Calatoreste in jurul lumii cu cele mai luxoase trenuri (Galerie Foto)

Sambata, 18 Iunie 2011, ora 10:41
5670 citiri
Calatoreste in jurul lumii cu cele mai luxoase trenuri (Galerie Foto)
Foto: wexas.com

Daca in Romania te sperie ideea unei calatorii cu trenul, in alte tari ale lumii, conditiile de transport feroviar sunt cu mult superioare. Vagoanele dotate cu televizoare, internet si bai moderne sunt o atractie pentru cei care iubesc sa se plimbe cu trenul.

Multi sunt cei care prefera sa isi petreaca vacantele calatorind in cele mai luxoase trenuri si vizitand cele mai exotice locuri.

Alaturi de cei de la CNN te provocam la o plimbare in jurul lumii cu zece dintre cele mai luxoase trenuri de pe planeta.

Luxosul tren Eastern&Oriental Express propune circuite in tari exotice cu opriri in Thailanda, Malaezia si Singapore. Calatoriile in compartimente spatioase, dotate cu bai elegante si paturi, si privelistea de neuitat iti vor transforma vacanta intr-un moment memorabil. Atractia este vagonul Piano Bar, locul unde mancarurile singaporeze garnisite cu fructe sunt un deliciu. Un tur cu acest tren de 5 stele iti ofera sansa de a vizita la pas cateva dintre atractiile zonei. Imbarcarea se face din Singapore sau Bangkok, iar costul unei calatori este de 3.070 de dolari pentru o cabina normala sau 6.130 de dolari pentru o cabina prezidentiala.

O alta varianta pentru o vacanta de vis este calatoria in Machu Pichu cu luxosul tren Hiram Bingham. Acest tren de cinci stele, denumit dupa exploratorul american care a descoperit Lost City in 1911, este unul dintre cele mai luxoase din lume. Calatoria la 2.500 de metri deasupra nivelului marii te va impresiona la maxim, iar peisajul iti va taia respiratia atunci cand vei strabate muntii Anzi. Costul unei calatorii cu un astfel de tren dus-intors este de 588 de dolari. Imbarcarea se face din Poroy sau Machu Pichu.

Southern Spirit, in traducere "Spiritul Sudului" este probabil cea mai buna cale de a te plimba prin sud-estul Australiei. Calatoriile sunt programate in fiecare vara, iar cei care pornesc la drum cu acest tren luxos vor avea sansa sa exploreze atractiile zonei: Byron Bay, zona viticola Hunter Valley sau Gradina zoologica Taronga Western Plains din Dubbo. Imbarcarea se face din Adelaide sau Brisbane, pasagerii putand opta pentru cabinele de clasa Gold sau Platinum. Insa pentru cei cu pretentii mai mari exista si vagoane private. O calatorie cu luxosul Southern Spirit poate depasi 4.400 de dolari

Europa strabatuta cu Venice Simplon Orient-Express ? Suna destul de tentant, mai ales ca si conditiile intr-un astfel de tren sunt de 5 stele. Elegantele vagoane negre, pe care sta scris cu litere aurite Venice Simplon-Orient-Express te poarta prin cele mai frumoase orase europene. Costul unei calatorii cu Venice Simplon Orient-Express variaza de la 1.230 de dolari( o noapte Paris- Londra) si 12.070 de dolari (cinci nopti, Paris- Istanbul).

Schimbam continentul si luam trenul Indian Pacific pentru a parcurge imensa Australie de la un capat la altul. Numele spune totul despre acest tren. El face legatura intre oceanele Indian si Pacific. Imbarcarea se face din Sydney sau Perth. Indian Pacific este accesibil oricarei persoane care doreste sa incerce si altceva. Un bilet costa 810 dolari, iar daca alegi cabina cu servicii Gold vei plati 2.240 de dolari.

Canadianul propune pasagerilor o calatorie de neuitat prin muntii Stancosi. Imbarcarea se poate face din Vancouver sau Toronto, iar drumul are o durata de patru zile. Calatorii nu au timp sa se plictiseasca, mai ales ca peisajul salbatic ofera o priveliste impresionanta, iar trenul este dotat cu internet wireless. Insa daca preferi sa admiri natura, vei fi surprins sa vezi ursi si castori. Poti alege sa stai pe scaun sau la cuseta. Dusurile sunt la comun, iar daca optezi pentru cabinele de dormit, trebuie sa stii ca acestea au toalete proprii. Si costurile sunt pe masura. Pentru o astfel de cabina vei plati 2.160 de dolari, la cuseta - 1.435 dolari, iar pe scaun, mai economic- 830 de dolari.

Trenul trans-siberian parcurge cei 9.000 de kilometri intre Oceanul Pacific si St. Petesburg in aproximativ zece zile. Imbarcarea se face din Moscova sau Vladivostok, iar costul unei calatorii variaza in functie de clasa la care vrei sa stai. Astfel, la clasa I vei scoate din buzunar in jur de 1.720 de dolari, la clasa a II a 875 de dolari, iar la clasa a III a 405 dolari. Dar nici nu ne mai gandim la bani cand stim ca putem explora Rusia Arctica, Drumul Matasii sau Moscova. In plus, locurile pe unde trece acest tren amintesc de celebrul film "Doctor Zhivago", pentru ca multe dintre cadrele peliculei au fost trase in zonele traversate de trans-siberian.

Calatoria cu Glacier Express te-ar putea speria initial, daca te gandesti ca acest tren parcurge 270 de kilometri in 8 ore. Insa, nu vei regreta absolut deloc ca ai facut o astfel de alegere, avand in vedere ca peisajul alpin din zona te va impresiona peste masura. Si nu in fiecare zi ai sansa de a calatori prin cele mai frumoase zone ale Elvetiei. Imbarcarea se face in orasele Zermatt si St Moritz. Despre costul unei calatorii cu Glacier Express iti spunem ca nu este deloc piperat- 230 de dolari la clasa I si 140 de dolari la clasa a II a.

Expresul Maharajului cunoscut ca fiind cel mai luxos tren din India, are sarmul unui palat indian pe roti. Imbarcarea se face din orasul New Delhi, iar trenul pune la dispozitia calatorilor televizoare LCD si internet wireless. O saptamana la o cabina de lux costa 6.265 dolari, iar la o cabina prezidentiala 17.500 de dolari.

Pride of Africa in traducere "Mandria Africii", propune o calatorie de 5 stele pe acest continent. Cei care calatoresc cu acest tren sunt rasfatati cu cabine spatioase, dotate cu mini-bar, paturi duble si bai moderne. Doar 72 de persoane se pot plimba cu un astfel de tren, iar durata calatoriei este de 12 zile. Imbarcarea se poate face din Cape Town (Africa de Sud) sau Dar Es Salaam (Tanzania). 8.900 de dolari costa daca alegi sa stai la o cabina normala si 15.950 de dolari pentru cabina regala.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#calatorie tren lux, #calatorie in jurul lumii, #vacanta tren lux, #destinatii exotice , #calatorie