Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum sa eviti excesele in vacanta

Sambata, 13 Iunie 2009, ora 11:56
1192 citiri
Cum sa eviti excesele in vacanta
Foto: Friedmanarchives.com

Vacanta este perioada de relaxare totala, in care suntem liberi sa mancam ce dorim, sa alergam, sa ne intalnim cu prietenii si sa ne simtim bine. Este acesta un adevar care sta la baza exceselor de vacanta sau o simpla legenda considerata o provocare?

Cei mai multi oameni au nevoie de cateva zile libere dupa concediu pentru a reveni la ritmul normal de viata, pe care nu l-au respectat, facand excese de tot felul, informeaza abc News.

Regimul restrictiv de viata pe care ni-l impunem in mod normal poate fi o amintire doar in zilele de concediu, iar consecintele se vad in kilogramele in plus, posibila depresie sau starea de sanatate precara de dupa concediu.

Vacanta vindeca ranile

Cateva zile libere pot ajuta la vindecarea ranilor afective sau nu? In timp ce unii psihologi recomanda persoanelor care sufera depresii o vacanta scurta, altii cred ca cea mai eficienta metoda pentru depasirea perioadelor dificile este activitatea cat mai intensa.

Vacanta care vindeca ranile afective devine astfel o legenda, pe care foarte multe persoane o considera o provocare.

Dupa cateva zile libere in care nu se pot gandi la altceva decat la motivul depresiei, sfatul celor multi, de a lua o pauza pentru a reveni la moralul normal, devine o simpla legenda care nu trebuie urmata.

Vacanta este momentul potrivit pentru a reflecta la problemele personale si a gasi o modalitate de a depasi situatiile dificile. Pentru a nu cadea in capcana mitului vacantei care vindeca rani, psihologul poate fi cea mai buna solutie pentru depasirea perioadelor dificile.

Dupa cateva sedinte, va puteti bucura de o vacanta binemeritata, in care sunteti liberi sa va faceti noi planuri, sa renuntati la ele sau sa incepeti o noua viata.

Haine groase de vacanta, pentru orice sezon

Fie ca este vacanta de vara sau cea de iarna, cele mai multe persoane nu renunta la hainele groase din bagajele lor. Curentul de la malul marii poate dauna grav sanatatii, la fel si aerul tare de munte.

Tocmai de aceea, tentatia de a imbraca haine nepotrivite pentru sezonul respectiv in vacanta este foarte mare. Dupa doar cateva zile, organismul va reactiona, iar asteptata vacanta se poate transforma intr-un sejur al ceaiurilor fierbinti si medicamentelor pentru raceala.

Pentru a evita acest lucru, nu preveniti anticipat eventualele raceli sau imbolnaviri. Organismul are nevoie si de curentul de la malul marii si de aerul tare de munte, dar nu in exces.

In vacanta creste rata sinuciderilor

Potrivit unor studii ale cercetatorilor americani, perioada de vacanta dauneaza depresiei. Astfel, ei au constatat ca in vacanta creste rata sinuciderilor, iar din acest motiv unele persoane renunta chiar la cateva zile de relaxare in timpul anului.

Cercetatorii americani au chestionat mai multi adolescenti care traverseaza perioade de depresii dupa incheierea anului scolar.

Psihologul american Mark Kaplan a spus insa ca acest studiu nu reprezinta decat o legenda si nu exista dovezi solide pentru sprijinirea lui.

"Intr-adevar perioada vacantei este una de reflexie si reprezinta o provocare pentru cei multi de a se gandi la problemele emotionale. Ea nu este diferita insa de orice perioada a anului, in care problemele nu dispar si chiar se pot acutiza", a spus Kaplan.

Masa de seara, dusmanul dietei

Chiar daca nutritionistii recomanda ca ultima masa sa fie consumata inainte de ora sapte seara, in vacanta renuntam foarte repede la aceasta regula.

Cele mai multe persoane nu pot renunta la papanasii de la munte, consumati la orice ora si la orice masa, sau la hamsiile cu usturoi si mamaliguta de la malul marii, in lumina lunii.

Sfatul nutritionistului nu este un simplu mit, care trebuie incalcat in timpul vacantei insa. Excesele alimentare trebuie evitate indeferent de sezon.

Legendele vacantei sunt simple prejudecati care pot transforma cateva zile de liniste si relaxare intr-o avalansa de excese sau, dimpotriva, in cateva zile de reguli stricte care pot dauna sanatatii.

Pentru a mentinte un echilibru intre tentatiile vacantei si regimul normal de viata, nu trebuie decat sa fim liberi in alegerile noastre si sa nu ne impunem nici o restrictie.

Vacanta semnifica, inainte de toate, perioada in care ne incarcam bateriile pentru ritmul alert de viata la care trebuie sa facem fata. Tocmai de aceea, trebuie sa ne bucuram de aceasta perioada si sa evitam excesele de orice fel.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#vacanta sanatate, #vacanta excese, #sfaturi pentru vacanta , #camping europa