Directorul din primărie care a dat în judecată agenția de turism: arestat de DNA, funcționarul a pierdut vacanța de lux

Luni, 10 Aprilie 2023, ora 22:59
3537 citiri
Directorul din primărie care a dat în judecată agenția de turism: arestat de DNA, funcționarul a pierdut vacanța de lux
Director din primărie își cere banii pe vacanța din Turcia unde nu a mai ajuns pentru a fost arestat de DNA FOTO actualmehedinti.ro

Un director din cadrul Primăriei Drobeta Turnu Severin se războiește în instanță cu o agenție de turism căreia îi cere să-i restituie banii plătiți în avans pe o vacanță de lux în Turcia, sejur în care nu a mai ajuns pentru că a fost arestat de DNA într-un dosar de corupție.

Agenția de turism a refuzat să rezolve problema pe cale amiabilă, invocând faptul că vacanța a fost anulată din motive care nu i se pot imputa.

Cătălin Iancu Preduț, director executiv al Direcţiei Cadastru Fond Funciar din Primăria Drobeta-Turnu Severin a fost arestat preventiv la solicitarea procurorilor DNA în iulie 2020, fiind acuzat luare de mită.

Potrivit procurorilor, pentru finalizarea cu succes a procedurii administrative de reconstituire a dreptului de proprietate, Cătălin Iancu Preduţ ar fi pretins de la o persoană, în cursul anului 2019, prin intermediul unui coleg, cedarea cu titlu gratuit a unei suprafeţe de 1.000 mp.

"În perioada 1 - 9 iulie, s-ar fi convenit ca, în locul transferării gratuite a bucăţii de teren de 1.000 mp, Cătălin Iancu Preduţ să primească efectiv o sumă de bani în numerar - 30.000 de euro", se menţionează în comunicatul DNA.

Anchetatorii informează că, pentru sprijinul acordat persoanei îndreptăţite la reconstituirea dreptului de proprietate, Cătălin Iancu Preduţ ar fi primit banii pretinşi - 30.000 de euro, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Flagrantul a fost organizat în vara anului 2020, anterior acestui episod Preduț contactând o agenție de turism pentru a pleca într-o vacanță împreună cu familia, în Belek, Turcia. Pentru a-și asigura locul într-un hotel de cinci stele din stațiunea amintită, Preduț a plătit un avans de 1390 de euro, urmând ca restul sumei să fie achitată până la data de 28.07.2020.

S-a întâmplat însă ”necazul”, directorul fiind prins în flagrant în timp ce lua mită și ulterior arestat preventiv cu puțin timp înainte de concediul din Turcia, așa că omul nu a mai putut pleca în vacanță.

Soția acestuia a făcut demersurile către agenția de turism, solicitând restituirea sumei de bani plătită în avans pentru concediu, însă societatea a refuzat să dea banii înapoi. Pentru că problema nu s-a putut rezolva pe cale amiabilă, Cătălin Iancu Preduţ a apelat la instanță și a acționat în judecată respectiva agenție de turism.

Agenția se apără invocând faptul că anularea sejurului nu i se poate imputa, motivul renunțării la vacanță nefiind provocat de un eveniment produs în stațiunea unde trebuia să ajungă clientul sau de un fapt neprevăzut, care să împiedice furnizorii să poată presta serviciile comandate de către reclamant.

Dosarul deschis de directorul executiv al Direcţiei Cadastru Fond Funciar din Primăria Drobeta-Turnu Severin s-a judecat pe fond la judecătoria din municipiu, dar fără succes pentru acesta. În prezent, Preduţ își căută dreptatea la instanța superioară, Tribunalul Mehedinți.

Quarterly Report - Editia 4

Antena 1 a dat în judecată ProTV. Scandal interminabil cu chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu
Antena 1 a dat în judecată ProTV. Scandal interminabil cu chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu
Conflictul dintre Antena 1 și foștii ”Chefi la Cuțite” Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea se extinde și asupra postului ProTV, care a anunțat recent revenirea...
Doctoriță din Rusia, judecată după ce i-ar fi spus văduvei unui soldat că soțul ei a fost ”o țintă legitimă” a ucrainenilor. Câți ani ar putea sta după gratii
Doctoriță din Rusia, judecată după ce i-ar fi spus văduvei unui soldat că soțul ei a fost ”o țintă legitimă” a ucrainenilor. Câți ani ar putea sta după gratii
O doctoriță pediatru din Rusia riscă ani grei de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina că nu a tratat-o cu respect. Procesul a început miercuri, la...
#vacanta Turcia, #avans, #concediu, #agentie turism, #instanta, #judecata, #director, #primarie, #arestat DNA , #stiri sociale