Peisaje nepamantene de pe Terra (Galerie foto)

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 18:16
15164 citiri
Peisaje nepamantene de pe Terra (Galerie foto)

Dovada suprema ca Mama Natura are o imaginatie debordanta o reprezinta cateva locuri unice din lume, in completa neconcordanta cu restul peisajelor. Dealurile de ciocolata din Filipine, Portile Iadului din Turkmenistan, Padurile de pietre din China, Raul Tinto din Spania sau Vulcanul Dallol din Etiopia sunt numai cateva exemple in acest sens.

Dealurile de ciocolata din Filipine sunt, asa dupa cum arata si numele, niste coline perfect rotunjite, 1.770 la numar, colorate intocmai ca desertul favorit in intreaga lume. Se afla in Bohol si originea lor inca isca controverse printre geologi, relateaza TopTenz.

Formatiunile ciudate acopera o suprafata de 50 de kilometri patrati si constituie un parc national in Filipine, alaturi de vulcanul Taal, cel mai mic vulcan activ din lume.

Bolovanii Moeraki, din Noua Zeelanda, desi in definitiv niste pietre, ce-i drept imense si perfect rotunde, sunt celebri. Oameni din toate partile globului vin sa-i vada pe plaja Koekohe. Potrivit geologilor, aceste roci de calcit s-au format in urma cu 65 de milioane de ani, pe fundul marii, perioada care coincide cu un moment de extinctie din istoria Pamantului, cand si dinozaurii au disparut.

Se estimeaza ca Turkmenistanul este pe locul cinci in lume in ceea ce priveste rezervele de gaz natural. Locul din imagine, poreclit pe buna dreptate Portile Iadului din Turkmenistan, arde inca din 1971. Flacarile acopera o suprafata de aproape 4.000 de kilometri patrati. Este al doilea cel mai mare depozit de gaze naturale, intrecut doar de South Pars din Iran.

Enigmaticul desert Pinnacles, din Parcul National Nambung, din Australia, consta in mii de piloni din calcar ce se ridica din nisip. Unele formatiuni ajung si pana la 4 metri inaltime.

De altfel, Australia este renumita pentru formatiunile sale ciudate din piatra. Kata Tjuta, Uluru (cel mai mare monolit), Cei 12 apostoli sunt doar cateva exemple in acest sens.

Padurile de pietre din China acopera o regiune de 500.000 de kilometri patrati, aflandu-se in provinciile Guangxi, Yunnan si Guizhou.

Padurea de pietre Naigu din Shilin, provincia Yunnan, este protejata de UNESCO din 2007, fiind cea mai spectaculoasa dintre acestea. Regiunea e renumita pentru diversitatea formelor rocilor si culorile acestora.

Principala atractie din regiunea Cappadocia din Turcia este Parcul National Goreme, unde vantul a facut adevarate minuni, sculptand pietrele dupa propria viziune.

De altfel, zona are si o importanta istorica, aici existand marturii ale artei bizantine, o retea de pesteri si chiar asezari subterane. In zona s-au descoperit si ramasitele unui habitat uman folosit, probabil, in secolul IV.

Lung de aproape 100 de kilometri, raul spaniol Tinto isi croieste drum prin Muntii Sierra Morena catre golful Cadiz, trecand prin una dintre cele mai mari depozite de pirita. Peisajul pare desprins dintr-o alta lume. Cu un pH foarte coborat si o mare concentratie de metale grele, raul Tinto este unul dintre cele mai poluate din lume.

Daca in Etiopia temperatura medie anuala este de 34,4 grade Celsius, in depresiunea Danakil, unde se afla Vulcanul Dallol, temperaturile depasesc si 46 de grade Celsius.

Vulcanul Dallol este cel mai jos de suprafata de pe Terra, aflandu-se la 48 de metri sub nivelul marii. Peisajul bizar, cu nuante de rosu, verde, galben si alb este dat de sarea existenta in zona, de izvoarele de apa minerala fierbinti, de gheizere, de rezervele naturale de potasiu si sulf si de tot felul de oxizi.

Canionul Antelope, din SUA, este un colt de paradis, cu formatiuni de piatra splendide. De altfel, Arizona in sine este un loc al minunilor naturale, aici aflandu-se Marele Canion si Padurea Pietrificata, unele dintre cele mai fotografiate locuri de pe Terra.

Canionul Antelope consta in doua parti, Tse' bighanilini (partea de sus) si Hasdestwazi (partea de jos), cea din urma fiind in adancime, mai lunga si mai greu de explorat decat cealalta.

Arhipelagul Socotra, Yemen, care consta in patru insule, este cu siguranta locul care ofera cele mai nepamantene peisaje de pe Terra. 37% din cele 825 de specii de plante, 90% dintre reptile si 95% dintre speciile de melci nu se regasesc altundeva in lume. De altfel, deloc pe nedrept, locul, de o biodiversitate fantastica, a fost numit "Galapagosul din Oceanul Indian".

Aici se gasesc Copacul Sangelui de Dragon (Dracaena Cinnabari), Trandafirul de Desert (Adenium Obesium), Copacul Castravete (Dendrosicyos Socotranum) si o gramada de alte ciudatenii ale naturii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#peisaje extraterestre Pamant, #peisaje nepamantene Terra, #locuri ciudate Pamant, #locuri bizare Terra , #atractii