Cum puteti omori timpul in aeroporturi?

Sambata, 05 Iunie 2010, ora 20:40
2142 citiri
Cum puteti omori timpul in aeroporturi?
Foto: Lonely Planet

Bagajele sunt in drum spre cala avionului, biletul este in siguranta in geanta si mai aveti ore de asteptat in aeroport. Ce puteti face sa omorati acest timp?

Se pare ca foarte multe, daca urmati sfaturile celor de la Lonely Planet:

Sport

Mai ales daca ati zburat sau urmeaza sa zburati ore intregi, putina miscare este binevenita. Multe aeroporturi au sala de fitness pusa la dispozitia calatorilor, contra unei taxe.

Daca nu aveti haine sport la dumneavoastra, nu uitati un lucru: aeroporturile internationale sunt foarte mari. Prin urmare, va puteti plimba destul de mult prin ele, insa nu fugiti, nu vreti sa alertati fortele de securitate sau sa loviti alti calatori, din greseala.

Rasfatati-va

Saloanele spa si de masaj sunt deja prezente in majoritatea aeroporturilor mari din lume. Ce poate fi mai placut, intre doua zboruri, decat un masaj sau o pedichiura? Totusi, nu va relaxati atat de tare incat sa uitati la ce ora incepe imbarcarea.

Relaxati-va in saloanele pentru clasa intai

E adevarat, in acest caz, trebuie sa aveti si un bilet pentru clasa Business sau clasa intai, in functie de compania aeriana. Daca va numarati printre norocosi, saloanele destinate detinatorilor acestor bilete sunt adevarate case departe de casa.

Totusi, nici ceilalti calatori nu trebuie sa dispere. Contra unei taxe, pot avea acces la aceste saloane, unde se gasesc, in cel mai rau caz, fotolii confortabile, reviste si ziare, un bufet suedez si conexiune wi-fi gratuita.

In saloanele mai de lux din unele aeroporturi, cum ar fi cel din Kuala Lumpur, de exemplu, exista si dusuri, filme, bere gratis si chiar un covor verde pentru golf.

Observati lumea

Poate credeti ca e putin stupid, dar timpul va trece, cu siguranta, foarte repede, in acest mod. Un aeroport este intotdeauna plin de oameni. Vedeti cate puteti sa aflati despre ei, doar observandu-i. Daca va plac intalnirile emotionante, sectiunea de sosiri va ofera multe astfel de momente.

Cascati ochii prin magazine

Multe aeroporturi arata mai mult a mall-uri, unde se intampla sa aterizeze avioanele. Desi preturile sunt mari (nu va lasati pacaliti de ideea de duty-free, preturile nu sunt chiar asa mici cum ati crede), nimic nu va impiedica sa priviti, mai ales ca din ce in ce mai multe magazine de lux si-au deschis unitati in aeroporturi.

De asemenea, daca aveti si ceva bani de cheltuit, puteti sa vizitati magazinele de suveniruri sau de dulciuri, mai ales daca ati uitat sa luati cateva ceva pentru cei de acasa.

Faceti excursii de o zi

Daca aveti mai mult de stat pana la urmatorul zbor, puteti sa renuntati la statul in aeroport cu totul si sa va aventurati in oras. Multe aeroporturi ofera tururi ale orasului respectiv, daca aveti cel putin cinci ore pana la zbor.

Mancati

Daca nu va omorati dupa mancare din avion, asigurati-va ca urcati la bord deja satui. Pe langa clasicele restaurante de tip fast-food, puteti gasi restaurante adevarate in aeroporturi, ale unor bucatari renumiti.

Bucurati-va de liniste

Obosit de atat zgomot si agitatie? Puteti sa va retrageti in capelele aeroporturilor, chit ca e doar pentru liniste. Daca, insa, aveti nevoie de indrumare spirituala, in aeroportul Heathrow din Londra, de exemplu, exista reprezentanti ai celor mai multe religii: anglicani, catolici, budisti, evrei, musulmani sau hindusi.

Jucati-va

Unele aeroporturi are Sali de jocuri pentru copii, altele ofera camere speciale pentru difuzarea filmelor sau pentru ascultat muzica, iar in altele va puteti distra jucandu-va cu PlayStation 3, de exemplu.

Bineinteles, daca aveti un laptop, gasiti intotdeauna o priza si conexiune la Internet (contra cost, de obicei).

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#activitati aeroport, #sala sport aeroport, #Heathrow Londra , #calatorie