Atractii turistice subacvatice (Galerie foto)

Luni, 28 Mai 2012, ora 12:06
7474 citiri
Atractii turistice subacvatice (Galerie foto)
Foto: Business Insider

Performanta recenta a regizorului James Cameron, de a se scufunda singur in Groapa Marianelor din Oceanul Pacific, cel mai adanc loc de pe Terra, la bordul unui minisubmarin, a fascinat multi oameni interesati de lumea subacvatica.

Aceasta experienta este una inaccesibila celor mai multe persoane, dar adancurile ofera si alte atractii interesante, la care pot ajunge mult mai multi oameni. Conform Business Insider, iata cateva dintre cele mai impresionante lucruri care pot fi vazute sub apa (exceptand fauna si flora).

1. Museo Subacuatico de Arte, Cancun, Mexic

Museo Subacuatico de Arte gazduieste mai mult de 400 de sculpturi modelate de catre artistul britanic Jason deCaires Taylor. Piesele sunt realizate din beton cu pH neutru, iar muzeul se afla in Parcul Marin National Isla Mujeres din Cancun. Printre cele mai importante opere se numara "Man on Fire" si "Silent Evolution". In timp, coralii si alte vietati marine vor imbraca treptat aceste figuri.

Muzeul poate fi vizitat facand snorkeling, scuba-diving sau cu ajutorul unei barci cu fundul transparent.

2. Parco Archaeologico Sommerso di Baia, Pozzuoli, Italia

Din cauza fenomenului numit bradiseism - ridicarea sau scaderea graduala a unei parti din suprafata Pamantului, provocata de umplerea sau golirea unei camere magmatice - , Baia, o zona situata la circa 30 de minute vest de Napoli, este in prezent sub apa. Cei care doresc sa o viziteze au la dispozitie tururi cu ghizi pentru scufundatori, care acopera patru locuri importante din aceasta zona, printre care se numara Villa Protiro si Portus Julius.

Printre vietati marine ca stelele de mare pot fi vazute podele din mozaic alb si negru, fragmente de statui si fresce.

3. Laguna Truk, Micronezia

Aceasta laguna din statul insular Truk (sau Chuuk) din Micronezia este un paradis pentru cei pasionati de naufragii. In timpul celui de-Al Doilea Razboi Mondial acesta a fost locul in care s-au dat mai multe batalii, iar in prezent fundul oceanului gazduieste circa 60 de nave scufundate in acea vreme si aproximativ 275 de avioane.

Toate adapostesc resturi de arme, munitie, masti de gaze si chiar ramasite umane. Adancimea medie la care se gasesc acestea este de 20 metri. In laguna pot fi vazuti si numerosi pesti de un colorit impresionant, dar si rechini de recif.

4. Neptune Memorial Reef, Key Biscayne, Florida

Neptune Society a dus "ingroparea" in mare la un nivel monumental, Neptune Memorial Reef fiind cel mai mare recif realizat de mana omului. Acesta se intinde pe o suprafata de circa 16 acri, la aproximativ 15 metri adancime si este situat la 5 kilometri est de Key Biscayne.

Reciful poate adaposti 850 de "locuri de veci" - ramasite umane arse amestecate cu beton si puse in niste nise pe fundul marii sau sub forma de scoici si corali.

5. Yonaguni Monument, Okinawa, Japonia

In 1987, un scufundator care urmarea rechini ciocan a descoperit un templu megalitic situat la 25 de metri sub apa in Marea Chinei de Est. Aici pot fi vazute placi din stanca solida modelate in unghiuri aproape drepte, asezate intr-o structura piramidala. De asemenea, au fost descoperite unelte din piatra si sculpturi.

Cercetatorii japonezi sustin ca acest templu ar fi parte din continentul pierdut Mu, dar disidentii sunt de parere ca este un fenomen natural, precum coloanele de bazalt Giant's Causeway din Irlanda, care pot fi vazute in a doua fotografie de mai jos.

Foto: wikipedia

6. Oficiul postal subacvatic, Vanuatu

Acesta este primul oficiu postal aflat sub apa si, desi ciclonul Jasmine i-a deteriorat structura in februarie 2012, iar postasul a fost inlocuit cu o cutie postala galbena, doritorii pot trimite de aici carti postale rezistente la apa oriunde in lume, pentru doar 4 dolari.

7. Vaersenbaai Car Piles, Curacao

Parcul Marin care se intinde de-a lungul coastei de sud a insulei Curacao este foarte cunoscut in zona. Scufundatorii incepatori pot vedea un remorcher naufragiat, iar cei mai experimentati, care ajung la circa 28 de metri adancime, pot vedea mormane de masini vechi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#atractii turistice subacvatice, #atractii subacvatice, #turism subacvatic , #atractii