Destinatia din Romania inclusa pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat in 2020

Sambata, 11 Ianuarie 2020, ora 11:13
20805 citiri
Destinatia din Romania inclusa pe lista New York Times a celor 52 de locuri de vizitat in 2020
Foto: Piqsels

"Alpii Transilvaniei" se afla pe lista celor 52 de locuri de vizitat in 2020 intocmita de publicatia americana New York Times. Amatorii de calatorii sunt indemnati sa se bucure de frumusetea padurilor batrane din Europa, transmitand in acelasi timp un puternic mesaj impotriva defrisarilor.

Lista este publicata anual, fiind intocmita pe baza sondarii jurnalistilor de calatorie, a calatorilor cu experienta si a profesionistilor din industrie, care au fost intrebati: "De ce acest loc, in acest an?".

"Pentru a experimenta o bucata de salbaticie reala fara sa fie nevoie sa mergeti pana la capatul lumii, vizitati Romania. Dintre toate padurile primare si batrane care mai exista in Europa, 65% se afla aici. Aceste paduri, in care traiesc ursi, lupi, alaturi de o flora si o fauna incredibil de variate, pot fi intalnite in intreaga tara, insa trebuie sa vezi Carpatii Meridionali, cunoscuti ca Alpii Transilvaniei, pentru o experinta completa", scrie New York Times.

Publicatia recomanda vizitarea Parcului National Domogled-Valea Cernei sau a lanturilor muntoase Fagaras, "mii de hectare de natura neatinsa", unde poti face drumetii, poti sa mergi in camping sau poti sa inoti sub cascade. Ba chiar lauda si drumurile "foarte decente" ale Romaniei, fiind mentionat Transfagarasanul, "o destinatie in sine", care fac posibila explorarea tuturor acestor oportunitati.

Includerea destinatiei din Romania pe lista este totodata un prilej de a atrage atentia asupra defrisarilor ilegale.

"Nu a existat niciodata un moment mai bun pentru a vedea si a celebra aceste paduri. In ciuda eforturilor de conservare, inclusiv din partea printului Charles al Marii Britanii, care le-a numit 'o comoara naturala nepretuita pe un continent care si-a distrus demult cea mai mare parte din natura salbatica', defrisarile continua, uneori in mod ilegal. Un numar mai mare de turisti ar putea sa aiba un impact real, transmitand mesajul ca acesti copaci valoreaza mai mult vii decat morti", arata New York Times.

Sustenabilitatea si sarbatorirea istoriei sunt laitmotivul listei cu destinatiile selectate pentru acest an, care include locuri care gazduiesc evenimente importante, precum Jocurile Olimpice din Tokyo, locuri care au legatura cu aniversarea unor momente de referinta, cum ar fi aniversarea a 400 de ani de la plecarea corabiei Mayflower din Plymouth, Anglia, si locuri care trec in prezent prin transformari radicale, asa cum se intampla cu Bahamas, in urma uraganului Dorian.

Foto: CC0 1.0

C.S.

Citește și:
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a venit joi, 9 februarie, cu o replică pentru președintele Klaus Iohannis, afirmând că desemnarea premierului este un atribut care revine, conform Constituției,...
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...