Bucovina, aproape sold-out de Sarbatori

Marti, 07 Decembrie 2010, ora 21:34
4247 citiri
Bucovina, aproape sold-out de Sarbatori
Foto: euromax.ro

Peste 90% din locurile de cazare din Bucovina au fost deja rezervate pentru Revelion, iar trei sferturi dintre pensiuni sunt rezervate pentru Craciun.

Presedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, citat de agentia Mediafax si preluat de Romania libera a declarat, marti, ca numarul rezervarilor pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna in Bucovina este in crestere si si-a exprimat speranta ca toate locurile de cazare sa fie ocupate de Sarbatorile de iarna.

Potrivit datelor centralizate de biroul de turism al CJ Suceava, in zona Gura Humorului, pentru Revelion au fost rezervate 95% din numarul locurilor de cazare, iar de Craciun gradul de ocupare este de 70%, in timp ce in zona Vama, de Revelion au fost facute rezervari pentru 90% din locurile de cazare si de 60% pentru perioada de Craciun.

De asemenea, in zona Putna, gradul de ocupare cu rezervari pentru Revelion este de 95% si de 80% pentru Craciun, iar la Vatra Dornei au fost rezervate aproximativ 90% din locurile de cazare atat de Craciun, cat si de Revelion.

Flutur a subliniat ca, pana la sfarsitul lunii, se vor mai face rezervari pentru petrecerea Sarbatorilor de iarna in Bucovina si le-a recomandat sucevenilor sa-si gazduiasca rudele la ei acasa in conditiile in care nu se vor mai gasi locuri de cazare in pensiuni.

In afara de masa si cazare, turistilor li se ofera vizite la manastiri, plimbari cu sania trasa de cai, picnic si programe cu obiceiuri si traditii. In acelasi timp, turistii pot participa la manifestarile care se desfasoara in cadrul programului "Craciun in Bucovina".

Dupa Craciun, in localitatile sucevene vor fi organizate parade ale mascatilor, festivaluri de datini si obiceiuri, iar inaintea Anului Nou, uraturi si obiceiuri de iarna acasa la gospodarii din satele Bucovinei.

Programul "Craciun in Bucovina" este finantat cu 250.000 de euro prin POR-Axa V si promoveaza traditiile, obiceiurile si gastronomia din Bucovina, scopul acestui proiect fiind de dezvoltare a turismului in judetul Suceava.

Citește și:
Claudiu Năsui susține că a vrut să-l schimbe din funcție pe șeful Romarm, anchetat acum de DNA. De ce nu a reușit
Claudiu Năsui susține că a vrut să-l schimbe din funcție pe șeful Romarm, anchetat acum de DNA. De ce nu a reușit
Fostul ministru al Economiei, deputatul USR Claudiu Năsui, a declarat miercuri, 1 februarie, că a avut o relație foarte proastă cu şeful Romarm, Gabriel Ţuţu, anchetat de DNA în dosarul în...
Ce discută coaliția de guvernare în spatele ușilor închise. Schimbările vizate în Educație CULISE
Ce discută coaliția de guvernare în spatele ușilor închise. Schimbările vizate în Educație CULISE
Liderii coaliției de guvernare s-au întâlnit miercuri seară, 1 februarie, în prima ședință a coaliției de guvernare de la debutul noii sesiuni parlamentare. Conform unor surse Ziare.com,...