Cele mai ciudate cabane unde-ti poti petrece vacanta (Galerie foto)

Miercuri, 19 August 2009, ora 20:32
10831 citiri
Cele mai ciudate cabane unde-ti poti petrece vacanta (Galerie foto)
foto: The Guardian

Arhitectii si designerii din intreaga lume reinventeza conceptul de cabana, imbinand utilitatea clasica a refugiilor turistice cu peisajele salbatice ce iti taie respiratia.

Fie ca vorbim de cuburile din lemn infipte in stancile Irlandei, sau de constructiile inaripate din Costa Rica si Tasmania, cele mai interesante cabane din lume impart o pasiune comuna pentru natura si integrare armonioasa in sit, in ciuda formelor deseori ostentative, arata The Guardian.

Rosa Muerta, Parcul National Joshua Tree, Statele Unite

Acest adevarat pavilion gotic a atras fotografi din toata lumea, uimiti de imbinarea fantastica a constructiei spectaculoase cu peisajul rezervatiei naturale americane.

Pe langa dantelaria din piatra si fier forjat ce infatiseaza inimi si trandafiri, Rosa Muerta este celebra si pentru faptul ca nu are niciun perete, turistii fiind inconjurati numai de imensitatea desertului.

Hermitage, Irlanda

Pitorestile cabane din lemn nu pastreaza forma traditionala a caselor din muntii Irlandei, ci din contra, abordeaza teme geometrice, indraznete, ce reusesc sa se imbine surprinzator cu peisajul montan.

Hotelul Aire de Bardenas, Spania

Printre platourile si prapastiile Rezervatiei Naturale Bardenas Reales din nordul Spaniei, se intinde un sir de cuburi albe, asternute pe un covor de petris.

Interorul eco, modernist, se afla intr-o perfecta armonie cu peisajul auster, brazdat pe alocuri de lanuri aurii de grau.

Casa Inaripata, Tasmania

Suspendata pe o stanca ce strajuieste Stramtoarea Bass, dintre Australia si Tasmania, cabana ofera o priveliste de neuitat turistilor, fiind situata in vecinatatea unei rezervatii naturale unice in lume, cutreierata de renumitii diavoli tasmanieni.

Rolling Huts, Statele Unite

Palcul de cabane din lemn, situate in Valea Methow din statul american Washington, reprezinta un adevarat punct terminus al sporturilor montane, indiferent de anotimp.

In timpul verii turistii se pot catara pe stanci sau pot face rafting in raul din apropiere, in timp ce iarna cabanele se transforma intr-un paradis al schiorilor.

Loveshack, Marea Britanie

Ascunsa in padurile comitatului Cumbria, din nord-vestul Angliei, "cabana iubirii" imbina armonios designul geometric, cubist, cu realizarea traditionala din lemn si piatra. Singurii vecini ai indragostitilor ce aleg sa se cazeze aici sunt veveritele roscate si pasarile.

Espejo de Luna, Chile

La marginea padurii de pe Marea Insula Chiloe, din arhipelagul Chile, epava solitara a unui vapor isi asteapata chiriasii.

Designul cabanei le aminteste vizitatorilor de naufragiatii pe insula chiliana ce erau nevoiti sa-si creeze adaposturi improvizate, din ce aveau la indemana.

Le Carre Rouge, Franta

Situata in provincia franceza Champagne-Ardenne, cabana consta intr-un singur cub rosu, de sase metri patrati, ce incearca sa se ascunda, fara succes, la marginea padurii.

Cabana nu este dotata cu apa si curent electric, reprezentand locul perfect in care poti scapa de stresul telefonul mobil.

Air Camp Furillen, Suedia

Air Camp este noul parc de rulote situat in mijlocul unei cariere de piatra, ce face parte din complexul hotelier Fabriken. In ciuda peisajului auster si exteriorului metalic, interiorul rulotelor a fost "incalzit" de designerii suedezi, care l-au imbracat in lana si blana de oaie.

The Fuselage Suite, Costa Rica

Hotelul Costa Verde le ofera turistilor sansa sa-si traiasca toate fanteziile trezite de serialul Lost (Naufragiatii), oferindu-le cea mai trasnita varianta de cazare - la bordul unui Boeing 727, prabusit.

Fuselajul avionului este cat se poate de real, el fiind recuperat din cimitirul aviatic al aeroportului San Jose, din Costa Rica si transformat intr-un aparatament cu doua camere.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#cabane munte, #cabane plaja, #cabane eco arhitectura , #camping europa