Cum combatem frica de avion

Luni, 07 Iunie 2010, ora 14:22
4427 citiri
Cum combatem frica de avion

Nimeni nu se naste cu frica de avion sau de zbor, iar realizarea acestui lucru reprezinta primul pas spre desfiintarea miturilor pe care multi le cred inca despre zborul cu avionul. Un program din SUA pune sub semnul intrebarii originile fricilor pentru a le putea combate.

Programul companiei Virgin Atlantic numit "Zbor fara frica" demasca mituri ca "golurile de aer" sau caderea in gol cu 15 metri, potrivit TimesOnline . De fapt, miscarea avionului probabil a fost de un metru, dar s-a simtit ca si cum ar fi fost de 15, iar golurile de aer nu exista.

Sfatul psihologului

Cei mai multi psihologi le recomanda pacientilor cu frica de zbor sa controleze simptomele pe care le simt. Printre aceste simptome se numara: probleme de memorie, perceptii eronate ale realitatii, asteptari negative, depresie si anxietate.

Majoritatea grupurilor de sprijin ii invata pe oameni despre felul in care avioanele zboara si de ce sunt ele sigure. Majoritatea oamenilor constientizeaza insa ca frica de zbor este una irationala. Apelul la logica are succes doar in putine cazuri.

Depaseste etapa de a incerca sa te convingi singur ca este absurd sa-ti fie frica si in schimb controleaza-ti simptomele. Inspira incet pe nas timp de cinci secunde si apoi expira pe gura. Incordeaza-ti muschii posteriorului si apoi relaxeaza-i. Odata ce te vei simti mai bine fizic, te vei simti mai bine si psihic.

Expertii in fobii cred ca este mai bine sa-ti infrunti frica de zbor. In general, frica de zbor este legata de cea de inaltimi. Frica de inaltime este de fapt un instinct de conservare: stim ca o cazatura de la o inaltime mare ne va face rau. Desi cei mai multi dintre oameni nu au o "fobie" de inaltimi, ei sunt mai precauti daca sunt la altitudine si acesta este un lucru bun.

In timpul unui zbor poti de asemenea incerca niste tehnici care sa-ti distraga atentia: asculta muzica relaxanta sau fa un rebus. Problema este ca fobiile sunt caracterizate de evitarea situatiilor, asa ca cel mai bine ar fi sa iti infrunti frica. Rezerva-ti un loc intr-un avion si zboara cat mai mult cu putinta!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#frica avion, #frica zbor, #fobie avion, #frica inaltime , #calatorie