Ziare.com

Piramida plutitoare sau Meteor Disneyland - cum profita rusii de caderea meteoritului

de Alex Duma
Vineri, 01 Martie 2013, ora 15:31

   

Piramida plutitoare sau Meteor Disneyland - cum profita rusii de caderea meteoritului
Meteoritul cazut in Celiabinsk, Rusia, la jumatatea lunii februarie, a schimbat soarta orasului si pe cea a locuitorilor sai. Deja oficialii au planuri mari in ceea ce priveste dezvoltarea turismului in zona, de la un Meteor Disneyland sau un aqua park cosmic pana la organizarea de scufundari in lac, in cautare de bucati de meteorit.

Cum milioane de oameni au vizualizat pe Internet cederea meteoritului, nu putini sunt cei care vor sa-si faca drum in zona, pentru a vedea cu ochii lor locul in care s-a intamplat "minunea". In asteptarea lor, rusii se organizeaza, intentionand sa puna indicatoare si in engleza si scolindu-si politistii, macar cat sa poata sa dea binete in limba Vestului, relateaza Bloomberg.

E vorba de o oportunitate ce apare o data in viata, fapt perceput perfect de rusi, care sunt pregatiti sa profite atat cat le sta in putinta.

"Cerul ne-a trimis un cadou si trebuie sa-l folosim", explica Natalia Gritsay, care conduce departamentul de turism din regiune. "Avem nevoie de Turnul nostru Eiffel sau de Statuia Libertatii", explica ea.

Intr-adevar, nu e putin lucru ca din cer sa pice un meteorit de 17 metri si cantarind mai mult de 10.000 de tone la intrarea in atmosfera, care sa explodeze cu forta a circa 33 de bombe atomice de genul celei de la Hiroshima. Ranirea celor 1.400 de oameni si avarierea a aproximativ 1.400 de cladiri se cer razbunate.

Autoritatile locale inca dezbat intre organizarea unui "festival cosmic de muzica si artificii", ridicarea unei piramide plutitoare pe lacul Cebarkul, construirea unui Meteor Disneyland, care sa recreeze evenimentele din 15 februarie, sau a unui "parc acvatic cosmic". S-a propus chiar pictarea fatadelor blocurilor comuniste cu scene cosmice.

Scufundari organizate dupa meteorit

Primarul orasului este cel care a propus organizarea de scufundari in lacul Cebarkul, in cautarea de fragmente de meteorit.

In regiunea in care a cazut meteoritul se produce 7% din otelul Rusiei si 11% din tevile tarii. Cu toate acestea, somajul este peste media nationala, iar veniturile cetatenilor cresc mult mai lent decat in alte regiuni rusesti.

Deja la muzeul din oras principala atractie este un fragment de meteorit, inconjurat de articole din ziare din toata lumea, care expun evenimentul de la jumatatea lunii februarie.

26% din locuitori cred ca ce s-a intamplat atunci este un eveniment care le-a schimbat viata.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2036 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor