Atentionare de calatorie pentru Bulgaria. Timpul de asteptare in vama poate ajunge la 24 de ore

Marti, 06 Octombrie 2020, ora 19:11
5352 citiri
Atentionare de calatorie pentru Bulgaria. Timpul de asteptare in vama poate ajunge la 24 de ore

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Bulgaria, unde in perioada octombrie-decembrie se asteapta o crestere a timpilor de asteptare, pana la 24 de ore, la trecerea frontierei dinspre Turcia, prin punctul de frontiera Kapitan Andreevo, unde s-ar putea forma coloane mari de autocare.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care intentioneaza sa intre in Republica Bulgaria, dinspre Republica Turcia, prin punctul de trecere a frontierei Kapitan Andreevo (BG), ca, in perioada octombrie - decembrie 2020, exista riscul formarii de coloane mari de autocare, fapt ce poate determina cresterea timpilor de asteptare la trecerea frontierei (pana la 24 de ore)", arata MAE, intr-un comunicat de presa transmis marti.

Astfel, MAE recomanda cetatenilor romani sa se informeze din timp cu privire la aceste aspecte, sa ia masurile adecvate in vederea organizarii itinerariilor de deplasare, sa aiba asigurate resurse de apa si alimente si sa respecte cu strictete indicatiile si masurile adoptate de autoritatile bulgare. De asemenea, se recomanda romanilor care sunt pasageri ai autocarelor care tranziteaza punctul de trecere Kapitan Andreevo sa se informeze, in prealabil, cu privire la regimul vamal aplicat frontierei externe a Uniunii Europene si la limitele legale privind cantitatea de marfuri sau produse permisa a fi introdusa in spatiul vamal european ca import fara caracter comercial.

Informatii suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la regimul vamal - pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Conditii de calatorie in Bulgaria, titlul Reglementari vamale) si pe site-ul autoritatii vamale bulgare - www.customs.bg; cu privire la e-vigneta si sistemul e-TOLL - pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situatia circulatiei prin punctele de trecere a frontierei bulgare - pe site-ul https://www.mvr.bg; cu privire la starea vremii - pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuala a drumurilor - pe aplicatia gratuita LIMA www.lima.api.bg, pe pagina de internet a Agentiei "Infrastructura Rutiera" - www.api.bg si la numarul de telefon 070013020, accesibil in regim non-stop.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Sofia: +35929712858 si +35929733510, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta au la dispozitie telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.mae.ro si aminteste faptul ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Citeste si:
Românii blocați în Maroc au ajuns joi în țară. Pasagerii vor intra în izolare
Românii blocați în Maroc au ajuns joi în țară. Pasagerii vor intra în izolare
122 de români şi 62 de cetăţeni europeni care erau blocaţi în Maroc, în urma suspendării zborurilor comerciale din cauza variantei Omicron, au ajuns în Bucuești joi, 2 decembrie, în...
Tragedie pe șoseaua de centură a Lugojului. Un bărbat a murit în timp ce își ducea acasă fiul mort în străinătate
Tragedie pe șoseaua de centură a Lugojului. Un bărbat a murit în timp ce își ducea acasă fiul mort în străinătate
Un bărbat de 66 de ani, cetățean bulgar, care își ducea acasă fiul de 35 de ani mort în străinătate, a murit pe șoseaua de centură a Lugojului, după ce a făcut infarct. Potrivit...