O agentie de turism si-a lasat clientii cu ochii-n soare - cum isi pot recupera turistii banii dati deja

Miercuri, 17 August 2016, ora 12:18
5094 citiri
O agentie de turism si-a lasat clientii cu ochii-n soare - cum isi pot recupera turistii banii dati deja

Clientii pagubiti de Genius Travel isi pot recupera banii dati pe vacante de la asiguratorul agentiei.

Agentia de turism care si-a anuntat clientii printr-un email ca nu mai pot merge in vacanta din cauza ca va intra in insolventa a fost exclusa miercuri din patronatul Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT), ca urmare a prejudiciilor create.

"Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) a exclus agentia de turism Genius Travel, pentru prejudicii morale create asociatiei, potrivit statului ANAT, prejudicii de imagine create agentiilor de turism membre si nemembre, care functioneaza corect si isi respecta clientii, prejudicii materiale create turistilor care au cumparat vacante de la Genius Travel si nu le pot efectua", au anuntat oficialii ANAT.

Acestia spun ca ANAT a cerut explicatii Genius Travel inca de vineri, cand mai multi turisti au contactat asociatia, in urma mesajului primit de la agentie, prin care isi anunta starea de insolventa.

"ANAT a indrumat turistii sa isi verifice rezervarile, chiar si dupa ce sambata agentia a declarat clientilor ei si asociatiei ca a depasit situatia critica de vineri. Plangerile au continuat si marti, cand Genius Travel a repetat anuntul referitor la deschiderea procedurii de insolventa, de data aceasta pe 19 august", mai spun oficialii ANAT.

Cum pot clientii sa-si recupereze banii

George Boruna, directorul general al Directiei Generale de Control si Autorizare din cadrul ANT, a explicat ca Genius Travel este o agentie detailista, iar limita despagubirii e de doar 10.000 de dolari.

"Genius Travel are asigurare facuta la Gerroma. In limita plafonului de decontare, care ar fi de 10.000 dolari, turistilor li se vor deconta banii de catre societatea de asigurare, daca Genius a intrat intr-adevar in insolventa", a declarat Boruna.

Reprezentantul ANT spune ca turistii afectati trebuie sa se duca la agentie, iar daca aceasta nu le inapoiaza banii in 15 zile, atunci ei se pot adresa direct companiei de asigurari.

Miercuri dimineata, aproximativ 30 de clienti ai agentiei participa la un protest in fata sediului Genius Travel.

Amintim ca Genius Travel si-a anuntat clientii prin intermediul unor emailuri ca nu le mai poate onora vacantele cumparate pentru ca a decis sa intre in insolventa.

Genius Travel a fost infiintata in 2008 de Bogdan Stefan, care acum are 20% din actiunile agentiei, in timp ce Ionut Costea controleaza 80% din actiuni.

Anul trecut a avut pierderi de 514.000 de lei si o cifra de afaceri de 2,3 milioane de lei, potrivit datelor raportate Ministerului de Finante. Genius Travel avea la sfarsitul anului trecut 29 de angajati si datorii de 2,4 milioane de lei.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu: "La acest congres, președintele PNL a fost reales: Klaus Iohannis"
Cristian Tudor Popescu este de părere că după Congresul PNL desfășurat sâmbătă, 25 septembrie, adevăratul câștigător este Klaus Iohannis, care a fost „reales președinte PNL”....
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu, după Congresul PNL: "Nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului"
Marcel Ciolacu a declarat despre Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie, că „nu a fost un festival al democraţiei, a fost un festival al COVID-ului” şi că a asistat la o ruşine...
Sursa: NEWS.RO