Cele mai noi aeroporturi din lume - Spectaculos e putin spus (Galerie foto)

Joi, 22 Ianuarie 2015, ora 22:59
8436 citiri
Cele mai noi aeroporturi din lume - Spectaculos e putin spus (Galerie foto)
Foto: Safdie Architects

In lume exista si in prezent aeroprturi ce pot fi considerate bijuterii ale arhitecturii. Urmatorii ani, insa, vor veni cu multe surprize pentru cei care obisnuiesc sa calatoreasca pe calea aerului, mai multe aeroporturi sau noi terminaluri fiind in constructie, unele de-a dreptul spectaculoase.

Cele mai multe par desprinse din SF-uri, dupa cum se poate vedea din fotografiile publicate de BBC.

Este cazul aeroportului Changi, din Singapore, care se extinde, lucrarile incepand din decembrie 2014. Pasagerii vor putea admira adevarate oaze de verdeata in interiorul cladirii, dar si o cascada inalta de 40 de metri, in centru.

Un dom de sticla de 134.000 de metri patrati va gazdui toate acestea, urmand ca lucrarile sa fie gata in 2018.

Foto: Safdie Architects

In septembrie 2014, o firma de arhitectura britanica, Foster, a castigat o competitie de design in Mexic, urmand sa construiasca pana in 2018, in Mexico City, un aeroport international impunator. Cand va fi gata, acesta va fi cel mai mare din lume.

Pentru ca structura este prefabricata, constructia va inainta in ritm alert. Imobilul va folosi atat energia solara, cat si apa de ploaie, in interior folosindu-se ventilatia naturala.

Foto: Foster and Partners

Aeroporturi unde aterizarile sunt cu adevarat infricosatoare (Video)

Aeroportul Chongqing Jiangbei, din China, va avea inca un terminal, ce urmeaza sa fie inaugurat anul acesta. Practic, cladirea imensa, prin care vor trece 55 de milioane de pasageri pe an, se afla in centrul unui parc, prin care trec si doua rauri, inglobate in design.

Foto: ADPI

Shigeru Ban, care a castigat premiul Pritzker, se ocupa de designul unui nou terminal pentru un aerport aflat la baza muntelui Fuji, in Japonia. Acesta va avea ca inspiratie plantatiile de ceai din vecinatate, asa ca lemnul si verdele vegetatiei sunt cuvintele de ordine.

Lumina naturala va patrunde din plin printre bucatile de lemn laminat.

Foto: Shigeru Ban

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#aeroporturi constructie poze, #aeroporturi fituriste poze, #aeroporturi SF poze, #cele mai mari aeroporturi, #cele mai frumoase aeroporturi , #atractii