Descopera cu Ziare.com: Insula lui James Bond

Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 14:00
4316 citiri
Descopera cu Ziare.com: Insula lui James Bond

Nu exista un loc mai potrivit pe Pamantul acesta, pentru un turist cinefil, decat Insula lui James Bond.

Insula a devenit faimoasa dupa 1974, cand s-au filmat aici cateva scene din "The Man with the Golden Gun" ("Barbatul cu arma de aur", n.r.), o pelicula din seria James Bond, in care au jucat Roger Moore si Christopher Lee - de aici si numele inedit capatat de insulita thailandeza.

Numele sau adevarat este Ko Tapu si este asezata in Golful Phang Nga. Este o destinatie de vis pentru oricine ajunge aici.

Ko Tapu este, de fapt, monolitul de piatra, inalt de 20 de metri, care se afla la aproximativ 200 de metri de o pereche de insulite numite Ko Khao Phingkan.

Merita sa petreceti o zi de vacanta pentru a vedea Insula lui James Bond si a admira peisajele absolut mirifice.

Pentru o experienta completa, cel mai bine aranjati in asa fel incat sa ajungeti aici cu ajutorul unei barci.

Nu este de mirare pentru niciun turist care ajunge aici de ce a fost aleasa pentru a constitui fundalul peliculei Bond.

Peisajul este de o frumusete absoluta, si inca de cand a aparut filmul, Golful Phang Nga Bay, initial necunoscut lumii largi, a devenit o atragtie turistica in adevaratul sens al cuvantului.

In fiecare zi, autobuze pline cu turisti pleaca din Phuket pentru o excursie de o zi.

Dureaza doua ore pana autobuzele ajung la Golful Phang Nga Bay, deseori cu o oprire la Pesterile Maimutei (Wat Suwankuha), unde se admira marele Budha aurit de dinauntru si grupurile de maimute care isi au aici salasul.

O data ajunsi la Golf, turistii urca in barci pentru a ajunge la Koh Pannyi, un sat plutitor de pescari musulmani.

Dupa explorarea satului plutitor, toata lumea se intoarce la barci pentru principala atractie, Insula lui James Bond. Dupa 15 minute, insula poate fi observata cu ochiul liber.

Daca puteti, stati pe insulele alaturate pana la apus. Pentru o atmosfera cu adevarat romantica, luati cina la caderea soarelui, cand intreaga insula este invaluita intr-o lumina aurie.

Peste 80% din Parcul National al Golfului Phang Nga este reprezentat de apa.

Sunt multi munti de calcar care se inalta din apa exact ca si Ko Tapu, realizand un piesaj pe cat de distinct pe atat de frumos.

Toate cele 42 de insule si insulite de aici sunt magnifice si merita vizitate, fiind unice in frumusetea lor.

A.I.

Citeste si:
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
Care sunt prioritățile parlamentarilor în noua sesiune din toamnă. Lista legilor controversate sau întârziate
În mai puțin de jumătate de lună, parlamentarii se întorc la muncă unde au de rezolvat mai multe urgențe lăsate din urmă precum legile Justiției, Educației sau avertizorilor de...
Gafa lui Marcel Ciolacu la recepția sălii polivalente din Bistrița: ”Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat” VIDEO
Gafa lui Marcel Ciolacu la recepția sălii polivalente din Bistrița: ”Am venit la inaugurarea unei case mortuare de care vom beneficia cu toții la un moment dat” VIDEO
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri, în discursul ținut la recepția Complexului Sportiv Polivalent, că a venit la ”inaugurarea unei case mortuare”. ”Astăzi am venit...