Cele mai importante atractii turistice din Austria (Gelerie foto)

Vineri, 03 August 2012, ora 07:45
24526 citiri
Cele mai importante atractii turistice din Austria (Gelerie foto)

Austria este una dintre tarile cu cea mai bogata istorie din lume, avand traditii, locuri si obiceiuri de o complexitate inimaginabila.

Alaturi de vecina sa, Elvetia, este capitala europeana a sporturilor de iarna, dar turistii au multe de vazut si pe timpul verii, conform Touropia. Iata cateva lucruri pe care nu ai voie sa le ratezi:

Abatia Melk

Abatia Melk este una dintre cele mai faimoase manastiri din lume, fiind situata pe o stanca de unde se vad perfect apele Dunarii. In trecut a fost castelul lui Leopold al II-lea, dar a fost data calugarilor in 1089, devenind un loc de liniste si contemplare. Cladirea este una dintre cele mai marete exemplare ale arhitecturii baroce.

Opera de Stat din Viena

Opera de stat din Viena este una dintre structurile cele mai uimitoare ale capitalei Austriei si probabil cea mai faimoasa opera a tuturor timpurilor. Aici au loc cele mai prestigioase spectacole de opera si balet din intreaga lume.

Castelul Hohensalzburg K

Acesta este unul dintre cele mai bine conservate castele din Europa, fiind pozitionat strategic pe varful muntelui Festungsberg si "privind" catre orasul Salzburg. Castelul Hohensalzburg se numara printre principalele atractii turistice din Austria.

Palatul Imperial Hofburg

Localizat in Viena, Palatul Imperial Hofburg este si resedinta oficiala a presedintelui Austriei, fiind si casa principala de iarna a Habsburgilor.

Innsbruck

Inconjurat de munti invaluiti de zapada, Innsbruck te face sa te simti mic fata de maretia naturii. El reuseste sa impace aerul relaxat cu un centru urban sofisticat. Altstadt, partea medievala din Innsbruck, are o arhitectura unica si o multime de magazine.

Palatul Schonbrunn

Palatul Schonbrunn este cu siguranta unul dintre locurile pe care niciun turist ce ajunge in Viena nu il rateaza, fiind comparabil in maretie cu Versailles. Are 1.441 de camere si a fost construit intre 1696 si 1712, la cererea imparatului Leopold I, fiind tranformat in palat de vara de catre Maria Theresa.

Parcul palatului ascunde si el o multime de atractii, precum Gradina Privy, cea mai veche gradina zoologica din lume, un labirint si o casa de vara din marmura, situata pe o colina.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#atractii turistice Austria, #atractii turistice Viena, #castele Viena, #statiuni montane Austria, #turism Austria , #atractii