Plaje cu personalitate (Galerie foto)

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 07:56
6756 citiri
Plaje cu personalitate (Galerie foto)

S-a impamantenit ideea ca plajele noastre nu sunt grozave, ca in Bulgaria sunt mai frumoase, ca in Grecia sunt mai atractive, iar in Turcia mai exotice. Dincolo de Mediterana, putini romani s-au aventurat, sa vada cum arata plajele.

Totusi, unora din acestea li s-a dus vestea pe intreg globul, iar agentiile de turism nu mai prididesc sa duca amatorii si sa le arate nisipul, apa, soarele, stancile si tot ce iti poate oferi natura, atunci cand ai bani sa platesti excursia.

1.Plyazh Hyams, New South Wales, Australia

Plaja Hyams este inscrisa in Cartea Recordurilor ca fiind plaja cu cel mai alb nisip din lume, conform infoniac.ru. Fin si stralucitor, nisipul lasa impresia unui camp proaspat nins, cu atat mai atragator cu cat administratorii vegheaza la curatenie non-stop: ce-i alb, se murdareste usor!

Secretul acestei culori a nisipului sta in faptul ca, spre deosebire de alte nisipuri carora argila le da nuanta de galben-ocru, acesta consta in cuart pur, macinat de natura, de-a lungul timpului.

2. Plaja Pfeiffer din Big Sur, California

Fara sa fie omologat in Cartea Recordurilor, acest nisip are o culoare cu totul neobisnuita, cu nuante de la roz la violet. Culoarea se datoreaza unor cumpusi ai manganului, prezenti in compozitia nisipului.

Privit de la distanta, nisipul lasa impresia unei imense glazuri colorate, asezata pe blatul unui tort. Placerea turistilor este sa se fotografieze, aducand acasa imagini cu impresionantul peisaj cu care s-au delectat.

3. Kayhalulu sau plaja Nisipului Rosu, Maui, arhipelagul Hawaii

Culorile nisipului, cu paleta pornind de la rosu si terminand cu negru, dau peisajului un aspect care aminteste de Infernul lui Dante.

De altfel, analogia nu este gratuita, intrucat zona stancoasa si cu curenti rapizi nu-i imbie la inot decat pe temerari si profesionisti. Dealurile, din imprejurimile aride si aproape lipsite de vegetatie, sunt si ele acoperite cu pulbere de roca rosie, iar, in unele zone, neagra.

De altfel, turistii nu vin pentru plaja. Vin pentru peisaj. Este incantator. Nici nu se duce cineva sa-si faca vacanta anume la Maui. Si-o face in Hawaii (daca-i da mana), iar, ca distractie, in weekend, merge sa viziteze si nisipul rosu.

4. Fraser Island, Australia

Plaja se afla pe o fasie ingusta, la mal. In rest, vezi numai autostrada si parcarea. Este ciudat ca multi turisti obisnuiesc sa-si parcheze masina chiar pe plaja, langa autostrada, stand sa admire masinile cum trec, pe langa ei, in mare viteza.

5. Sandcut Beach, Canada

Doua ciudatenii fac din aceasta plaja canadiana un unicat mondial si merita mentionate. Prima este o superba cascada care, de pe inaltimea falezei, isi varsa apele direct in ocean, fiind singura de acest gen din lume.

A doua ciudatenie o prezinta stancile de pe malul marii, pe care isi asaza oamenii saltelele pneumatice, ca sa faca plaja. Stancile au culoarea neagra, iar saltelele sunt necesare, intrucat natura nu a dotat plaja cu nisip.

6. Papakoleya Beach, Hawaii

Din nou atrage atentia culoarea nisipului: aici, este verde. Aceasta culoare ciudata se datoreaza cenusii unor vulcani, continand pulbere de olivina, un mineral verde.

Privit de la distanta, nisipul da impresia de pasune, nu de plaja. Daca, insa, iei in mana un pumn de nisip si il privesti de aproape, culoarea apare aurie si sclipitoare. O ciudatenie a naturii.

7. Plaja de Ramla IL-Hamra, Gozo

Insula Gozo este situata in Mediterana, intre Malta si Italia. Datorita naturii vulcanice foarte eterogene a rocilor, acestea iau aproape toate culorile curcubeului. In zilele insorite, stancile din jurul plajei stralucesc, predominand nuantele portocalii, care socheaza vizitatorii.

Totusi, lipsa nisipului face plaja cam incomoda, asa ca turistii vin mai mult ca sa se fotografieze decat sa se bronzeze.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#plaje lume, #plaje inedite, #plaje Cartea Recordurilor, #plaje spectaculoase, #nisip culori , #atractii