The Sun: Capitala Romaniei, Bucuresti, te face sa te simti ca si cum ai fi in mai multe orase in acelasi timp!

Duminica, 10 Februarie 2019, ora 08:27
14678 citiri
The Sun: Capitala Romaniei, Bucuresti, te face sa te simti ca si cum ai fi in mai multe orase in acelasi timp!

Bucurestiul e o destinatie tot mai populara printre straini, care gasesc aici, cu curiozitate, elemente din mai multe culturi. Cel putin asa sustine tabloidul britanic The Sun.

Doi reporteri ai tabloidului, Dan Elsom si Clare Yates, au vizitat Bucurestiul si nu numai, gasind aici cate ceva din toate capitalele europene. Au ajuns in Cismigiu, pe care il compara cu Central Park, din New York, au admirat Ateneul, ale carui coloane trimit cu gandul la intrarea intr-un amfiteatru roman, dar si Arcul de Trimf, ce poate fi confundat oricand cu faimosul monument francez.

Acestia amintesc ca Bucurestiul e inca Micul Paris, aducand ca argument suprem pasajul Macca-Villacrosse, care face legatura dintre Calea Victoriei si strada Lipscani.

Ca mai toti strainii, raman fara vorbe in fata Casei Poporului, a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon, la fel de mare, spun ei, ca Marea Piramida din Giza.

Amintesc si de reteaua de tuneluri de sub cladire, devenita vedeta in timpul unui episod Top Gear.

O destinatie cu preturi corecte

In contextul Brexitului, care face britanicii sa-si faca mai multe griji pentru propriile finante si sa cheltuiasca mai putin pe calatorii, cu atat mai putin in afara tarii, Bucurestiul devine o destinatie cu atat mai interesanta, scriu cei doi in The Sun.

In sprijinul acestei idei se aminteste ca la hotelul Intercontinental, la poalele Centrului Vechi, se poate sta cu 98 de lire sterline pe noapte (532 de lei), la cinci stele, in pret intrand si micul dejun. Britanicii au stat aici trei nopti si s-au declarat multumiti, pretul parandu-li-se unul corect.

"Cele mai multe restaurante nu te vor taxa mai mult de 130 de lei pentru doua feluri de mancare si bauturi pentru doi", se mai arata in cotidianul britanic.

Este dat ca exemplu restaurantul Vatra, de langa parcul Cismigiu, unde un meniu autentic va fi completat de dansuri traditionale "chiar langa masa ta".

Nu a fost uitat nici restul tarii. Britanicii au ajuns in Transilvania, unde viata e mai lina si se traieste in alta viteza. Nu au ratat Castelul Bran, al lui Vlad Tepes ("despre care se spune ca ar fi o ruda departata a printului Charles"), care a fost inclus intr-un tur de o zi, pentru care au platit 70 de lire sterline (380 de lei) de persoana.

Au fost bifate si Pelesul si Pelisorul, ambele mai tinere de 200 de ani si departe de extravaganta castelelor monarhiei britanice, dar si Brasovul, mai vechi de 800 de ani, cu originile sale germane si saxone si cu zidul care pe vremuri proteja orasul de invadatori.

Brasovul, cu semnul sau ca la Hollywood, satisface turistilor dorinta de a face cumparaturi, cat si apetitul pentru mancare si arhitectura, fiind finalul perfect pentru o mini-vacanta in Romania.

Citeste si Care este cel mai vizitat oras din lume - pe ce loc se afla Bucurestiul

A.P.

Citeste si:
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
George Simion intervine în greva STB. Liderul AUR anunță întâlniri cu greviștii VIDEO
Copreședintele AUR, George Simion, a anunțat că se va întâlni marți, 25 ianuarie, cu greviștii de la STB. Acesta susține că, în calitate de deputat de București, are ”datoria” să...
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Greva STB. Nicușor Dan anunță un audiat la managementul companiei: ”Marți dimineață vor fi pe traseu cel puțin 40% din autovehicule”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seară, 24 ianuarie, că speră ca greva angajaților STB să se oprească în urma negocierilor între Consiliul de Administraţie al companiei...