Cele mai interesante centre spa din lume (Galerie foto)

Luni, 03 Decembrie 2012, ora 12:23
6119 citiri
Cele mai interesante centre spa din lume (Galerie foto)
Foto: Photo courtesy of Green T. House

Destinatiile si hotelurile de lux ofera astazi si tratamente spa. De multe ori, arhitectii au contribuit la crearea unor centre spa ce seamana mai degraba cu niste opere de arta. Astfel, vacantele de rasfat si relaxare pot avea de acum si o alta destinatie: centrele spa de cinci stele.

Architectural Digest a realizat un top al celor mai interesante spa-uri din punct de vedere arhitectural, dar si al tratamentelor oferite.

Verdura Golf & Spa Resort, Sciacca, Italia

Spa-ul holistic deschis pe coasta de sud-vest a Siciliei a fost conceput de arhitectul Italian Flavio Albanese. Pavilioane din piatra si sticla, piscine de 25 de metri, baie turceasca, piscine pentru talasoterapie, toate detaliile sunt inspirate din arhitectura italiana.

Vinoterapie la Caudalie Marques de Riscal Spa, Elciego, Spania

In mijlocul podgoriilor din regiunea Rioja Alavesa a fost creat un hotel de lux si un spa pe masura. Frank Gehry si arhitectul Yves Collet au ales un design contemporan, creand un tavan fantezist inspirat din forma fustelor dansatoarelor de flamenco. Pasajul din sticla duce la centrul spa, faimos pentru tratamentele revolutionare pe baza de vin sau struguri.

Centrul Spa de la Viceroy Miami Hotel, Florida

Centrul Spa & Fitness se afla la etajul 15 al unui zgarie nori din Miami. Arhitectul spa-ului este Philippe Starck, cel care a fuzionat elementele care, de altfel, il defineau: oglinzi supradimensionale, candelabre de cristal viu colorate si mobilierul francez.

Espace Vitalite Chenot, Erbusco, Italia

Designerul Jacques Garcia a amenajat ca un imens hammam cele 7 camere ale spa-ului. Piscina este iluminata natural, iar in jur coloanele din lemn sculptat sau plafoanele perforate creeaza acel efect misterios lumina-umbra.

Armani/SPA, Armani Hotel Milano, Italia

Spa-ul aflat la etajul 8 al hotelului Armani ofera o priveliste spectaculoasa asupra orasului Milano. Centrul a fost conceput din punct de vedere arhitectural chiar de Giorgio Armani si respecta detaliile pentru care creatorul este cunoscut: design mininalist, precis, pe alocuri rece, dar foarte bine definit.

Green T. House Living Bath House Residence, Beijing

Artistul, designerul, bucatarul si "expertul in materie de ceaiuri" JinR a creat o adevarata oaza de relaxare si sanatate. Spa-ul din Beijing aminteste de baile din timpul imparatilor din dinastia Tang.

De asemenea, in podeaua centrului spa se afla o "vitrina" cu ceai infuzat din diverse plante, cazi in forma de lingura pentru baile de abur, iar multe dintre terapii presupun folosirea ceaiului verde sau pun in aplicare proceduri caracteristice medicinei traditionale chineze.

Dolder Grand Spa, Zurich, Elvetia

Spa-ul cu influente japoneze a fost reinventat de Norman Foster. Prin peretii si tavanul de sticla poti vedea Alpii elvetieni, imensa piscina din gresie mozaic are diverse functii, iar cazile cu pietris incalzit, in stil japonez.

Spa Fasano, Hotel Fasano Punta del Este, Uruguay

Arhitectul brazilian Isay Weinfeld a conceput un spa minimalist, al carui aspect de buncar te frapeaza initial. Dalele de calcar din exterior incadreaza fereastra lunga si joasa. In exterior, exista 5 camere de tratament, o sauna, o baie cu aburi, un centru fitness, iar cazile din lemn, japoneze, numite ofuro inconjoara gradina cu cactusi si flori specifice locului.

Centrul Spa de la Hotelul Monastero Santa Rosa, Conca dei Marini

Hotelul amenajat pe varful unei stanci, in cladirea unei foste manastiri din secolul al XVII-lea, adaposteste si un centru spa, la fel de spectaculos. Acesta contine sauna cu patru nivele, baie de aburi aromatica, fantana de gheata, hidropiscine si tepidariu. Spa-ul se continua si in exterior cu pavilioane in gradinile terasate.

Mamounia Spa, La Mamounia, Marrakech, Morocco

Spa-ul conceput de Jacques Garcia este inspirat din baile turcesti ale anilor '50. Astfel, centrul surprinde prin detalii atent lucrate, de la podelele de marmura pana la arcade. Perdelele fluide si luminozitatea scazuta ofera intimitate si mister, spa-ul oferind 9 camere de tratament, o piscina, 6 pavilioane in aer liber, 3 hamame, toate oferind 80 de terapii diferite.

Backstage Hotel Vernissage, Zermatt, Elvetia

Backstage Hotel Vernissage se afla in centrul statiunii Zermatt si a fost conceput de designerul, hotelierul, pictorul si arhitectul Heinz Julen. Centrul spa este o creatie cu adevarat originala: cele 7 pavilioane ale spa-ului reprezinta zilele creatiei biblice. De exemplu, camera de aburi cu lumina pulsatorie este definitorie pentru prima zi a creatiei.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#centre SPA, #centre spa interesante, #centre spa originale, #terapii neobisnuite centre infrumusetare , #atractii