Statiunea Busteni, de 300 de ori mai scumpa decat Whistler din Canada

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 07:36
6378 citiri
Statiunea Busteni, de 300 de ori mai scumpa decat Whistler din Canada

Transportul cu instalatiile pe cablu din statiunea Busteni este cel mai scump din Romania, un ski-pass valabil o zi intreaga pentru partia Kalinderu costa 250 de lei, echivalentul a 80 de dolari.

In comparatie, in Poiana Brasov ski-pass-ul de o zi costa de doua ori mai putin, adica 125 lei, scrie Jurnalul National.

Tot de doua ori mai ieftin (120 lei) sunt si ski-pass-urile pentru o zi pentru telescaunul din Valea Soarelui, telegondola si un baby-ski din Sinaia, instalatii care apartin firmei Transport Urban detinuta de Consiliul Local.

Cea de a doua societate care opereza in domeniu in Sinaia, Teleferic Prahova SA, percepe suma de 150 de lei pe un ski-pass valabil pe cele doua telecabine, telescaunul care face legatura intre Cota 1.400 si Cota 2.000, precum si cel din Valea Dorului. Cartela este valabila si pe partiile din Predeal.

La Azuga inca nu au fost puse in vanzare cartele de o zi, dar societetea care administreaza transportul pe cablu intentioneaza sa le comercializeze cartelele pentru o zi la pretul de 140 de lei.

Cu 80 de dolari, echivalentul ski-pass valabil o zi intreaga la Busteni, se poate cumpara o cartela valabila pe toate instalatiile din statiunea canadiana Whistler.

Spre deosebire de Whistler, statiune care are 3.280 de hectare de partii, la Busteni sunt doar 13 hectare. Un calcul simplu arata ca cei care ajung la Kalinderu platesc 6,15 dolari pentru fiecare hectar de partie, in vreme ce canadienii platesc doar doi centi pentru fiecare hectar acoperit cu zapada; practic, la Busteni este de peste 300 de ori mai scump decat la Whistler.

"Noi consideram ca preturile sunt justificate, din moment ce producerea de zapada artificiala si instalatia de nocturna costa bani. La Poiana Brasov costa 125 de lei ziua de schi, dar cine a fost acolo s-a intors cu echipamentul distrus. La noi se schiaza pe zapada, nu pe pietre. Pretul este absolut normal daca tinem cont de conditiiile pe care le avem", a declarat Ion Vasilescu, administratorul partiilor din Busteni.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Whistler Canada, #Busteni, #preturi transport cablu, #pret ski pass Sinaia, #pret ski pass Poiana Brasov , #Busteni