirea Curtea de Argeș.

Anul acesta, Transfăgărășanul a fost deschis cu două săptămâni mai devreme și este accesibil pe toată lungimea sa între 15 iunie și 1 noiembrie.

Transalpina

Un alt drum spectaculos relativ aproape de Capitală este Transalpina, care leagă Oltenia de Transilvania. Esye cel mai înalt drum cu acces rutier din România și atinge 2.145 de metri în punctul Pasul Urdea.

Turiștii care pleacă din București au de parcurs 274 de kilometri pe cel mai scurt drum către Transalpina pe traseul: Pitești, Râmnicu Valcea, Horezu, Novaci, Rânca.

Pe Transalpina, turiștii vor fi cu siguranță departe de zgomotul și aglomerația din oraș și se vor bucura de natură.

Valea lui Stan

Cei care iubesc natura, dar și mișcarea pot ajunge în aproximativ o oră și jumătate la Canionul Valea lui Stan, singurul de acest gen amenajat în Munții Făgăraș. Odată ajunși la punctul de pornire, turiștii pot merge în drumeție.

Durata întregului circuit este de 4-5 ore și este gratuit. Specialiștii recomandă echipament adecvat celor care merg aici, chiar dacă nu este un traseu foarte greu.

La canion se ajunge de pe Transfăgărășan, în apropierea Barajului Vidraru, în sensul Curtea de Argeș, este începutul traseului Valea lui Stan.

Plaja Gostinu

Cei care vor să facă plaj, dar nu vor să meargă până la mare, pot opta pentru plaja Gostinu, la doar 70 de kilometri de București.

În zilele călduroase de vară, o mulțime de turiști aleg să meargă pe plaja sălbatică din județul Giurgiu.

Plaja sălbatică are nisip fin, cu o intrare lină în apele Dunării.

Zona nu este amenajată pentru turiști, iar cei care vin aici trebuie să-și ia provizii de lichide și mâncare. Plaja are o lungime de aproximativ 1,5 kilometri.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima mare surpriză la Țiriac Open, produsă de puștiul-minune din circuitul ATP, la numai 17 ani
Prima mare surpriză la Țiriac Open, produsă de puștiul-minune din circuitul ATP, la numai 17 ani
Prima mare surpriză la Țiriac Open, turneul ATP 250 organizat la București, este eliminarea unuia dintre principalii favoriți, italianul Lorenzo Sonego, cap de serie 6. Lorenzo Sonego (51...
Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Nemulțumire majoră la turneul lui Ion Țiriac de la București: ”Este pur și simplu rău. Îți dorești doar...”
Francezul Arthur Rinderknech s-a calificat, luni, în optimile de finală ale turneului de tenis Ţiriac Open (ATP 250), care are loc la baza sportivă Marica/Năstase din Bucureşti şi e dotat cu...
#vacanta romania, #Bucuresti, #excursie, #Transfagarasan, #Transalpina, #Curtea de Arges , #stiri vacanta