Cele mai ciudate destinatii de vacanta (Galerie foto)

Sambata, 21 Noiembrie 2009, ora 20:49
8218 citiri
Cele mai ciudate destinatii de vacanta (Galerie foto)
foto: Forbes

Satui de plaje si statiuni aglomerate sau de aceleasi peisaje devenite ilustratii standard ale ghidurilor turistice, oamenii incep sa se indrepte spre locurile ascunse si cu adevarat deosebite ale planetei, unde caracterul exclusivit al vacantei nu vine din pretul sau exorbitant, ci din faptul ca nimeni altcineva nu s-a mai gandit sa mearga acolo. Aproape nimeni.

Pe langa emotia descoperirii unui nou loc sub soare, turistii incep sa caute aventura, neobisnuitul si interactiunea, in detrimentul destinatiilor turistice consacrate, vazute si revazute de generatii intregi, potrivit revistei Forbes.

Unele agentii de turism au sesizat noile tendinte ale turistilor, realizand oferte speciale ce includ excursii in cele mai ciudate locuri ale planetei, uitate de timp sau, din contra, teatre ale istoriei recente.

Copacii Sangele Dragonului din insula Socotra si piratii somalezi

Turistii din lumea intreaga, aflati in cautarea unui peisaj cu adevarat deosebit, viziteaza insula Socotra, din Oceanul Indian, unde pot admira copacii Sangele Dragonului, dar si alte 700 de specii rare de plante si animale.

O vacanta pe mica insula din largul Cornului Africii se poate dovedi insa pe cat de interesanta, pe atat de periculoasa, deoarace apele din zona sunt pline de pirati.

Reactorul atomic de la Cernobal si orasul-fantoma

La 23 de ani de la catastrofa nucleara de la Cernobal, o agentie de turism ofera tururi ecologice ale fostei centrale atomice.

Turistii pot vizita reactorul ce a provocat explozia catastrofala care a dus la moartea lenta a catorva sute de mii de oameni, orasul-fantoma Pripiat, din apropierea centralei, precum si padurea rosie din zona, unde pinii au capatat tente de rosu si portocaliu, din cazua radiatiilor.

Manastirea Takstang din Bhutan, ultimul regat al Asiei

Ultimul regat asiatic, Bhutan, gazduieste o minune arhitectonica ce se ridica la inaltimea numelui pe care il poarta, Barlogul Tigrului (Takstang).

Manastirea construita pe marginea unei stanci abrupte, la 3.120 de metri altitudine, strajuieste valea Paro de peste 300 de ani si este considerata punctul de origine al budismului din Bhutan.

Locuintele tribului Dogon din Mali

Comunitatea Dogon, din vestul Africii, i-a uimit din cele mai vechi timpuri pe calatorii ajunsi pe aceste meleaguri cu arhitectura deosebita, nemaintalnita nicaieri in lume.

Podurile acestor locuintele bizare, ce par in orice clipa gata sa tasneasca spre cer, sunt folosite de bastinasi pentru depozitarea granelor si obiectelor casnice, dar si a avutiilor agonisite.

Viziteaza ghetarii din Antarctica

Una din cele mai deosebite destinatii oferite de agentiile de turism este fara indoiala Antarctica, cel mai rece tinut al planetei, unde curajosii pot pune piciorul pe muntii de gheata ai caror singuri locatari sunt ursii polari.

Intinderea de gheata este si locul cel mai putin atins de mana omului, iar peisajele sale de poveste si fauna sa unica le vor lasa turistilor o amintire de neuitat.

Hipopotamii oceanici din Gabon

Gabonul gazduieste paduri tropicale luxuriante si o fauna deosebita, ce include elefanti de padure, gorile de munte si hipopotami.

Tara de pe coasta de vest a Africii este singurul loc din lume unde pot fi gasiti hipopotamii care se aventureaza in apele oceanului Atlantic.

Festivalul traditional Naadam din Mongolia

O alta destinatie surprinzatoare pentru cei mai activi si mai curiosi turisti ai planetei este Mongolia, cu stepele sale intinse cutreierate odinioara de temutul Ginghis Han.

Cel mai bun pretext pentru o excursie in Mongolia este festivalul de lupte traditionale Naadam, unde concurentii practica o arta martiala veche de 2.000 de ani, ce nu tine cont de categorii de greutate si nu foloseste manusi ori saltele de protectie.

Campiile de sare din Salta, Argentina

Provincia Salta, din nord-vestul Argentinei, a devenit cunoscuta in intreaga lumea pentru campiile ei de sare, strajuite de munti impunatori.

Peisajele ireale de aici nu mai pot fi intalnite nicaieri in lume, iar stravechea istorie incasa a zonei reprezinta inca un puct de atractie irezistibila pentru turistii ce cauta o experienta cu adevarat deosebita.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#destinatii vacanta deosebite, #vacanta locuri bizare , #camping europa