Tânăra care a călătorit de una singură în peste 80 de țări: 8 măsuri pe care le ia pentru a fi în siguranță. "Poate face o diferență uriașă"

Luni, 17 Iunie 2024, ora 18:34
17610 citiri
Tânăra care a călătorit de una singură în peste 80 de țări: 8 măsuri pe care le ia pentru a fi în siguranță. "Poate face o diferență uriașă"
Tânără care este în vacanță FOTO Pixabay

Trendul de a călători singur a devenit din ce în ce mai popular, deoarece mulți oameni caută independența și flexibilitatea în călătoriile lor. Acest fenomen le permite turiștilor să-și personalizeze itinerariul și să aibă experiențe autentice, fără a depinde de preferințele și programul altora.

O jurnalistă care călătorește pe cont propriu de când avea 18 ani a precizat care sunt cele mai importante măsuri de siguranță pe care le ia, într-un articol publicat de Business Insider.

Peste 80 de țări și 13 ani de încercări și erori

"După ce am vizitat peste 80 de țări și 13 ani de încercări și erori, am învățat câteva sfaturi importante de siguranță.

Deși prețurile zborurilor par să crească înainte de valul de vară, acestea sunt semnificativ mai ieftine decât anul trecut în această perioadă, așa că abia aștept să-mi planific următoarea călătorie.

Urmez aceste reguli peste tot unde călătoresc - indiferent cât de luxoasă sau "sigură" ar trebui să fie destinația.

Deși unele situații sunt inevitabile, iată ce fac eu pentru a rămâne în siguranță atunci când călătoresc singură."

"Împărtășesc întotdeauna locația și itinerariul cu cineva apropiat"

"Înainte de o călătorie, îi transmit întotdeauna mamei mele informații despre zbor și hotel. De asemenea, am căpătat obiceiul de a-i împărtăși locația mea în direct (pe termen nelimitat).

În afară de faptul că îi dă un sentiment de siguranță, știu că, dacă se întâmplă ceva (sau dacă nu primește vești de la mine atunci când se așteaptă), va avea suficiente informații pentru a da câteva telefoane și a confirma că sunt în siguranță.

Durează doar câteva minute, dar poate face o diferență uriașă pe termen lung."

Purtarea unei genți plate de tip crossbody este esențială

"Purtarea unei genți plate de tip crossbody sau a unei genți cu curea sub hainele mele este esențială.

Întotdeauna evit să port rucsacuri și genți transparente la modă - nu este nevoie să stârnesc curiozitatea cuiva. Nu-mi place să am poșeta și obiectele de valoare foarte expuse, deoarece mă transformă într-o țintă principală pentru hoții de buzunare."

"Nu port bijuteriile mele scumpe sau piesele de designer"

"De obicei, vreau să arăt bine pentru fotografii, dar purtarea de haine scumpe și de bijuterii deosebite atrage întotdeauna o atenție nedorită.

Să port coliere strălucitoare și un teanc de brățări în timp ce port un trening Gucci face să pară că am bani, ceea ce este opusul a ceea ce vreau să creadă cineva când călătoresc singură.

De asemenea, înseamnă că am mai puține șanse să negociez cu succes sau să fac troc pentru un preț bun la articolele din piețe."

"Lucruri de bază pe care le cercetez despre fiecare oraș în care voi sta"

"Există lucruri de bază pe care le cercetez despre fiecare oraș sau localitate în care voi sta.

Sunt o călătoare super spontană. Deși de obicei am o listă de locuri pe care vreau să le vizitez, rareori urmez un itinerar zi de zi.

Indiferent de asta, odată ce știu unde merg, îmi fac întotdeauna timp să planific în ce zonă să stau și să rezerv hotelurile din timp. Încerc să găsesc cele mai bune cartiere, apoi explorez o listă de opțiuni hoteliere și le selectez pe baza recenziilor, a locației.

De asemenea, întreb întotdeauna personalul de la recepție dacă există zone pe care ar trebui să le evit după ce mă cazez - nu totul este online.

Uneori, caut chiar hoteluri orientate spre femei sau hoteluri cu un personal format în majoritate din femei, pentru că asta mă face să mă simt puțin mai confortabil."

"Să pari pierdut sau speriat înseamnă să cauți probleme"

"Modul în care te porți este foarte important. Dacă mă rătăcesc, folosesc de obicei aplicația Maps.me, care îmi permite să folosesc hărțile chiar și atunci când sunt offline.

Încerc să intru într-o cafenea - sau chiar într-o cabină de baie - pentru a mă uita pe hartă și a mă orienta. Dacă nu găsesc un loc unde să fac o oprire, merg pe jos până într-o zonă mai populată și cu mult trafic.

Dacă se întâmplă ceva mai rău, voi chema un taxi care să mă ducă înapoi la hotel.

Faptul că te uiți pierdut face destul de evident că ești turist și dă impresia că ești dispus să accepți ajutor de la oricine. Din păcate, unii oameni profită de astfel de situații.

Din aceleași motive, nici eu nu mă plimb niciodată cu un aer speriat, chiar dacă sunt speriată."

Există diferite aplicații de transport în întreaga lume

"Există diferite aplicații de transport în întreaga lume, așa că mă asigur că o am pe cea potrivită.

Nu peste tot există Uber sau chiar multe taxiuri. Întotdeauna caut aplicațiile de transport populare oriunde călătoresc și le descarc pe telefon.

De obicei, introduc și salvez chiar și informațiile cardului meu de credit, astfel încât să fiu gata de plecare și să nu mă trezesc blocată când ajung la destinație."

"Mă asigur că am suficienți bani la mine"

"Am călătorit în locuri în care cardurile de credit nu sunt acceptate pe scară largă sau nu pot retrage numerar de la bancomate.

Pentru a evita această panică, am întotdeauna la mine numerar și îl schimb în moneda locală la aeroport sau la hotel.

Nu îi țin pe toți la mine atunci când explorez - port doar o parte cu mine și las restul în siguranță în valiză."

"Am învățat să nu spun da la orice"

"Când călătoresc singură, sunt obligată să întâlnesc oameni noi, iar uneori mă invită la petreceri sau la un pahar. Dar întotdeauna refuz politicos.

Din experiența mea, nimic bun nu a ieșit vreodată din a bea cu străinii într-un loc străin. Și vreau întotdeauna să am mintea suficient de limpede pentru a sesiza situațiile ciudate sau periculoase."

"Nu-mi împărtășesc planurile"

"Nu-mi împărtășesc planurile nici măcar cu străinii pe care îi întâlnesc și nu postez niciodată locațiile mele în timp real pe rețelele de socializare.

Ar putea părea evident, dar, de asemenea, nu accept să mă ducă cineva cu mașina, pentru că astfel vor ști unde mă aflu."

Tânăra care vrea la Medicină cu 5 la BAC: ”Că e și mama acolo și am pile. Eu nu sunt pasionată de absolut nimic” VIDEO
Tânăra care vrea la Medicină cu 5 la BAC: ”Că e și mama acolo și am pile. Eu nu sunt pasionată de absolut nimic” VIDEO
O tânără absolventă de clasa a XII-a a devenit virală pe rețelele sociale cu un interviu acordat după ce a susținut probele examenului de Bacalaureat. Rezultatele finale ale examenului...
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Iohannis tras la răspundere de USR după ce a lipsit la dineul șefilor de stat din NATO. "A mers în vacanţă la Neptun/Dispreţ faţă de români"
Absența lui Klaus Iohannis de la dineul şefilor de stat ale ţărilor membre NATO i-a deranjat pe cei de la USR, care au cerut miercuri, 17 iulie, ca președintele să explice public, fără...
#vacanta singur, #masuri siguranta, #tanara, #zbor, #hotel , #stiri vacanta
  1. Ce haine n-ar trebui să lipsească din garderoba unui bărbat
  2. Cum să slăbești fără să faci nimic. Cel mai simplu truc, nimeni nu știa
  3. Vacanța în Grecia cu mașina poate costa scump șoferii. Codul rutier este foarte dur, iar polițiștii nu stau la discuții. Amenzile și contravențiile care te lasă fără permis
  4. La ce pericole te expui dacă nu folosești cremă cu factor de protecție solară când mergi la plajă
  5. Doi pacienți dependenți de dializă au primit șansa de a duce o viață normală. Au fost salvați de un cadru medical aflat în moarte cerebrală
  6. De ce abilități ai nevoie pentru a juca la cazinou?
  7. Ce cantitate de fructe și legume trebuie să consumi zilnic
  8. Adele anunță că va lua o „pauză mare” de la muzică. „Sunt bătrână şi morocănoasă acum”
  9. Un nou test care depistează cu 5 ani înainte apariția bolii Alzheimer. ”Sunt necesare urgent modele de predicţie mai bune”
  10. Horoscop zilnic. Miercuri, 17 iulie. Zodia care va primi o sumă de bani