Locuri in care poti manca cea mai buna inghetata

Luni, 25 Iunie 2012, ora 07:02
8208 citiri
Locuri in care poti manca cea mai buna inghetata
Foto: National Geographic

Inghetata este un desert foarte apreciat, mai ales vara, iar producatori din intreaga lume s-au intrecut si se intrec in a crea sortimente cat mai deosebite si mai surprinzatoare.

Cartea "Food Journeys of a Lifetime", editata de redactori de la National Geographic, a scos in evidenta cateva dintre cele mai bune gelaterii din lume. Nu se stie daca au fost afectate sau nu de criza economica, dar, potrivit National Geographic, iata care sunt acestea si prin ce ies ele in evidenta.

1. Gelateria Capogiro, Philadelphia, Pennsylvania

Realizate cu ingrediente foarte proaspete, cum ar fi lapte de la vaci crescute numai cu iarba, inghetatele si serbeturile de aici (foto stanga) sunt realizate manual si au arome inedite ca vanilie bourbon din Madagascar, scortisoara Saigon, lapte de cocos thailandez si zucca (un soi de dovleac).

2. Ted Drewes Frozen Custard, St. Louis, Missouri

Realizat din smantana proaspata, oua si zahar, custard-ul rece este un desert care seamana la aspect si gust cu inghetata. Cofetaria de pe Grand Boulevard, deschisa din 1931, care are si mai multe tipuri de inghetata, ofera acest desert in diferite variante, precum si specialitati ca Hawaiian Delight si Crater Copernicus.

3. Bombay Ice Creamery, San Francisco, California

Una dintre cele mai bune inghetate indiene din lume poate fi mancata aici, printre aromele speciale numarandu-se chiku, nucsoara, sofran, trandafir si ghimbir. In plus, aici gasesti si desertul traditional kulfi, realizat pe baza de lapte rece, plus lassi - bautura pe baza de iaurt.

4. Devon House, Kingston, Jamaica

Casa Devon a fost construita la sfarsitul secolului XIX, pentru primul milionar din Jamaica, fiind o capodopera a arhitecturii victoriene. In timp insa aceasta a devenit si locul in care poate fi mancata cea mai buna inghetata de pe insula. Cele 27 de arome folosite aici variaza de la cirese si fistic pana la mango si cocos. In plus, se prepara si o inghetata pe baza de bere, numita Devon Stout.

Intrarea include un tur al superbei case si acces la gradinile ei.

Foto: cityphotos

5. Helados Scannapieco, Buenos Aires, Argentina

Aceasta gelaterie a fost deschisa in anul 1938, de catre imigrantii italieni Andres si Josefina Scannapieco, iar mostenitorii familiei fac si astazi inghetata dupa retetele pe baza carora a fost preparata peste 70 de ani. Aromele variaza de la ciocolata si vanilie la exoticele caipirinha (un cocteil brazilian realizat cu lamaie verde si cachaca) si canela (scortisoara).

Foto: heladosscannapieco

6. Ice Cream City, Tokio, Japonia

O zona din Tokio gazduieste zeci de standuri la care se vand peste 300 de sortimente de inghetata, dintre care unele se numara printre cele mai neobisnuite din lume - cu aroma de radacina de orhidee, de pui, de sare de mare si unagi (tipar).

7. Glace, Sydney, Australia

Glace este cunoscuta pentru deserturile sale avangardiste, pe baza de inghetata, printre care se numara Bomba Alaska sau terine cu model de tabla de sah. Printre aromele cu care isi incanta aceasta cofetarie clientii se numara cele de trandafir, ciocolata belgiana, vanilie, capsuni si fistic.

8. A'jia Hotel, Istanbul, Turcia

Pe terasa hotelului A'jia, care este situat pe malul vestic al Stramtorii Bosfor, poti consuma inghetate clasice delicioase, serbet din fructul pasiunii sau o inghetata traditionala numita dondurma, facuta cu lapte de capra.

9. Vaffelbageriet, Copenhaga, Danemarca

Gelateria Vaffelbageriet, veche de peste un secol, este situata in parcul Tivoli si ofera inghetata intr-o vafa mare, numita Amerikaner, care cuprinde pana la patru cupe de inghetata, plus topping, frisca si o foaie de ciocolata.

10. Perche No!, Florenta, Italia

Gelateria Perche No! a fost infiintata in 1939 si este specializata in inghetata intens aromata, cu gusturi care variaza de la cele clasice la unele mai rar intalnite, cum ar fi miere, seminte de susan, ceai verde.

Foto: percheno

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Satisfacția candidatului AUR la Primăria Capitalei: "PSD și PNL au ajuns la soluțiile pe care le-au aruncat la gunoi inițial"
Decizia PSD și PNL de a renunța la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru primăria Bucureștiului a fost ironizată de toate partidele de opoziție. Mihai Enache, candidatul AUR la...
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
#destinatii inghetata, #inghetata iesita comun, #inghetata deosebita locatii lume, #tari renumite inghetata, #cele mai bune gelanterii , #atractii